Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 172

Tema: ZPB 2005/2006 (10. dio)

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Kad pričate o seobi i tako tome...mm i je trenutno živimo u kući koju su još njegovi započeli,pa smo si mi uredili prvi kat ali nam je "malo" jako prevelika za nas troje,tj. za jednu obitelj.Od Karlovca smo udaljeni 10 km a od Duge Rese 6 km,priroda,blizu nam je potok i šumica i Korana i Mrežnica,stvarno nam je lijepo.
    Ali ne bi mi bili mi da nismo počeli tražit zemlju negdje bliže Karlovca,još od kad se Grga rodio.I našli smo i izgleda da ćemo kupit i gradit kućicu.E,sad se ja pitam jel ćemo to mi moći a opet bi rado da i mi sagradimo sami nešto što će biti samo naše.Valjda se nismo upustili u nešto što će nam stvoriti probleme i brige,ne mislim pritom na one slatke oko gradnje i opremanja nego na prave financijske.Ili da ćemo izgubit živce prije nego dođemo do krova?!
    A još i beba koju planiramo!Jedino kaj mi se čini da je dobro kaj imamo gdje živit pa novu kuću možemo gradit polako,kako budemo mogli i stigli.
    Mislim,koliko smo veseli toliko nas je i strah.

Joj,kak smo mi bili oduševljeni kad je Grga rekao Grga pa smo pljeskali i vikali bravoooo sad on kad ga pitamo kako se zove kaže Grga i počne odmah vikat ooooo i bravo i digne rukice u zrak od veselja,jer valjda misli da se to tako mora svaki put!

Vodenjak,Marin je stvarno mali vražićak,bome treba to pratiti!

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj bobaibeba prvotno napisa

Joj,kak smo mi bili oduševljeni kad je Grga rekao Grga pa smo pljeskali i vikali bravoooo sad on kad ga pitamo kako se zove kaže Grga i počne odmah vikat ooooo i bravo i digne rukice u zrak od veselja,jer valjda misli da se to tako mora svaki put!
    sunašce malo slatko. Hey boba i ja ti to potpisujem, mislim da je neopisiv gušt ta gradnja polagana kad imaš gdje biti!

Karlo je počeo svako jutro tražiti teletabise. Uđe u sobu i viče A-O ako D. i L. nešto gledaju, frajer se ljuti, hoće on svoje A-O (inače kassete su na njemačkom pa onaj naš bo-ok je tamo a-o - tako se pozdravljaju) pa je K. počeo i Dorothei mahati kad dođe iz škole a-o i baki jučer Svaki dan neka nova riječ vuj-(fuj), kuh-(kruh), ki(kliker) na(mrak kad spuštamo roletne)... to sve neke sličnosti ima, ali lopta je definitivno onomatopeja - ton-ton. Košarkaška je najdraža valjda zato što je najteža, a kad ju baci :shock: jednom me pogodio u glavu, uh sve zvijezde sam vidjela.

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mi danas popodne odlučili zaletiti se do ZOO vrta,sa bakama,bilo nam je super!
    Sad zna reći MAMUN,i ABA za morskog lava.
    A na povratku smo svi kupili po jedan sladoled pa sam i Grgi uzela kornet od vanilije i pojeo je cijeli sladoled u autu od Zgb do Klc :shock:

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dobro jutro!
    Jel danas uopce netko radi osim mene ili ste svi negdje na moru i uzivate?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja radim... na moru

jakov je preprepresmiješan i preprepresladak... kad bosim tankim nogicama koje vire iz kratkih hla?ica s peleneom ala John Wayne tapka po stanu
    zadnjih 5-6 dana prolazi kroz ooogrromni skok u razvoju komunikacijskih vještina. sad se kona?no možemo ciljano zabavljati i kroz igru u?iti. dnevno usvaja po 5-6 novih rije?i :shock:
    dokodi = krokodil
    lo = slon
    balake = cipele
    vidi = vidi
    mendo = medo
    tita lebi = ptica leti
    mi = miš
    lala kutu = Laura tr?i
    brrrr = auto
    nuna = nona
    peta = Petra
    bala-bala = lopta
    luka = lutka
    la = glava
    rga = breskva

jutros se do?epao Laurine knjižice o Trollz lutkicama, zaci?ao od veselja i dao se u potragu... misija je završena kad je istu takvu lutkicu pronašao pod krevetom. mijenjanje pelene nikad mi nije lakše prošlo

u jaslicama je sad jedan od najstarijih. kad ga dovedem, uhvati mi se za nogavicu i kmekne kad skuži da se spremam oti?i. više ne pali da ga predam teti u ruke, nego ga moram posjesti, nahraniti i tek kad omasti brk, ja mogu oti?i... ?ak mi i mahne, s osmjehom na licu... gladuš mamin mali

sino? se za ve?eru razbahatio i pojeo 3 breskve, tanjur juhe od povr?a, 3 zalogaja piletine, pola fete kruha i jogurt... nakon svega ciciiiii!!!!

btw. još je uvijek okorjeli sisavac, ali uza svo njegovo nacicavanje mi se ?ini da tog mog mlijeka ima maaalo, maaaalo. bojim se da ?e na kraju i presušiti, a da ?e on istim žarom cickati na prazno :/ ne bi da sam trudna ima netko sli?na iskustva?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

F je opet bolestan... tri dana je išao u jaslice, i u srijedu je po?eo curiti nosi?, ju?er malo više, a jutros 37,9 oC...
    umjesto odlaska u Rijeku ovaj dugi vikend, idemo kod doktrora...
    uz to se cijelu no? budio svakih sat-sat i pol...

nekako ?emo skelpati bolovanja i baku do polovice sedmog, a onda smo mjesec i pol na godišnjem (mm i ja), a onda opet ispo?etka...
    više se ne brinem toliko za adaptaciju - sve je bolji u socijalnom kontaktu, nego za boleštine...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moje dijete je prekju?er kona?no reklo tata :D
    i sad hoda po stanu i vi?e - ta-ta, ta-ta, ma-ma, ma-ma
    naravno, bam-bu (bambi) je i dalje najdraža rije?...

hara?i gdje god stigne - penje se na sve mogu?e, želi zaviriti u svaki kut, ne može ga se više prevariti ni podvaliti mu...
    jede super, i to?no zna što želi i kad...
    obožava muziku i ?im ?uje odmah skaku?e - pleše...

jakov...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pusa ozdravilica za Frana te vrti?ke boljke idu mi na živac

jakov je do polaska u jaslice bio zdrav ko dren, a od 19.02. konstatno slinav od toga 2 x 3-dnevna viroza i 1 antibiotik, ostatak vremena šmrklji i šlajm koji ne zna iskašljati... op?e stanje ok.
    i baš kad sam neki dan pri?ala okolo da ?e on vjerojatno biti od one djece koja ?e djetinjstvo provesti sa slapovima sline do usta, slina se povukla, nos ?ist, šlajma puno, puno manje, više ne hropi dok diše (a to je traaaajalo). obistinila se moja teorija da stabilno toplo vrijeme isušuje slinu. sljede?u turu boljki o?ekujem tek na jesen, kad promijenimo vrti? i kad se bude morao nositi s beštijama iz novog okruženja :/
    jedino me tješi to da ?e (nadam se) upasti u sadašnji Laurin vrti?, i da je dosad preko kontakata s Laurom stekao imunitet. ?ine li vam se razumnim moja razmišljanja?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Magriž - puse šaljemo bubanom prijatelju

Citiraj džez prvotno napisa
    ?ine li vam se razumnim moja razmišljanja?
    A-ha.... samo ja mislim, da nema puno veze okolina, nego jedno vrijeme (kod svakog dijeteta drugačije) dok ne stekne svoj imunitet i ne počne ignorirati sitne vrtićke boleštine.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da svi nadođu do nove šk. god.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi smo same evo već skoro mjesec dana pa se slabo javljam - uz to još i radim! Skidam kapu svim ženama samohranim majkama i onima koje se tako osjećaju! Još dva dana i svi smo opet skupa! (kraj radova na kući)
    Vrijeme provodimo uglavnom vani jer mi je tako najlakše, a jedino kad nešto mogu napraviti je kad spava poslije podne... kao sada.
    Mi smo se isto raspričali posljednjih dana... To znači da sama uzima telefon i zove tatu pa nešto brblja ili mu šalje pusu, maše i sl., uglavnom je na prvim slogovima riječi al se kužimo.i Sve radimo zajedno. nema šanse da sama ponesem lavor s vešom, ona mora držati jedan dio (pa je mami još teže al je zabavno), dodavati mi kvačice, mora vidjeti što se kuha pa to onda traje, mora me ona šminkati ćetkicom i to se ljuti ako joj ne dam... Tata nam je sav u komi i stalno zove pa joj priča duuugo duugo prije spavanja. Mi se presvučemo, legnemo u krevet, ćopnemo ciku i stavimo tatu (telefon) na uho da ispriča priču... kad se pojavio nakon 10 dana nije htjela njemu, pa je sad sav ukomiran zbog toga. Ujutro je sve bilo kao prije - sjetila ga se? Ili je bio neki revolt. MM samo kaj se nije rasplakao... Sama ide po stepenicama ako je držim za ručicu, a ako ima ograde, onda i to hoće sama. Jedino nam samostalno papanje baš i ne ide, više je to igra. Najede se, ipak, tek kad je ja nahranim.
    Sutra ćemo na Jarun malo u šetnju pa ako netko bude blizu...
    Otkrila sam da ima smisla za humor - zeza se! Npr. sagne se kao da nešto traži ispod kreveta i zove me, a kad se i ja sagnem, ona se podigne i naceri - to joj je štos. Ili kad je pitam je li kakila? Ona klimne glavom (ako nije)i pusti me da pogledam pelenu grleno se smijući - kao ''jesam te''! a ako je kakila onda brzo bris suprotno od prematalice! oprale smo zube valjda svim lutkicama, životinajma i slikama u stanu - ona slikovnica o pranju zuba kao platnena knjižica je baš fora, znate na što milsim? Kupile smo u Profilu.
    A Teletabisi - nula! Baš i nisam htjela da gleda tv ali sam se zaželjena otići na wc sama pa sam kupila dotične i ništa, samo par minuta, malo otpleše i toliko, više je ne zanimaju...
    Ima neko ograničenje vezano uz duljinu posta? he-he ...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pozdrav cure!
    Jel` me se još sjećate?

Sorry što se ne javljam baš tako često

Dora je postala prava curica brbljavica. Priča sve živo.Počela je slagati i jednostavne rečenice.

Voli plesati i pjevati pjesmice. Obožava svoju stariju seku Piju, još uvijek je cicoljubac, voli ići u vrtić ( i ide već 2 mjeseca bez prestanka ).

Jako je druželjubiva i voli se puno maziti. Ipak je najviše mamina maza...

temperamentna je i uvijek ostvari ono što naumi...

signalizira kada je kaka, počela se opasno motati oko kahlice ( valjda zato što vidi Piju ).

Već se nekoliko puta desilo da je i po 3 jutra zaredom pelena skroz suha...( to pripisujem platnenim pelenama )

to je ukratko o Dori

pusa svima, obećajem da ću češće pisati i razgovarati s vama

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mi stigli iz zarazne...
    jutro nam počelo s povraćanjem, nastavilo s proljevom... temp stalno >38...
    cijelo popodne je spavao i bio usporen, samo se htio nositi i kunjati na rukama, a jeo je kao vrapčić - malo prežgane ujutro i navečer i za ručak pileće juhice s pašticom i malo meseka s krumpirom i brokulom... puno vode, čaj samo na silu...
    sreća da je nacicavao svako malo...
    danas je i moja majka rekla - blažena cica...
    idem malo ubit oko dok i on spava...
    svima...

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Magriž,pusa bubanom Franu
    I stvarno svaka čast cicama,i nas uvijek izvuče iz svih problema!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

magriz

nadam se da će tvoj uskoro ozdraviti

. Jučer se konačno javim i pohvalim vam se da je Dora već 2 mjeseca zdrava, a ona meni noćas zakuri....

Trenutno spava, a ja čekam razvoj situacije - sutra smo definitivno kod pedice

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ajme bubanih
    i mi kurimo 38,2 , kašljemo....čekam sutra pa da vidimo kako će bit, dal idemo kod pedi ili ne. opće stanje je dobro, veseo je, nema proljeva, ima apetita....
    svima

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ahoj curke!

kao prvo, pusa bubanoj dječici: Franu, Dori i Dokiju

ja jučer radila od 8 do 20 h i kad sam navečer došla doma, dječica sita i u pidžamama. Jakov kad me vidio, dotrčao (preslatko nešto ), donio novu knjigu i figurice životinja (kupio tata u gradu djeci materijala za kulturno uzdizanje ) i izdeklamirao: "paka, guka, meee, ma-ma", što u prijevodu znači: "patka, guska, ovca, krava". ovo zadnje mi je i

nakon toga: "ciciiiii!!!", nacicao se do grla i zaspao, ali je zato i čitavu noć spavao s cikom u ustima. nećemo se mi tako skoro odviknuti bez obzira na moja izbivanja :/
    čitam na pdf "produženo dojenje" iskustvo prekida dojenja moje cimerice iz rodilišta, pa potajno priželjkujem nešto slično (samo bez upale uha), da ju pljucne i okrene se na drugu stranu.... ali to je u našem slučaju vjerojatno tlapnja i obmana i neće tako skoro, osim ako ne odem negdje na 10 dana... a to se neće desiti prije siječnja 2008, ako i tad...

odoh raditi još malo....

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Bok Zimskice! Vratili se mi iz Istre.. bilo nam je prepreprekrasno....

Koko, :D za prve rečenice & stan! Baš smo nedavno bili na proslavi rođendana u tvom novom (i mom starom) kvartu.

Imamo veeeliku višnju u dvorištu, i do nekih višnja Keti može sama. Ubere dvije, sjedne na stepenice ispred kuće, jednu stavi pored sebe i kaže "Keti spremi višnju", onda drugu baci i kaež "Keti baci višnju", pa onu koju je spremila stavi u usta, premeće, cucla, pa malo zagrize.. dio pojede, ostalo baci jer joj je kiselo, pa ode ponovo brati. Presmješna mi je..

Svizac, super što Ema hoće ostati s bakomi i didom. Keti nema šanse da ostane ni s MM (navečer bude samo mama, mama.. ). Nekad se pitam kak je "izdržala" dok sam bila u bolnici. Ono, ko da je kužila da me ne može "dobiti". Ponekad bi baš rado navečer van.. al kad se sjetim da me zove, a mene nema, pa se plače.. odustanem.
    A i ja sam ovisna o njoj.. Mislim da neće tak brzo bez nas na more..

Oli, super za baka-selidbu! Svima bude lakše.. Pa vas stvarno krenule selidbe! Sve Zimskice nekam idu.. (i ja bi rado)
    A skakanje.. Keti skače ko zeko.. onak s dvije nogice okolo po sobi, sa stepenica.. kad je uhvati želja mislim da skoči bar 10 puta. I viče "hop-hop zeko"..

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Velika pusa Franu i ostalim bubanima da nam brzo ozdrave!

Nas troje smo proveli tjedan dana zajedno, i Keti je nevjerojatno "narasla" u mojim očima za to vrijeme. Rečenice od 3-4 riječi su postale pod "normalno".. Jede i pije iz čaše sama bez naše pomoći.. (tazljrva i sl, al bude sita i napita)..
    Može reći smisleno npr. "Keti umorna".. to me oduševilo.
    Promjenili smo 2 hotela u ovih tjedan dana, i već drugi put je sama pronašla sobu.. zapamtila je kako doći do parka u kojem smo bili veče prije po mraku (200m i par zavoja od hotela)..
    U autu ponekad slušamo brojalice i uspavanke na engleskom i neki dan je počela dovršavati stihove.. Raspjevana je skroz..
    Brčkala se po bazenu.. prijateljevala s malim njemicama, i super se sporazumjela, ma svašta..
    Oduševljava me ponovo i ponovo svaki dan. Baš sam komentirala s MMom kako se sve što smo joj "dali" vraća.. Brine se za nas. Danas se lupim u koljeno, a ona bi da idem s njom. Kažem joj da me boli koljeno, ona dođe i poljubi ga. Uvijek nam da polizati sladoled.. mazi nas..Često dok je nosim na ramenima me češka po kosi..
    Tako mi je žao ići sutra na posao..

Hmm.. skoro je ponoć, a Zvjerko je još budan. Izležava se s nama po kauču, žica da je češkamo.. Volim takve večeri.
    Večeras smo se nas troje furali na biciklima po nasipu od 20-22.. Uživa u tome. Nedavno smo kupili sjedalicu K. za naš bicikl i sad smo i tako mobilni.

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mogu li se i ja pridružiti?
    Dugo sam bila bez kompa doma, a u međuvremenu smo upali u vašu skupinu. Potajno vas škicam već neko vrime. Ja sam džezina cimerica iz rodilišta i moj mali-veliki čovik već tjedan dana uopće ne cica. Doslovno bljak i okretanje na drugu stranu. Otad mu nije pala na pamet. Ostala nam je još samo duda za izbaciti...i bočica...i pelene... :? jedno po jedno...nakon današnjeg prekrasnog dana dobila sam volju da svog mališu vodim na plažu popodne,a on je ko iz dišpeta danas zaspao u 3 i po, inače se tad budi, i spavao do 6 i po, pa plaža propala...prošle godine s njim kao bebom od 7,8 mj bilo je idealno na plaži, inače obožava vodu, vidit ćemo sada...
    papanje nam je..hm, kako kad. nekad pojede skoro ko i ja a nekad manje i od ptičice, al pokušavam se ne zamarati s tim, znam da i oni, iako su maleni imaju svoje dane...
    da vas previše ne zamaram za prvi put, čitamo se uskoro...

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Katka - dobro nam dosla!

Evo mi smo bili na moru i Emu ostavili sa mojom mamom i tetom cuvalicom. Ostao je i moj necak i moja baka. Super su tim njih petero. Ja sam u totalnoj komi. Hvala Bogu da imam posla preko glave pa ne razmisljam stalno ali moram priznati da mi je puno teze nego sto mi je bilo kada sam ja negdje putovala. Jucer sam cijeli dan plakala. Danas je malo bolje. Izdojim opet po litru do litru i pol dnevno. I to samo da malo olaksam cike.

Ema se danas probudila i prvo je rekla mama njam. Kaze mi teta cuvalica da je super. Jako je vesela i dobro je spavala. Tu i tamo me trazi ali brzo se zaigra pa je opet sve okay.

Obozava more i kupala se i igrala na plazi svaki dan od 8:30 do 11 pa onda od 16 do 19. Imamo jos od prosle godine onaj slaufic za bebe i u tome obozava biti pa je samnom i MMom plivala u "duboko more". Bas nam je bilo lijepo. Sada cu iskorisiti svo ovo vrijeme bez nje da sto vise odradim tako da kada ju vidim da sam samo njezina bez razmisljanja o bilo cemu drugome.

Pusa svim bubanima.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Au - prvo puse bubanima, pa dobrodošlica Kratki22 :D

Jutros me MM gleda i veli - s drugim djetetom moramo drugačije! Gleda on moje prazne cice, crvene i ogromne bradavice, podočnjake... Ja se smijem: pa kako ćemo drugačije?, a on onako iskreno: ne znam, ali ti to nećeš preživjeti! Mili moj mužić! A danas nam je druga godišnjica braka: nismo se kako treba ni poljubili, odjurio na put...

Bili smo u četvrtak u Zagorju - guštao se trčeći po strminama i gledajući domaće životinje: naučio je kako se maca umiva
    A jučer smo bili na jednom rođendanu na imanju Kezele (www.kezele-vino.hr) kod Ivanić grada - jako simpa: domaće životinje, konji, dobra klopa, jako lijep pogled.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj katka22 prvotno napisa
    Mogu li se i ja pridružiti?
    Dugo sam bila bez kompa doma, a u međuvremenu smo upali u vašu skupinu. Potajno vas škicam već neko vrime. Ja sam džezina cimerica iz rodilišta i moj mali-veliki čovik već tjedan dana uopće ne cica. Doslovno bljak i okretanje na drugu stranu. Otad mu nije pala na pamet. Ostala nam je još samo duda za izbaciti...i bočica...i pelene... :? jedno po jedno...nakon današnjeg prekrasnog dana dobila sam volju da svog mališu vodim na plažu popodne,a on je ko iz dišpeta danas zaspao u 3 i po, inače se tad budi, i spavao do 6 i po, pa plaža propala...prošle godine s njim kao bebom od 7,8 mj bilo je idealno na plaži, inače obožava vodu, vidit ćemo sada...
    papanje nam je..hm, kako kad. nekad pojede skoro ko i ja a nekad manje i od ptičice, al pokušavam se ne zamarati s tim, znam da i oni, iako su maleni imaju svoje dane...
    da vas previše ne zamaram za prvi put, čitamo se uskoro...
    katka, .
    jesi eliminirala trudnoću?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Katka velkaaaaaaaam :D

Čekajte nas pa ćemo zajedno na plažu

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ceki, a jesi je već ubrala, ha?

katka, baš mi je drago da si nam se pridružila

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Bobaibeba: ako se odlučite za gradnju - samo hrabro! Ako si flegma vjerojatno će to biti ok: ja sam previše picajzla i već sam unaprijed ljuta na to kakvi će biti završni radovi na mom stanu (a još nisu ni stan napravili ), tak da ja ne znam kako bih vlastitu kuću zidala...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj spooky prvotno napisa
    katka, .
    jesi eliminirala trudnoću?
    Eh, Spooky, iz vlastitog iskustva mogu reći da to nema veze sa trudnoćom jer Ivor nije ni blizu da prestane s dojenjem. *Olivija*, ja sam isto totalno iscrpljena i Mm i ja smo po drugi put počeli odvikavanje od noćnog cicanja. Zapravo smo 1. put to obavili u bolnici, kad se vratio nakon 3 noći tamo, bilo je ok nekoliko dana, budio se ali nisam mu davala cicu, i onda se razbolio i opet sve po starom. Ovaj vikend smo napravili plan jer ja sam stvarno rekla da više ne mogu... I tako je prošla 1. noć MM i Ivor hodali gotovo 3 sata, plače, pa ga MM digne, pa se smiri pa ga spusti pa dobro 2minute pa opet i tako je tek u 4.45 ujutro klonuo i zaspao. Ujutro se probudio u pol 7 i ispraznio OBJE cice jedva je dočekao. Ne znam jel to pametno što sam mu ujutro dala, ali mislim da bi mu bio preveliki šok da sve odjedno prestane. Tako da ćemo probati ukinuti noć, a onda polako vidjeti dalje. Držite nam fige noćas da ne bude tako gadno kao prošla noć.
    *Svizac*- ja se te stvarno divim.. litra -litra i pol :shock: izdojenog mlijeka? Mrak. Meni su bradavice sad totalno osjetljive tako da mi je dosta teško izdojiti (i inače mi je bilo, a sad pogotovo), tako da sam zapravo jedva dočekala kad se ujutro prikopčao. Emi je sigurno lijepo i imaš sreće da može tako biti na moru. Kao što i sama kažeš, iskoristi to razdoblje da obaviš neke stvari i bit će ti super.

Baš sam rekla MM neki dan kako sam tužna jer imam samo jednu želju o kojoj razmišljam u zadnje vrijeme... a to je da se naspavam. Zapravo je to prelilo čašu.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Još jedan prijedlog za izlet sljedeći vikend tj. u subotu 16. lipnja!

http://www.viteski-turnir.com/

Mala - meni je sama pomisao na njegovo plakanje i noćno hodanje gora nego moje prazne cice! On još jednostavno nije ni približno spreman. Često mu govorim da se cice odmaraju, da se moraju napuniti i sl, no rijetko kada upali. Mogu ti samo dati virtualnu podršku da uspiješ bar noć imati za sebe!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kad smo već kod cica (a kad nismo? )

ja kad sam doma, ne smijem stati, sjesti, milo ga pogledati... odmah ga pucaju asocijacije
    jučer ja sjela na kauč, evo njega, digao mi majicu, ali u brzini ne skroz, nego samo do cica. jadničak, kad ih nije ugledao, prepao se, složio facicu, zbunjeno me pogledao... a meni smišnoooo onda se dosjetio da bi mogao majicu još malo podići... pa kad ih je ugledao, razvukao je facu u osmjeh, zatim se grleno nasmijao, pa zarežao i doslovno se bacio na desnu... pa kasnije na lijevu... meni nakon 10 min. dosadilo, uhvatila sam trenutak kad se okrenuo nešto pogledati i spustila majicu... kad se nagledao, htio je nastaviti, ali sam uletila ja s izjavom: nema više, išla cika pa-pa (s pripadajućim idiotskim izrazom lica, ofkors)... moram li reći kako ga nisam uspjela zavarati ni na sekund? ponovio je prethodnu radnju i u stanju je to raditi po čitav dan, da se ne pokupimo van.

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Olivija prvotno napisa
    Vidla sam već to. Rado bi, samo ne znam jel će se MM dati nagovoriti.. (mislim da ima neko roštiljanje u vidu)
    Tjedan dana kasnije je i Đurđevac - Legenda o Picokima al tad smo 4 dana na Pagu.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ovo je navodno jaaako fora. Nism bila osobno ali kolegice su bile sa klincima (istina, malo većima) i bilo im je super.
    Mala - meni je sama pomisao na njegovo plakanje i noćno hodanje gora nego moje prazne cice! On još jednostavno nije ni približno spreman. Često mu govorim da se cice odmaraju, da se moraju napuniti i sl, no rijetko kada upali. Mogu ti samo dati virtualnu podršku da uspiješ bar noć imati za sebe!
    olivija, nije ni Ivor spreman, fakat nije, i ja ne bih da prekinemo skroz, ali te noći me ubijaju. Bradavice me sve više bole, i nekako ne vidim kraja tome, a sama pomisao da novu bebu dočekam ovako iscrpljena, me ubija. Ne znam, vidjet ćemo...

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Mala01 prvotno napisa
    ... ali te noći me ubijaju. Bradavice me sve više bole, i nekako ne vidim kraja tome, a sama pomisao da novu bebu dočekam ovako iscrpljena, me ubija. Ne znam, vidjet ćemo...
    Mala, a zakaj ne odeš tjedan-dva na bolovanje i skupiš snage za dalje?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mi smo i dalje bubani - rota virus
    puno sam napisala ovdje, pa se neću ponavljati...
    rezime - F je bolje i nadam se da će se ovaj tjedan oporavit da ja odem drugi tj u Dublin (dolazi baka u pomoć), a nakon toga zbogom jaslice...
    ne mislim ga više dati tamo - wc-i koje koriste vrtićka djeca su kraj sobe za jasličare i vrata su stalno otvorena...
    prigovarala sam, ali uzalud...
    za jesen ću još razmislit...
    svima, idem ljubit svoje malo zlato...

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

katka, .
    jesi eliminirala trudnoću? [/quote]
    nažalost, kod mene je mogućnost prirodnom začeću jednaka skoro pa 0%. Noa je moja čudesna beba, beba iz IVF -a, tako da je ta mogućnost otpala...mislim da je ipak moj mali čovik odlučio da je dovoljno velik da više ne cica...
    a da tek čujete reakcije mladih mama po Benkovcu kad me pitaju jel još cica ( a to je bilo obavezno pri skoro svakom susretu - svaka čast iznimkama) pa ti nisi normalna, što se maltretiraš, i sebe i dite, skini ga više s te cice...sad kad i kažem da više ne cica one meni faaaaaaaala bogu da si došla k sebi :shock: one dame su sve na boci nakon misec dana, jel tako je lakše, što bi se mučile i dizale po noći...( ponavljam - svaka čast iznimkama, al ipak ih je malo )
    danas nam je bia super dan. eno ga zlato mamino, kad smo došli izvana, pojia pola jogurta s kruhom i tražio bocu. navuka se neki dan ( kad bolje razmislim od kad ne cica ) i pije mliko s nekim dodatkom - keks i sl.) popia i zaspa. Izmorila sam ga jadnička danas...dosta je zahtjevan kad smo vani, ne ispušta me iz vida pa sam se bome i ja umorila, a još moram učit...
    pusice scima bolesnima i zdravima...( dok ne popamtim imena)

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa
    mi smo i dalje bubani - rota virus
    puno sam napisala ovdje, pa se neću ponavljati...
    rezime - F je bolje i nadam se da će se ovaj tjedan oporavit da ja odem drugi tj u Dublin (dolazi baka u pomoć), a nakon toga zbogom jaslice...
    ne mislim ga više dati tamo - wc-i koje koriste vrtićka djeca su kraj sobe za jasličare i vrata su stalno otvorena...
    prigovarala sam, ali uzalud...
    za jesen ću još razmislit...
    svima, idem ljubit svoje malo zlato...
    A jooj Magriz Ajde držim fige da prođe. Taj rota virus je koma... Držim fige da odeš do Dublina, i da do tada bude ok.

*sanja* možda čak i razmislim o varijanti bolovanja na neko vrijeme, jedino kaj mi je glupo sad uzimati bolovanje kad za manje od mj dana idem na more (godišnji)... vidjet ću, možda izdržim još malo pa onda GO Jeee!

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

magriz, moje kumče (sad će skoro 2 god) ide u taj isti vrtić, i oni su jako zadovoljni. Kao.. ogromno poboljšanje od "državnih" jaslica u koje je prije klinac išao. Sad konačno i manje oboljeva, nakon što je bio više doma nego u jaslicama.
    Keti je imala rota virus, i trebalo joj je dugo da se oporavi. Valjda 2tj da se normalizira skroz stolica i prehrana.. a onda još neko vrijeme da ponovo "ojača".
    Lijepo se zabavi u Dublinu!
    (ja bi TAK putovala! sve razmišljam ak mi IVF ne uspije da MMa nažicam "utješno" putovanje.. - jesam zla, al naravno da bi radije gledala plusić)

katka22, dobro došla! :D

Mala, na more idete vas troje (četvero), ili ćete imati i baka-servis?
    Mi smo sad bili tjedan dana, bilo je jako naporno - 24h u pokretu na "nepoznatom" terenu.. ali smo se i lijepo odmorili.
    Skroz dobar osjećaj.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Nisam ništa čitala, magriz, tvoja priča me dotukla
    Gaaaaaaaah, kako bi ja te ljude natukla

djuli avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja imam veliku vijest: Klara je prohodala :D :D :D

Nemam bas vremena vas citat samo tu i tamo malo cirnem!

svima

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj sanja74 prvotno napisa
    Mala, na more idete vas troje (četvero), ili ćete imati i baka-servis?
    Mi smo sad bili tjedan dana, bilo je jako naporno - 24h u pokretu na "nepoznatom" terenu.. ali smo se i lijepo odmorili.
    Skroz dobar osjećaj.
    Nas četvoro sami, bez baka servisa ove godine. Znam da neće biti baš onakav GO kako bih si sad željela (spavanac, jutarnja kavica na rivi, plaža, kupanje, knjiga...) ali veselim se što ćemo provesti 2 tjedna sa Ivorom jer ga tako malo vidim, i mislim da mu jako nedostajemo i MM i ja. Budemo se nekako snašli. Dobro je to što nama ipak neće biti nepoznati teren jer je moja mama iz Jelse i svake godine tamo ljetujem, tako da mi je sve poznato (plaže, ljudi i ostalo), jedino što neću imati backup.

Inače, prošla je druga noć bez cice, opet se budio dosta često ali mu je puno manje trebalo da se smiri i nastavi spavati, tako da mislim da je to ipak napredak od prošle noći kada je neutješno jecao satima . A ne moram vam ni opisati da se ja odmah bolje osjećam nakon što sam 2 noći prespavala u dnevnom boravku bez prekidanja svakih sat vremena.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj sanja74 prvotno napisa
    magriz, moje kumče (sad će skoro 2 god) ide u taj isti vrtić, i oni su jako zadovoljni. Kao.. ogromno poboljšanje od "državnih" jaslica u koje je prije klinac išao. Sad konačno i manje oboljeva, nakon što je bio više doma nego u jaslicama.
    Keti je imala rota virus, i trebalo joj je dugo da se oporavi. Valjda 2tj da se normalizira skroz stolica i prehrana.. a onda još neko vrijeme da ponovo "ojača".
    Lijepo se zabavi u Dublinu!
    (ja bi TAK putovala! sve razmišljam ak mi IVF ne uspije da MMa nažicam "utješno" putovanje.. - jesam zla, al naravno da bi radije gledala plusić)
    ma tete u jaslicama su OK, lijepo se bave s djecom, ali higijena je jako loša (ne znam kako je u državnim vrtićima...), ali me brine jer je on od kad je krenuo u jaslice smršavio skoro kilo, a još dodatno zadnjih 5 dana pola kg...

~~~~ za plusić

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Fran ozdravilica... Možda je stvarno bolje da potražite tetu za najesen :/ Inače super za Dublin! I ja bih tamo, ali samo s mujcekom

Mala - ~~~~~ izdržite još malo!

Djuli! :D :D :D

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Vidim da smo sve željne putovanja... to još jedna od stvari koja taaaako nedostaje od kad smo dobili Ivora (uz spavanje, naravno koja je osnovna).

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mi od kad imamo Keti putujemo (odn. idemo na izlete) češće nego prije. Doduše, ne izvodimo nešto tipa - ajmo sjest na jeftini avion, prespavat ćemo već u nekom hostelu i vidjeti svijeta..
    Ali i to mi izgleda kao realna solucija u skoroj budućnosti (sa puno brižnijim planiranjem). Ne namjeravam čekati da K- bude punoljetna, pa da mi odemo okolo.. a još manje bi je isključivala iz putovanja.
    Kud mi tu i ona (dokle god želi).

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj je sin danas prvi put rekao svoje ime!!! Ja sva oduševljena, stalno sam ga tirala da ponavlja a on sav sritan kad je vidia moju reakciju i stalno vika Noa, Noa...Inače ne izgovara baš prečisto i nema neki preveliki raspon riči, ali ima par dana da je počea sve više.
    Vidim da ste sve u moru i u godišnjem....i mi se spremamo, al malo dalje.inače smo privatnici i radimo 24/7,(dobro, ja trenutno malo manje što se firme tiče)pa će nam ovih 10 dana bit Bogomdano... Ako sve bude kako triba i po planu, početkom 7. mj. tribali bi u Tursku, Antalaya na 10 dana...odmor iz snova na predivnom mistu, savršenom hotelu ( koji ima čak i babysitter službu ) jutros sam predala za Noinu putovnicu i triba bit gotova za 15-20 dana, taman uknap...jedva čekam i već sam sva u pripremama...(nadam se da se neće izjalovit... :? )

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I mi se selimo , danas smo dogovorili kupnju stana.
    Boba, kužim te i mi se upuštamo u kredit a nije da baš ne možemo ovako živjeti, barem još neko vrijeme.
    Max više ne plače u jaslicama! Ipak brine me da je iskustvo adaptacije ostavilo trag na njemu.
    Max jede vilicom i žlicom i pije iz čaše sam.
    Ima foru zadnjih tjedan dana kad mu nešto ne paše kratko i jaaako vrisnuti da mi bude vani neugodno i sigurno netko pomisli da sam ga udarila. Mislim da je to iz jaslica, em je njih puno pa se nadglasavaju em se neke tete znaju dobro izderati.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Ivček prvotno napisa
    I mi se selimo
    Potpisujem

Evo smo u pakovanju, od ponedjeljka smo na novoj adresi, u novom gradiću, bliže Zagrebu. Virovitica - naše novo malo misto Planiram izbacati stvari iz kamiona, pokupiti kofere i fiju na more

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ajme cure, pa braaavo!!
    *Ivček* kako ste tako brzo našli stančić? Selite negdje u drugi kvart ili ostajete u istom? Daj malo detalja.
    *Cekana* sad ste stvarno bliže. Blago tebi, već na more... ali i mi ćemo uskoro

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Katka, javi nam svakako kad se vratiš kako je bilo u Turskoj..

Ceki, ideš u Benkovac? Mogli bi se vidjeti kad mi budemo "dolje".. vjerojatno u kolovozu, i koji vikend prije.. Daj nam se malo hvali novim smještajem!

Ivček :D Gdi se selite? Kakav stan ste našli?

Jučer smo bili na Glavnom, gledali vlakove.. dijete mi se oduševilo (nije da ih ne viđa iz naše kućice, al ovo joj je bio poseban doživljaj).
    Kasnije smo prošetali prema Trgu gdje je trenutno Cest Is D'Best, bili smo od 20-23 i super se zabavili. Keti je bila skroz očarana.
    Slušali smo Mazgune, gledali performanse..

Mislim da ćemo i danas na Trg (možda i ostatak tjedna ak izdržimo tempo) - svira isti bend koji nam je svirao i na svadbi. A skroz su mi fora.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E da, ja nisam prijavila kakva je bila 3. noć bez cice! Opet poboljšanje od prethodne :D "Samo" 3 buđenja, MM ga podigao, 2-3 minute prohodao i vratio nazad u krevetić.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

:D Koliko puno lijepih vijesti!
    Ivček, Cekana - dajte detalje!
    Mala - super! Možda se i mi jednog dna odlučimo na akciju noćnog odvikavanja
    katka - :D ja za Gaba čekam k'o i boba -do škole će valjda znati reći Gabrijel!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

hej svima!
    jedva sam vas iscitala i sad moram ici prepravljati troskovnik za adaptaciju stana, pa na policiju mijenjat prijavljeno boraviste radi oslobodjenja od placanja poreza, pa onda na poreznu - valjda sutra, preksutra...pa onda zahtjev na gruntovnicu i zahtjev na katastar za upis u zemljisne knjige...uf uf a muz stranac pa sve moram ja sama. ajde da se malo izjadam...
    vidim da nas je zimskice uhvatila groznica seljenja! svima sretno! ivcek, bravo! di ste nasli stan? sjecam se da si bila zagrijana i za kucice u okolici grada.
    ne stignem sad sve vijesti i uspjehe nasih malih genijalaca komentirati - samo saljem puse ozdravilice bubanima i dobrodoslicu kotki

inace, skoknuli smo za vikend do mora u crikvenicu i Mili je bila sva hrabra i cool i ulazila u more do pazuhica! 8) prigodno je rekla odmah "more" i "skolka" :shock: i inace, prica li ga prica!

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •