Bok, ovo je moj prvi post i za početak pozdravljam sve na forumu. Ispričavam se ako je netko već postavio pitanje koje i ja imam ali kad sam pretraživala starije teme nisam pronašla pravi odgovor. Dakle, ovako: trudna sam tri mjeseca (beba dolazi sredinom prosinca) i prijavljena sam na Zavodu za zapošljavanje gdje sam dobivala naknadu za nezaposlene. Baš kad mi je isticala ta naknada ostala sam trudna pa sam dala zahtijev za produljenjem naknade i to mi je odobreno. S obzirom da mi je to treće dijete da li imam pravo dobivati tu naknadu do treće godine djeteta ili samo do prve?. Zatim, zanima me i slijedeće: ako se ja sada zaposlim i dobijem plaću recimo 5500 kn i radim dva mjeseca i odem na komplikacije, da li imam pravo dobivati puni iznos plaće za vrijeme bolovanja i da li onda nakon poroda imam sva prava na porodiljne naknade kao i sve ostale trudnice, mislim s obzirom da bih imala sam 6 mjeseci radnog staža (uključujući i bolovanje) u novoj firmi? Puno hvala na odgovorima.
![]()

) i prijavljena sam na Zavodu za zapošljavanje gdje sam dobivala naknadu za nezaposlene. Baš kad mi je isticala ta naknada ostala sam trudna pa sam dala zahtijev za produljenjem naknade i to mi je odobreno. S obzirom da mi je to treće dijete da li imam pravo dobivati tu naknadu do treće godine djeteta ili samo do prve?. Zatim, zanima me i slijedeće: ako se ja sada zaposlim i dobijem plaću recimo 5500 kn i radim dva mjeseca i odem na komplikacije, da li imam pravo dobivati puni iznos plaće za vrijeme bolovanja i da li onda nakon poroda imam sva prava na porodiljne naknade kao i sve ostale trudnice, mislim s obzirom da bih imala sam 6 mjeseci radnog staža (uključujući i bolovanje) u novoj firmi? Puno hvala na odgovorima.
Odgovori s citatom