Stigne se nekako .... a i kad se ne stigne - nema veze - bitno je da ne setaju zohari po kuci ..s jednim sam djetetom stizala sve ! Sad kad je dvoje situacija sasvim drugacije izgleda , ali ne razbijam glavu , bitno je da je kuhinja , wc i kupatilo cisto a za ostalo kad bude , ako lezi par stvari tu i tamo nespremljeno i ako je neko slucajno naisao ( sto se rijetko desava - ne volim goste ) onda valjda ima razumijevanja i na umu da imam dvoje djece - ako nema isto me nije briga . Prvo ujutro snabdijem i spremim djecu - veliku operem, pocesljam , spremim joj dorucak za vrtic sto ce ponijet , odvedem , vratim se , onda malenog ( 8 mjeseci ) zna se program : oprat , obuci , nahraniti , izljubiti toliko dok ga ne iznerviram da pocne plakat i onda na spavanje s njim , onda spava oko sat i pol . E, onda sam JA na redu : tusiranje , sminkanje , nikad nisam nenasminkana i to *puni- program* ja ni po kruh ne idem nenasminkana i sredjena ko da cu na Party , iskoristim to vrijeme dok mali spava ujutro , a i ako ne spava stavim ga kod sebe i onda on gleda sta ja radim . Eeeeeeeeeee - tek onda dolazi stan i pospremanje na red ! I sto stignem -stignem , sto ne stignem nije vazno - jer u podne vec moram za veliku kuhat rucak da nesto ima toplo kad dodje iz vrtica , mada cesto jede toplo tek s tatom kad on dodje s posla oko 16.00 . Cesto imam tri korpe vesa za peglanje a isto toliko i za pranje , ali kad nemamo vise sto obuci - onda vec nekako i to uradim . Samo ne smijem u coskove i iza sofe pregledat , hahaha , ko zna mozda se i krokodil zalegao tamo ...ali bude i to bilo - otom-potom ...

kako kaze moja baka - sto se mora nije ni tesko .