Citiraj apricot prvotno napisa
mama_još_malo, kapa dolje: ja nisam ni u wc išla dok muž ne dođe s posla.
e, da je meni dijete ko ovo od mame_jos_malo, imala bi ih desetero

moje dijete je neutjesno plakalo ako nije bilo na rukama, i to sam morala stalno stajati ili hodati, uspavljivanje je islo jako tesko, a budenje jako lako , dojenje je trajalo i trajalo. do 6. mjeseca je dnevno spavanje bilo jedino na mojim rukama (hvala bogu, bars am tad mogla sjest), a od 6. do 8. mjeseca sam morala lezat s njim dok po danu spava.
zivjela sam u inozemstvu, bez ikog svog, muz cijele dane radio, i jako cesto putovao po najmanje tjedan dana...

ma, ne da mi se uopce mislit o svemu tome, dode mi da placem. s djetetovih 4 mjeseca sam unajmila kucnu pomocnicu, svaki dan 3 sata, skuhala bi mi i pospremila, i pridrzala dijete dok obavljam higijenu.
kolica nisu dolazila u obzir do 5 i pol mejseci, kad sam konacno pocela ici redovito van. do tad sam stalno skoro bila u kuci, ali vise zbog toga sto mi je bilo tesko spremiti i sebe i dijete kad sam bila sama, plakao bi kao lud cak i tih par minuta za zavezati maramu.

sad je situacija puno bolja, jako puno stignem, kuham meni i muzu i djetetu jos posebno, stalno idemo van, dijete spava fino po danu, voli kolica pa stalno idemo u setnju.

jedino je sto se jos uvijek cesto budi po noci, i ako ne legnem kad i on definitivno sam iduci dan umorna. i uspavljivanje je problem, i dnevno i vecernje. meni nece zaspt nosenjem, a nece vise ni sisanjem, pa se onda nekad navlacimo, tj. on mene navlaci i skace po meni , po sat vremena.
i toliko me iscrpilo prvih 7, 8 mjeseci kad nista nisam mogla raditi osim njega dojiti i nosati, da mi je sad gust kuhati, spremati i bas se odmorim uz kucanske poslove, koji su mi prije trudnoce uzasno isli na zivce.

i mozemo mi tu teoretizirati o organizaciji i ovome i onome, ali jako puno ovisi o djetetu. neke se ne mogu ni popisat (kao ja), a neke mogu i radit od doma uz dijete od 2 mjeseca (moja frendica).

e pa moje je dijete sad navrsilo godinu dana, i svi su njemu cestitali, a ja sam cestitala sama sebi. uza sve navedeno, ustrajala sam u iskljucivom dojenju do 6 mejseci, koristila platnene pelene, cesto isla negdje gdje i ove s 'dobrom' djecom ne idu (sama s dorianom u london, samobor ) itd, itd...