-
Izbaciti dudu i flasicu, da ili ne?
Eh, znam da je o trikovima za izbaciti dudu bilo vec rijeci, ali ja se pitam da li je za to mojoj mrvici sada vrijeme, i da li da sve ide u komadu, i duda i flasica ili jedno, pa drugo.
Sad je 19 mj. Vec dugo sama pije na didakticku plasticnu flasicu, nikad nije pila na obicnu sa slikonskom ili lateks dudom. Gust joj je bilo popit ujutro nakon doručka mlijeko, i nevecer pred spavanje. Naravno nakon toga je slijedilo pranje zuba. Eh, u zadnje vrijeme ju nesto uhvatilo, čim ujutro otvori oči:"naspi mlijeka" (probala sam u čašu, mlijeko neće tako, voda može). Onda pred svako spavanje, hoće mlijeko u flašicu. Nekad i po 2 puta. Neda mi se baš dvaput joj prati zube za redom, i tako sam mislila da bi se mogle polako riješit flašice. Ali, nema šanse, plače, hoće flašicu. a uz to nece ni popiti dovoljnu kolicinu mlijeka ako joj dam iz čaše. Na slamku nece. šta da radim. da li da odustanem od odvikavanja, ili da istrajem, i na koji način?
Dudu koristi uglavnom za uspavljivanje, ali može i bez nje. Nekad je zna uhvatit pa čim je vidi, vrišti za njom. Pa sam mislila,možda bi i nju mogli izbacit, da ne dočekamo kao sa flašicom.
Kad su vaša djeca prestala koristiti dude i flašice, i kad već duda postaje biti jako opasna za zube?
-
Mene još ti problemi ne muče, ali , ovako "laički" mislim da ne bi trebala nešto extra forsirat s izbacivanjem. Probj joj polako izbacivati jedno po jedno, mislim da bi joj bio preveliki šok "od sutra nema ni dude ni flašice". U svakom slučaju ćeš uspjet, kad-tad. I mislim da je zasad bitnije izbacit dudu. A jesi probala sportski čep? Možda joj bude fora..
-
Definitivno se ne smije forsirati i ukinuti odjedanput ni jedno ni drugo, jer djeci dudica sluzi osim kao (za njih) draga navika, također i kao smirenje, pogotovo pred spavanje i kao i vrst utjehe. Postoji mogucnost da samo od sebe dijete odbaci flasicu, pa i dudu, ali mislim da malo poticaja s tvoje strane ne bi skodilo
Pokusaj i dalje davati na casu mlijeko i ostalo, prvi put ce popit manje, pa sve vise i vise, treba vremena da se navikne. Moj malac ima tek godinu dana, pa s flasicom jos ne razmisljam prestati, a dudicu od pocetka izbjegavam, trudim mu se davati je samo za spavanje, a kroz dan ju maknuti iz vidokruga, jer i on, čim je vidi trči prema njoj sav sretan i trpa je zadovoljno u usta
Koliko znam, stetnija je dudica od flasice pa se za pocetak koncentriraj na nju, mislim da ce sama dobit zelju kad tad piti iz case,"kao velika cura", a dudica bi mogla ici malo teze.... Sretno
-
mi asmo prvo izbacili dudu,prije nekih 3 mjeseca.jedno popodne sam ga stavila leći bez dude,čisto da vidim kako će to klapati.dečko je zaspao bez problema.za par dana smo išli u posjet mojoj prijateljici koja ima malu bebu,fino smo dude spakirali u kutijicu i D ih je važno predao maloj bebi.
naravno,završile su u smeću,da netko krivo ne pomisli..od tada me svega nekoliko puta pitao za dudu,i uvijek je bio zadovoljan odgovorom da je on veliki i više ju ne treba,i da smo ih zato odnjeli bebi kojoj trebaju.a imali smo i fazu kad je jedna duda bila u ustima,a dvije je nosio u rukicama,kao rezervu.na jesen kreće u jaslice tako da mi je drago da ju više nema jer si klinci međusobno uzimaju dude.
bočicu nema 3 tj.jedan dan ju nisam mogla nigdje naći,skupa smo ju tražili,saginjali se pod kutnu,virili u ormare..kad se uvjerio da je nema,napio se iz čaše i sve 5.kasnije sam ju našla u gepeku :? ,i bacila.samo treba opušteno i ne forsirati,i nikako ne oduzeti odma oboje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma