Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 97

Tema: Na spavanje bez uspavljivanja

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Na spavanje bez uspavljivanja

Zanima me ima li vas jos koji jednostavno dijete legnete u krevet i gotova prica. Ponekad me ljudi kad to spomenem gledaju ko cudaka jer kako je to moguce . Frane se volio u pocetku uspavljivat, kad bi bio bolestan zaspao bi jedino meni na prsima .Kate nikad nije htjela da je se nina. Cak se ne voli maziti ni ljubiti. Navecer kad joj je vrijeme za spavanac samo kazem ide Kate nana, ona ode do svog krevetica, ceka da je dignem, uzme tovarica , okrene se na bok i zaspe. Dok je bila manja ponekad bi zaspala u slingu ili bi pocela vikati i otimati se i to je bio znak. Smirila bi se tek uz svog tovarica. Nije dresirano dijete koje je mama pustala da zaspe u suzama sto vecina pomisli kad ovo kazem. Jednostavno je takva! Cak i kad negdje odlazim i kazem ide mama pa-pa ona samo mahne rucicom i nasmije se! Ne place za mnom , ne kenjka, a otkad se rodila stalno je samo sa mnom. Cudno neko dijete!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Što da ti kažem - blago tebi!

Kaleb ima 14,5 mjeseci, 13 kila i - uspavljujemo ga isključivo na rukama.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ima dana kad bih ti rekla blago tebi...

Mi smo Emu rijetko uspavljivali na rukama (samo u vanrednim okolnostima), inace mi se cini kao da oduvijek legnemo jedna kraj druge, pricamo o proteklom danu i to je vrijeme u kojem saznajem najvise problema, strepnji i dogadjaja iz zivota moje male-velike.
    Sve cesce se dogadja da legenmo, popricamo i onda se ona okrene na bok i zaspi u roku od trenutka, ali mi se cini da smo jos daleko od toga da pozeli sama zaspati.

Cak i kad negdje odlazim i kazem ide mama pa-pa ona samo mahne rucicom i nasmije se! Ne place za mnom
    Takva je i Ema, u svemu, osim uspavljivanju (ili kad idem negdje gdje bi i ona rado isla).

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moji se uspavljaju sami. Nekad je bilo nunanja (naizmenično pošto nisma mogla obojicu istovremeno), pa kolica i sa 8 meseci samostalno uspavljivanje. Prvo je išlo uz bočicu s amlekom, pa uz vodu, pa uz dudu a sada samo uz tešilice.

Nisu dresirana deca i sve smo uvodili polako i bez stresova.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Andrija je tako išao na spavanje u dobi od 5-6 mjeseci. ja bi ga stavila u krevet, on bi me gledao 5 minuta i zaspao. Ali onda je krenulo puzanje, pa dizanje 8) ... Sad mi zaspe na rukama, pa ga spustim u krevet.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kod mene je kao i kod tebe.
    Kad je vrijeme spavanju,smjestim ih u njihov krevetić,poljubim i pokrijem,i to je to.Brzo zaspu.
    Samo vrata moraju biti otvorena.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kod nas je tako od samog početka.

Moja Rea jednostavno voli spavati :D i nikad,baš nikad nije bilo potrebe za uspavljivanjem.
    Tata ju odnese u krevet,ja dođem dati joj pusiku i grlić,pozdravimo se i to je to.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

do negdje prve godine se sama uspavljivala. stavimo u krevetac i sama zaspi... pa smo mi, roditelji, ucinili tu gresku da smo je poceli stavljati u nas krevet i uspavljivati.... i vremenom mi to postaje sve vise tlaka... nije mi problem ispricati pricicu, procitati nesto i sl, al kad se ugasi svjetlo, pa ju jos pola sata moram masirati po ledjima da zaspi, a meni se oci sklapaju... prosle godine, na ljeto sam uspjela ju ponovo ubacit u to da se sama uspavljuje... i imam osjecaj da brze zaspi kad je sama... ovako stalno osluskuje gdje sam ja, grli me, nikako da se opusti...

stgoa, moj savjet, nemoj nista mijenjati, nek se i dalje sami uspavljivaju. ima dan za mazenje i ljubljenje, noc je za spavanje.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Uh, sad mi je lakse! Svi pricaju o visesatnom i mukotrpnom uspavljivanju djece i samo sto mi ne kazu u lice da ili mucim dijete ili da lazem! Bas mi je drago da nas ima jos! :D

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja ti prosto zavidim.

moja je bila ko tvoja curica do nekih 10-11 miseci. staviš je u krevetić, pokriješ, poljubiš i napustiš sobu.
    i onda se odjednom, priko noći sve prominilo i okrenilo. tražila je uspavljivanje isključivo na rukama i to hodajući do besvijesti i ninajući je.
    ajde i to je prošlo nakon nekih misec i po, ali je onda došla druga faza (koja i dan danas traje): moram ležat kraj nje (fala bogu svak u svom krevetu) i čekat da zaspe. jednostavno se moram mumificirat i čekat kad će princezu privalit san.

a i ja i kućni poslovi duboko patimo za vremenom kad je nije tribalo uspavljivat.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zara ne zaspe na rukama, ali joj zato treba sisa da zaspe. Nekad bi mogla i sama ali jednostavno neće bez sise.
    Pitam se da li pali ono da je stavim u krevetić,pa par dana da se tako nauči...ono pustim je 5min, pa 10min... Da li je to uopće ok?

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ah blago vama,ja sam za uspavljivanje potrošila sve ukupno barem mjesec dana života. Mi od rođenja uspavljujemo Roka na rukama do nekih godinu i pol (a težio je 15 kg pa ti vidi),a sada moramo leći pored njega i onda bar pola sata ceremonije uspavljivanja. Ali već sam se toliko navikla da bi mi bilo full čudno da odmah zaspe ...
    Mislim da ćemo ga uspavljivati do škole,ako ne i duže,i samo ti mogu reći- uživaj i ne opterećuj se s drugim ljudima!
    (to je kao kad meni neke mame kažu da je nama super jer naše dijete jede bez problema,a njihova nikako)

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re: Na spavanje bez uspavljivanja

Citiraj bebelina prvotno napisa
    Zanima me ima li vas jos koji jednostavno dijete legnete u krevet i gotova prica.
    Ima 8)
    Od prvog dana

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Astralis prvotno napisa
    Zara ne zaspe na rukama, ali joj zato treba sisa da zaspe. Nekad bi mogla i sama ali jednostavno neće bez sise.
    Pitam se da li pali ono da je stavim u krevetić,pa par dana da se tako nauči...ono pustim je 5min, pa 10min... Da li je to uopće ok?
    Nije. Nemoj to raditi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Off topic, MC tko je ova ženska u tvom avataru i zašto je bojkotiraš?

Zoranova draga avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Meni lici pre nego na muskarca, nego na zensku. Goran Bregovic iz mladjih dana, na primer.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Ma to je Tompson ili kako se već zove,piše?!

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Thompson u mlađim danima, iz vremena Čavoglava
    ma super fora...

Inače, mi se, za dnevno spavanje, uspavljujemo još uvijek na rukama-imamo 12 kg i 19 mj!!
    Po noći ga stavim u kindač, mazim ga, pričamo..pa ako hoće ići van odemo na naš krevet, pa se nekada (ako mu je loš dan) isto nosimo i tak'...
    Kak nam dođe...

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Shiny prvotno napisa
    Thompson u mlađim danima, iz vremena Čavoglava...
    bingo! kad je imao vishe lokni, a manje zuba

luna rocco.... kuzis, stara? 8) il treba pojasnjenje ?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    Citiraj Shiny prvotno napisa
    Thompson u mlađim danima, iz vremena Čavoglava...
    bingo! kad je imao vishe lokni, a manje zuba

luna rocco.... kuzis, stara? 8) il treba pojasnjenje ?
    Kužim, odličan avatar! :D Samo nisam prepoznala Markeca s tim loknicama.

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja sam danas imala jedno od dugotrajnijih uspavljivanja,pa si sad malo bacam sol na ranu i čitam ovaj topic.
    Grga je sa nekih 6,7 mjeseci imao nekih 10 dana u svom životu kad sam ga stavila u kinderbet,medu uz njega pa bi se oni malo gledali i on je zaspao.Pomislila sam to je to,imam super dijete koje će samo zaspivat...ali nije dugo trajalo.Kako tada više nikada do dana današnjeg.
    Leži i cici,mama mora pjevat i pričat,nekad je gotovo za 10 min nekada za sat vremena i tako.Dobro je jedino kaj se ne želi nosit kad se sprema zaspat!!!Ako ga i pokušam nosat da bi kao brže zaspao on se ljuti i pokazuje na krevet.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

mc za avatar

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ako izuzmemo dudu, koju još uvijek koristi za spavanje, i Andrej se sam uspavljuje. Nakon kratkotrajnog đipanja po krevetima, prebacimo ga u njegov krevetić, pokrijemo ga, ugasimo svjetlo, laku noć i zdravo.
    Već neko vrijeme tako funkcionira. Ali prošli smo faze uspavljivanja na cici (do 19 mjeseci), pjevanja, pričanja priča, kombinacije pričanja i pjevanja.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Tin se još uvijek uspavljuje isključivo dojeći :/

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

bebelina, u neku ruku ti stvarno zavidim. Nama je uspavljivanje cijela procedura- kod Linde uključuje cicanje, nunanje, ljubljenje, maženje, dok se sva ne preznoji i napokon zaspe.
    A kod Megice obavezna priča i pjevanje, pa nešto kraće grljenje i maženje.
    To stvarno bude iscrpljujuće, ALI osjećaj bliskosti je neprocjenjiv i kad bi mi netko dao recept kojim bih se zauvijek riješila te naše procedure, moram priznati da bih morala dobro razmisliti.

Razumijem nevjericu ljudi kad čuju da ti djeca samovoljno idu u krevetac. Meni je to znanstvena fantastika. A kužim i tebe, jer slično i mene gledaju kad kažem da se Linda samoinicijativno odvikava od pelena.

Da ne zaboravim, mc, Thompson ti je za krepat!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

To stvarno bude iscrpljujuće, ALI osjećaj bliskosti je neprocjenjiv i kad bi mi netko dao recept kojim bih se zauvijek riješila te naše procedure, moram priznati da bih morala dobro razmisliti.
    potpisujem - ima dana kad mi je stvarno dosta toga jer traje li traje, a MM, ja i ostali poslovi čekaju A opet, kad mi MM kaže daj ja ću je uspavati, dođu mi suze na oči pri pomisli da bih propustila naše maženje, ljubljenje i šnjofkanje.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ma nije ni kod nas sve islo bas sjajno! Frani se sve do 9. godine obavezno citala prica za laku noc! Tako cemo i Kati bude li htjela. Ali nema onog iscrpljujeceg ninanja svaku vecer. To me spasi .
    A odvikavanje od pelena ...Moj mladi brat je jednog ljeta , imao je 1,5 godina, odlucio da mu je vruce . Nije dao mami da mu stavi pelenu i rekao da nece pisiti krevet. Nikad vise mu nije stavljena pelena i u iducih par godina mislim da je popiskio gace svega 3 puta!
    Ma neka djeca su stvarno za nevirovat!

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

uspavljujem je uz 5-6 priča, a otkako smo odnedavno bez dude, to zna trajati i po 1-1,5 h

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj bebelina prvotno napisa
    Nije dao mami da mu stavi pelenu i rekao da nece pisiti krevet
    Tako ni moja Linduška ne da da joj se stavi pelena, ali zato piški kaka posvuda.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

bas fino!

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

kad mi MM kaže daj ja ću je uspavati, dođu mi suze na oči
    i meni tako.... al od srece mm i ja se izmjenjujemo svaku vece.... i ljubljenje i mazenje, i citanje pricica, sve to nekako, al samo uspavljivanje kad ugasim svjetlo, kad se nikako ne moze opustiti, pa se okrece ko na raznju, pa te masiraj ledja, masiraj nogu, de zagrli ovako zagrli onako, pa joj onda bude vruce, pa pricaj pricicu, a meni se oci sklapaju, gubim se, a poslova jos hrpa... i stvarno, nije da samu sebe opravdavam , al imam osjecaj da brze sama zaspi, nego kad uvijek osjeti nekog pored sebe, nekog tko se pokusava izvuci iz njenog zagrljaja jer se nada da je konacno zaspala, pa onda dobije jos jachi zagrljaj male anakondice oko vrata... kud si krenula, mama? ehm... :/

k'o da gledam da cemo ovog ljeta krenuti u drugi pokusaj "odspavljivanja". nemajka ja, srca kamenog.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi se još uvijek uspavljujemo. Ja uzmem jedno, mm drugo, slijedeću večer se zamijenimo. Prvo pročitamo priču, popijemo vodu, odemo piškit, a onda bi oni još da im se priča, pjeva... Kćer obično zaspi tako da mi okrene guzu, ja ju malo mazim po guzi i leđima, sin me uhvati u medvjeđi zagrljaj, zalijepi lice uz moje i ne pušta majci.
    Slatki su mi ti naši rituali, i ne smeta mi tih dvadesetak minuta-pola sata što potrošim na uspavljivanje, ali mi je bed što često zaspim ja uz njih, pa se probudim u gluho doba noći ili jutra, kao zombi, a posla koliko hoćeš, a nit sam zube oprala, šminku skinula... I onda napravim samo ono što baš moram, ali i to bude dovoljno da me razbudi pa ne mogu opet zaspati.
    Probali smo varijantu da jedno od nas uspavljuje oboje, kako bi onaj drugi za to vrijeme mogao nekakav posao napraviti, ali to je išlo dosta teško jer u nihovoj sobi nemam mjesta da legnem zajedno s njima obojima, a i oni svaki hoće svoje rituale i svoje priče.
    Sada smo na varijanti jedno-na-jedno, a prije nego krenem uspavljivati, operem zube i skinem šminku . Tako ako zaspim prilikom uspavljivanja samo nastavim dalje. A posa'? Neće uteć'!

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

kad mene nema u blizini Maureno se ušuška u krevet pokraj tate i u minuti zaspi...i tak par dana za redom :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam ima tjedan dana zombi od neispavanosti. Moja cura, koja je odlazila na spavanje uz malo uspavljivanja i koja je spavala po citavu noc (i po 12 sati bez da bi se pomakla), sad joj treba po sat ipo vremena da zaspi, nikad joj dosta mazenja, ljubljenja i pricanja, pa sad na veliki krevet, pa sad u mali krevet, upali svjeto, gasi svjetlo, daj medu, ne medu, daj tigra, ne tigra, di je tata, di je baka, a dida? I kad padne od svog tog pricanja i akcije i zaspi, sekund kako ja legnem u krevet i utonem u san (kao da zna da sam taj minut zaspala!) ona me pocne zvat "mama, budi, mama, budi, daj uki (daj ruku), mama moooo kapica (molim te pricaj crvenkapicu), i tako udri u tamburu po sat-dva; ja je premjestim kod sebe u krevet i pricam i pricam (tj buncam) i ona zaspi, opet se probudi za sat vremena i sve opet redom, i tako do 6 ujutro kad zaspi ko top a ja se moram ustat.

Cini mi se da sam kao lutak, da mi ruke i noge nisu u koordinaciji s tijelom vec da lelujam, idem kao pijana i strah me dok vozim, uzasno sam umorna i ne znam sto cu ako se ovako nastavi. Faza, kazu faza.......Jos koji dan ovako i otici cu u hotel naspavat se jednu noc. Mozda me posalju na sluzbeni put, prije sam patila sto moram iz kuce na put a sad mi se cini da bi za svih bilo najbolje da odem na sluzbeni (majka na sluzbenom putu ) pa da se vratim cila, vedra i spremna za nove neprospavane noci.

Sorry curke, oduzila sam, sad mi je malo lakse kad sam se izjadala.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Od kad sam rodila nisam spavala , i skroz sam se naviknula da mi je to ok ! Tko je vidio spavati ! Moja cura zaspe isključivo na sisi i budjenje svako malo najmanje 3x noću ( i to je kao super noć ! ) Traži sključivo mene i siku .................. I tako dan za danom već 9 mj.

Preko dana tu i tamo zaspi ........ kako kad 30min- sat vremena !

Budem u mirovini spavala !

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nama se Jakov, otkako je prestao dojiti, uspavljivao tako što bi ja ili MM legli sa njim i ispričali mu jednu priču.To nikad ne bi trajalo jako dugo, osim kad bi MM otišao s njime i naravno i on zaspao. Sad zadnjih par dana otkako jakov spava sam u svojoj novoj sobi, samo ga legnemo i mi odemo. Zaspe sam bez pogovora i jako brzo. A mislila sam da nikada neće htjeti!

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Timmy-u potpunosti te razumijem

Samo se ti izjadaj draga,ima još takvih spavača!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Pinkflower prvotno napisa
    !

Budem u mirovini spavala !
    Vrlo dobro, s obzirom koliko dugo radim i koliko sam stara, mogla bi se o ja skoro naspavat!

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Moja Ela je isto od pocetka isla sama spavat, valjda su neka djeca jednostavno takva. Takodjer je stalno samnom ali bez problema ostane s bilo kim i jedva ceka kad ce negdje drugdje prespavat bilo kod rodjaka bilo kod bake. Inace je jako vezana za mene ali nikad nije plakala kad bi je negdje ostavljala (za razliku od mene ). Malis je jos premali da znam kakavi ce biti, ima tek 5 mjeseci ali nadam se da ce biti isti.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da, neka djeca su takva. Meni je bilo glupo dok mi je šogorica govorila da je ona svoju curicu naučila da se sama uspavljuje tak da joj je stavila mobile iznad nje i ona je začas zaspala. I onda me ubjeđuje da zakaj ja tak neću. Veli ona kak to treba dijete naučiti i gotovo. Pa mislim, ja bih, drage volje, al kad neće - neće. Ja moram ležati s njom dok ne zaspi, iako se to vrijeme sad stvarno znatno skratilo pa mi ne pretstavlja opterećenje ko nekad. Sad se znamo i dogovoriti da se idem istuširati pa da ona sama leži i tak pokad zaspi. Ali to nije bilo moguće dok je bila mala i dok nije razumjela ono što joj objašnjavam.

I ne znam dal si ja to umišljam, ali čini mi se da Tea fakat mrzi spavati. Ak je tak nekaj uopće moguće...
    Jer ona još i sad kad ide na spavanje otprilike 1 minutu prvo odvoji za plakanje i vikanje: Neću pavati, neću pavati...
    I tak doslovce svaki dan. Mene je to izluđivalo i doslovno najgora obaveza glede djeteta mi je bila uspavljivanje, baš zbog toga plača. Kolko god da je sad velika i razumna, s tim smo na istom. Prvo otplače kak neće spavati i onda sve ok - razgovor, puse, se po starom.... Al moram priznati da sam već oglušila na to. Zna se i u noći probuditi i plakati da neće spavati :/

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ema ima 16,5 mj, nje preteska, na moju srecu, ima 9700. Uspavljujem ju iskljucivo na rukama, ali tek kad ona sama kaze "pava", to uspavljivanje onda rijetko traje dulje od 5-10min. Ako ju budnu stavim u kimbi nema saaanseee da zaspi. . . mislim da ce doci vrijeme kada ce ju se moci staviti u krevet da sama zaspi, samo mislim da joj jos nije vrijeme. . .

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nama je L. nekih tjedan - dva dana htjela sama zaspati u kinderbetu samo uz čaj. već smo se poveselili da je to to i onda se vratilo na staro. uspavljivanje na našem krevetu oko pol sata do sat vremena uz konstantno dizanje na nogice i puzanje i uz 2 litre čaja
    sad smo u očekivanju divnih dana kada će se vratiti na samostalno uspavljivanje.
    inače, jedna sam od mama koje nisu prespavale noć u komadu zadnjih (skoro) 10,5 mjeseci. podočnjaci su mi postali zaštitni znak.

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mi smo s uspavljivanjem imali raznih faza..Uspavljivanje sisanjem,uspavljivanje pjevanjem,pa pričanjem priča,zatim bočicom soka,pa se uspavao grleći svog medu,ponekad bi zaspao sam od sebe..
    U zadnjih mj dana zaspi sam u svom krevetiću bez problema.Ponekad me zove,ja dođem,pomazim ga i objasnim mu što radim i da ću brzo doći.Ponekad,na njegovo traženje legnem na veliki krevet i držim ga za rukicu.Više ne želi medu,više ne pije iz bočice,vrlo rijetko poželi čuti priču o zeki..Kada je bio bolestan to bi uključivalo cjelonoćno spavanje na meni ili ljuljanje,i to mi je najnormalnija stvar na svijetu.
    Svako dijete je drugačije,pa tako i u uspavljivanju i spavanju.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mislava prvotno napisa
    Svako dijete je drugačije,pa tako i u uspavljivanju i spavanju.
    svakako
    samo se svi slazu da je lose da dijete uci zaspati uz bocicu soka, caja ili mlijeak
    losa navika, stetna za zdravlje djeteta....

mislav se kao mladji uspavjivao na siki, sad bez problema zaspi uzpricu, par strana i vec je u carstvu snova...
    jeleni zasad samo sika pali, a neki dan je prvi put navecer zaspala bez mame i sike jer sma bila vani na veceri....

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bebelina, to je do imena
    ni je moju Katu nisam nikad trebala uspavljivati. Cim se rodila pokazivala bi neugodu kada bi je nosila ako joj se spava i zadovoljno uzdahnula kad bi je spustila na krevet.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

8)

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moju curu samo ja moram uspavljivati, baki ili teti čuvalici zaspe bez iakve pobune, još im mahne pa pa za laku noć...a kad sam ja u blizini, obgrli mi ruku i nema micanja...ako pokušam, kreće neutješni plač... :?

mamino

Početno

bok svima!ja sam eto nova na rodi,ali muči me jedan problem i zaista ne znam kome bih se više obratila za savjet.Naime,moj dvogodišnjak nikako,nikad ne želi ići spavati i tako od prvih dana.prije svakog spavanja,bez obzira što mi učinili,slijedi prvo 10-20 minuta neutješnog plača,pa zatim 20 minuta igre,pričanja,pa zatim izlaženja iz kinderbeta ili kreveta,pa vraćanja u krevet itd.Probali smo sve moguće metode do kojih smo došli,ali nam polako nestaje kreativnosti,a ja sam već sad i jako zabrinuta pogotovo jer kad i zaspi većinom se budi ponoći,priča i igra se u krevetu i tako po tri sata pa pred jutro zaspi.Što je najbolje od svega,po danu normalno funkcionira,štoviše,vrlo je živ.Da li moje dijete ima poremećaj hiperaktivnosti?

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Dobro dosla!
    Hiperaktivnost je poremecaj koncetracije , a tvoj sin ima bit ne voli spavat! Upisi u pretraznik uspavljivanje pa ces naci puno zanimljivih stvari . Ima ih puno koji ne spavaju ako ce ti biti lakse!

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj mamino prvotno napisa
    bok svima!ja sam eto nova na rodi,ali muči me jedan problem i zaista ne znam kome bih se više obratila za savjet.Naime,moj dvogodišnjak nikako,nikad ne želi ići spavati i tako od prvih dana.prije svakog spavanja,bez obzira što mi učinili,slijedi prvo 10-20 minuta neutješnog plača,pa zatim 20 minuta igre,pričanja,pa zatim izlaženja iz kinderbeta ili kreveta,pa vraćanja u krevet itd.Probali smo sve moguće metode do kojih smo došli,ali nam polako nestaje kreativnosti,a ja sam već sad i jako zabrinuta pogotovo jer kad i zaspi većinom se budi ponoći,priča i igra se u krevetu i tako po tri sata pa pred jutro zaspi.Što je najbolje od svega,po danu normalno funkcionira,štoviše,vrlo je živ.Da li moje dijete ima poremećaj hiperaktivnosti?

I ja sam nova, pozdrav svima iz sunčanog Sarajeva!

Moj sin, sad ima 2 godine i 8 mjeseci, apsolutno nije spavao do prvog rođendana, a MM i ja smo se smjenjivali u cimanju kolica, pjevanju, bočicama čaja, soka, šta sve ne!
    Znao bi odspavati od 9 do 11 uvečer i onda udri u dreku do 6 ujutro, nakon čega bi odspavao još pola sata i bio oran i odmoran za novi dan!
    Za poludit!

Da ne dužim, nabavili smo knjigu ''Svako dijete može naučiti spavati'', izdavač Alinea, autori Annette Kast-Zahn - psiholog i Dr. med. Harmut Morgenroth - pedijatar, pomogla nam je apsolutno!
    Najtoplije preporučujem!

http://img411.imageshack.us/img411/6...8013121fn2.jpg

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •