Između mojih curki je razlika 2g. i 5 mj., dakle skoro isto kao što će biti kod tebe.
Starija curka je i inače jako emotivno i dobro dijete, tako da sam njoj sve uspjela objasniti, čak je dok mi je prva 3 mj. bilo zlo uredno čekala ispred wc-a da se porigam, pa da ju onda idem uspavljivati

, mazile smo zajedno trbuh, kupovale odjeću za bebu, svi smo bili maksimalno angažirani u to da ona prihvati bebu kao nešto prirodno (uključujući tatu, bake itd.)
Kad smo malecku donijeli doma, ona joj je sa sobom "donijela na poklon" tada omiljenu igračku koju si je ova željela dva-tri mjeseca prije i odmah ju je pridobila . Onda je i ona odmah išla tražiti što će ona bebici pokloniti od svojih igračaka. Stavili smo ih na krevet zajedno i proučavala ju je jedno dva-tri sata, pipkala, proučavala male prstiće, mali nosić, ljubila...prekrasno. Obavezno sam izdvojila svaki dan vrijeme da starija i ja odemo same makar i samo do dućana i isto tako da svaki dan odemo van skupa sa bebom.
Tada smo spavale sve tri zajedno (ili MM i njih dvije, a ja negdje sa strane), s tim da bih po noći jednu prebacila u kimbač, a u sobi smo imali dva kinderbeta.
Nije bilo nikakvih problema, iako smo ih očekivali, tog perioda se sjećam kao najljepšeg i najsretnijeg u mom životu, koji teško da se može ponoviti. Sorry na dugačkom postu, ali sve te emocije ne stanu ni u trostruko duži post
Nemoj previše brinuti, sve će sjesti na svoje mjesto.