Riječanka prvotno napisa
.ipak ću reći još nešto: naš odnos prema drugim ljudima naša djeca upijaju i više nego što smo mi toga svjesni, i našim odnosom prema drugima odgajamo našu djecu. Činjenica je da živimo u vrijeme kada se dešavaju gnjusne stvari i da smo zgroženi i u stalnom strahu za njihovu sigurnost i dobrobit, ALI to nam ne daje pravo da druge ljude tretiramo kao robu, kao osobe bez ikakvih prava - da se držimo onog "cilj opravdava sredstvo", da mislimo da u svom domu možemo raditi što hoćemo (to misle i obiteljski nasilnici), da smo time što plaćamo nekome da nam čuva dijete kupili njegovo dostojanstvo, ljudskost...sve bi njih trebalo snimati? gdje nas to vodi? po meni bi, npr. trebalo onda snimati i sve liječnike da poslije ne bude komplikacija, a ne greška, sve učitelje da našu djecu ne nauče nešto što MI smatramo pogrešnim, sve...Sve nas koji možemo nešto pogriješiti...Dakle, pretjerala sam, sorry, ali eto, mislim da osoba koja misli da bi sve čuvalice trebalo snimati jednostavno nije osoba koja bi trebala angažirati čvalicu, već razmisliti o nekoj drugoj opciji - bake, dede, vrtići, pa i ostanak kod kuće. I ideja za privatni biznis - otvaranje prvog privatnog BB Vrtića - sva djeca u boksovima, svaki sa svojom čuvalicom, a majke i očevi non-stop konektirani i preko telefona, kompjutera, televizije, u svakom trenutku mogu pratiti prijenos (ne znam samo hoće li njihovi poslodavci koji i njiih (tajno možda) snimaju biti sretni što ovi ne rade nego gledaju što se dešava u tom orvelovskom vrtiću).