Evo za mJ: ja sam rodila na carski u terminu. Tek treci dan sam vidjela bebu, a cetvrti dan je bio prvi podoj. Vec tada su mi dojke bile jako upaljene i bolne. Kada smo peti dan stigli kuci, mali je non-stop visio na ciki. Vec u porodilistu nije mogao fino prihvati dojke, jer su bile prepune, a niko mi nije rekao niti sam sama znala da treba prvo malo izdojit da se to smeksa. Odmah sam dobila i uzasne ragade, pa mislim da je sinko prvih nekoliko dana popio vise moje krvi nego mlijeka Uglavnom, nikada nije bio sit. Ja bih se nakon podoja izdojila, jer sam mislila da nemam mlijeka, pa sam stalno gledala u mlijeko misleci da je "slabo" i svakojake gluposti. Primjetila sam da je sam mrsav, ali da se "izduzio". Na kontroli se ispostavilo da je izgubio 200 gr od porodjajne tezine, ali je narastao 5 cm. Ispostavilo se i da sam imala gljivice, pa smo to lijecili i na kraju izlijecili. Pojma nemam zasto se to sve desavalo...
U nedavnom razgovoru sa jednom mojom prijateljicom sam se malo prisjetila tog perioda i dosla do zakljucka da je bebica bio nervozan i pljaciv, jer sam i ja sama bila takva. Deset dana prije poroda mi je umrla mama, sa kojom sam bila jako bliska, koja je zeljno cekala unuce i mene je sve to jako potreslo. Moze biti da je od silnog stresa bio poremecen let down ili nesto :? Ali mi i dalje ostaje misterija kako to da je stvarno imao i fine stolice i pune pelene. I do tog zakljucka nisam dosla sama, patronazna mi je isto potvrdila da su pelene uredne. No, vazno je da je to sve iza nas, a za puno toga je zasluzan i ovaj forum. I zato ga neizmjerno volim