Results 1 to 9 of 9

Thread: Drhtavica

Default Drhtavica

Ne radi pretražnik... Valjda već nema ovakav topik.
    Prvi put mi dijete uz temperaturu ima drhtavicu. Probudio se i dok je sisao tijelo mu se treskalo. Temperatura 39.4. Poslijepodne je imao isto toliku temperaturu ali je bio raspoložen.
    Ja sam uvijek takva pod temperaturom ali ne znam koliko je to opasno za 13ipol mjesečno dijete?

Idi na hitnu s njim

flower's Avatar

sabaleta zasto odmah na hitnu s treskavicom?

kod nas je to redovno uz vrlo visoku temp. - treskavica+temperatura+halucinacije.

Quote Originally Posted by flower
    sabaleta zasto odmah na hitnu s treskavicom?

kod nas je to redovno uz vrlo visoku temp. - treskavica+temperatura+halucinacije.
    Koliko ja znam, ovakva temperatura u male djece može prouzročiti febrilne konvulzije!

retha's Avatar

Moja Buba je jednom imala tem oko 38/39 i takoder drhtavicu. To je bilo preko noci, ujutro sve normalno..i dandanas nemamo pojma sto je uzrokovalo temperaturu.

retha's Avatar

Zaboravih napomenuti da je tu noc zbilja puno cikila..sto je meni bilo ok jerbo se bojim dehidracije.

Lukina mamma's Avatar

Default Re: Drhtavica

Quote Originally Posted by Janoccka
    Ne radi pretražnik... Valjda već nema ovakav topik.
    Prvi put mi dijete uz temperaturu ima drhtavicu. Probudio se i dok je sisao tijelo mu se treskalo. Temperatura 39.4. Poslijepodne je imao isto toliku temperaturu ali je bio raspoložen.
    Ja sam uvijek takva pod temperaturom ali ne znam koliko je to opasno za 13ipol mjesečno dijete?
    Kod vrlo male djece treba odmah rušiti temperaturu koja je iznad 38. Najbolje paracetamolom (Efferalgan ili Lupocet čepići, ovismo o kilaži). Pogotovo im je sad teško kad je vani vruće. To znači ne utopljavati bebu i davati puno tekućine za piti. I često kupati u mlakoj vodi- to isto pomaže u skidanju temperature.

Obično ne dajem paracetamol prije 39 stupnjeva. Pustim organizam da se malo bori. Ovo je prvi puta da je imao drhtavicu pa sam samo pazila da ne ide preko 39.

No... visoku temperaturu je u imao petak i subotu. Nedjelja je bila malo povišena ali OK. Jučer ništa, a danas osip. Dakle... rekla bih da je u pitanju rozeola....

Lukina mamma's Avatar

Quote Originally Posted by Janoccka
    Obično ne dajem paracetamol prije 39 stupnjeva. Pustim organizam da se malo bori. Ovo je prvi puta da je imao drhtavicu pa sam samo pazila da ne ide preko 39.

No... visoku temperaturu je u imao petak i subotu. Nedjelja je bila malo povišena ali OK. Jučer ništa, a danas osip. Dakle... rekla bih da je u pitanju rozeola....
    Da, najvjerojatnije trodnevna vrućica. I mi smo je jednom mali kao vrlo mali.