Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Molim pomoć-ako netko zna

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Molim pomoć-ako netko zna

Bok, ovo je moj prvi post i za početak pozdravljam sve na forumu. Ispričavam se ako je netko već postavio pitanje koje i ja imam ali kad sam pretraživala starije teme nisam pronašla pravi odgovor. Dakle, ovako: trudna sam tri mjeseca (beba dolazi sredinom prosinca ) i prijavljena sam na Zavodu za zapošljavanje gdje sam dobivala naknadu za nezaposlene. Baš kad mi je isticala ta naknada ostala sam trudna pa sam dala zahtijev za produljenjem naknade i to mi je odobreno. S obzirom da mi je to treće dijete da li imam pravo dobivati tu naknadu do treće godine djeteta ili samo do prve?. Zatim, zanima me i slijedeće: ako se ja sada zaposlim i dobijem plaću recimo 5500 kn i radim dva mjeseca i odem na komplikacije, da li imam pravo dobivati puni iznos plaće za vrijeme bolovanja i da li onda nakon poroda imam sva prava na porodiljne naknade kao i sve ostale trudnice, mislim s obzirom da bih imala sam 6 mjeseci radnog staža (uključujući i bolovanje) u novoj firmi? Puno hvala na odgovorima.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Prvo dobrodosla...
    Ovako , koliko sam tebe shvatila...da ti odgovorim sto znam..
    Znaci u Proteklih 12 mjeseci, moras imati min 6 mj. radnog staza da bi dobila puni iznos place.... Prije se to nije gledalo, al sad.. nazalost da.
    Znaći nosis prosjek zadnjih 6 plaća i po njima ti se izračunava bolovanje i porodiljni koji ne moze biti veći od 4250 kn.

STo se tiće trečeg djeteta, imas pravo kao i ostale mame u radnom odnosu primati do treče godine djeteta..
    Ostalo neznam

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Tih 6 mjeseci moraš raditi, a ne biti na komplikacijama. Ono što dobivaš na komplikacijama se ne računa u prosjek jer to nije plaća, nego naknada.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno bas

sam to prolazila ovih dana.Ovako:
    bolovanje i komplikacije su jedno a porodiljna naknada drugo nesto. Da bi imala naknadu 100% za vrijeme komplikacija, moras imati neprekidno staza 12 mjeseci ili 18 mjeseci u 2 godine, ako to neispunjavas onda ti je naknada minimalna, znaci oko 880 kn. A ako radis , imas isplacene minimalno dvije place i ides na porodiljno, onda imas pravo na 100% naknadu.
    Ako ti nesto treba, molim te da potrazis informacije na tel 0800 79 79 , ili pises glasnogovornici HZZO. Ja sam u svojoj zupaniji u dvije opcine dobila netocne informacije i jos je gore sto su mi isplacene minimalne naknade a imam pravo na 100% place. Ovih dana to rjesavam.
    POZDRAV

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

O.K. hvala na odgovorima, sad barem znam odakle krenuti. Inače, na Zavodu sam tek od 17.1.07. do onda sam radila godinu i pol. I znači, ako sam dobro sve pokopčala, ako imam minimalno isplaćene dvije plaće imam pravo na 100 % naknadu? Tj. ako se zaposlim u rujnu i budu mi isplaćene dvije plaće imam naknadu prvih 6 mj. u punom iznosu plaće (zapravo najviše 4250 kn) i drugih 6 mj. 2500? No dobro, neću vas više gnjaviti, imam broj telefona i raspitati ću se tamo. Veliki pozdrav.

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ja trebam pomoc,pa ako netko zna a da ne otvaram novi topic

08.09.07 istice mi porodiljni,na posao se ne vracam zato jel sam preselila u drugi grad,ostajem s bebom doma do daljnjeg,jel se trebam na burzu prijavit il sta?help

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

jesi li ti još uvijek zaposlena u toj firmi?
    ak jesi onda te trebaju odjaviti, probaj naštimat kao neki tehnološki višak da se možeš prijaviti na burzu i dobivati naknadu.
    ili ak hočeš: možeš koristiti dopust do treće godine života djeteta, s tim da plaćaš mjesečno 459,55 za mirovinsko osiguranje

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

gemelli, dođi na kružok zimskih trudnica. ima nas puno i vjerujem da ćeš imat šta reć i pitat.

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj mu prvotno napisa
    jesi li ti još uvijek zaposlena u toj firmi?
    ak jesi onda te trebaju odjaviti, probaj naštimat kao neki tehnološki višak da se možeš prijaviti na burzu i dobivati naknadu.
    ili ak hočeš: možeš koristiti dopust do treće godine života djeteta, s tim da plaćaš mjesečno 459,55 za mirovinsko osiguranje
    da zaposlena sam tamo ,nis u pon zovem da vidim sta se da srediti ,hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •