Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 56

Tema: muška beba

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno muška beba

imam dečka od mjesec 1/2 dana. zanima me zašto prilikom mijenjana pelena treba dizati pišu i testise. meni je to totalno ne praktično jer kad skinem duple pelene koje stavljam radi kukova, čini mi se da će mu stalno trebat mijenjat robicu jer mokraća bježi iz pelene.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ako sam dobro shvatila pišu u peleni stavljaš prema gore?
    ja sam ga stavljala dole baš zbog toga da piša 'dole u pelenu' i ne bude stalno mokar.
    tko ti je rekao da ga stavljaš prema gore?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Mi smo pišu uvijek stavljali prema dolje, a testise u početku prema gore jer je imao vode u testisima (po savjetu pedice). S 2 mjeseca se ta voda povukla (mislim da se to zove hidrokela).

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

pa, "ona teta šta dođe kući" nakon poroda mi je rekla da tako stavljam pelenu i da pišo i testisi idu uzbrdo, al nije rekla do kada i zašto, a ja zaboravila pitat. znači to je samo prva dva mjeseca

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mi smo pišu uvijek stavljali dolje, još i sad ga spustim po navici.
    po naputcima pedijatara, m. sestara, patronažne...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

starijem sam pišu stavljala gore, mlađem stavljam dolje. Ne vidim nikakvu razliku, osim da mi L niti jednom nije bija popišan izvan pelene, dok je D redovito bija mokar.
    Mene moja patronažna nikad nije upozoravala na to, al opet moja je patronažna priča za sebe :/

YoungMummy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kad smo mi pedicu putali kamo s tim pisom, rekla je zena-nije ni bitno jer se on ionako u peleni pomakne. tako da ja nikad nisam ni obracala paznju na to, nekad je gore, nekad dolje, nekad lijevo, nekad desno

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

e svašta, a ja svaki put ludim jer nisam sigurna da li je to obavljeno kako treba. hvala vam, sad mi je puno lakše, jer mislim, nisam tila da dečko pati kasnije radi mog nemara u početku.

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni je isto rekla patronažna da mu stavljam pišu gore, ali sam mu ja stavljala dole jer je to "prirodno".

Zanima me kako riješavate kožicu, da li je navlačite?

Ja to ne radim, ali vidim da puno mama to radi pa više nisam pametna :?

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Samo pazi da ga ne stavljaš ulijevo da ne bude kasnije levat Šalim se malo
    Meni je doktor rekao da je apsolutno svejedno kako ga stavljam, da je to pravilo da pišo ide prema gore po narodski i da nema nikakvog znanstvenog utemeljenja. Ja ga stavim kako mu padne.
    Prevlačenje nemoj raditi sama prije nego ti pedijatar ne kaže da to radiš jer bi ga mogla povrijediti i raskrvariti.

antigona avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Kod L. ostavljam pišu prema dolje.
    Kožicu mu ne navlačim, ali čistim povremeno, sa vaticom i malo ulja
    (potegnem mu lagano prema dolje, ni do granice, jer me strah, 2 poteza, svaki potez nova vatica).
    Rekla mi i patronažna da čistim jednom tjedno.
    Logično mi je da bi trebalo jer on se nekad tako pokaka da kakice ima posvuda pa tako i po piši.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pa što nije logično da mu pada dolje??? ja ni ne znam kak bi stavila na gore!!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kad sam prije 3 godine proučavala slična pitanja,samaritanka i njeno mišljenje mi se činilo totalno egzotično

a sad sam kaj se malih penisa tiče njen apsolutni sljedbenik

pustiti dijete da samo navlači penis i pustiti ga što više bez pelene i probati ga što prije odviknuti od istih

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

malih penisa

mislim penisa kod male djece

da ne pišem pimip limpi i ostalo

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

moze neki link o tome? da ne otvaram novu temu (s naslovom natezati ili ne ). ja sam totalna neznalica...ne stavljam mu ni gore ni dole, ne dizem testise, perem normalno, kad god pitam pedijatricu veli mi da nis posebno ne trebam znati, te da smo s natezanjem i slicnim mirni do godinu dana. mene ipak zanima nesto vise o svemu tome. pa ako se nekoj od vas iskusnih da napisati koja rijec...

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    pustiti dijete da samo navlači penis i pustiti ga što više bez pelene i probati ga što prije odviknuti od istih
    ovo skroz potpisujem!

tridesetri, evo dva zasad
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=5461
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=9344

trenta avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj YoungMummy prvotno napisa
    Kad smo mi pedicu putali kamo s tim pisom, rekla je zena-nije ni bitno jer se on ionako u peleni pomakne. tako da ja nikad nisam ni obracala paznju na to, nekad je gore, nekad dolje, nekad lijevo, nekad desno
    kod nas ista situacija

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A vi kao da nemate muževe?!? :/ I nikad niste vidjele pimpeke svojih muževa dok nisu horny (u opuštenom stanju)??? Pa normalno da je sve spušteno prema dolje...

Zna se kad je pimpek gore...

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj MMoover prvotno napisa
    A vi kao da nemate muževe?!? I nikad niste vidjele pimpeke svojih muževa dok nisu horny (u opuštenom stanju)??? Pa normalno da je sve spušteno prema dolje...

Zna se kad je pimpek gore...

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    malih penisa

mislim penisa kod male djece

da ne pišem pimip limpi i ostalo
    Ajme Maria !

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    Samo pazi da ga ne stavljaš ulijevo da ne bude kasnije levat Šalim se malo
    Meni je doktor rekao da je apsolutno svejedno kako ga stavljam, da je to pravilo da pišo ide prema gore po narodski i da nema nikakvog znanstvenog utemeljenja. Ja ga stavim kako mu padne.
    Prevlačenje nemoj raditi sama prije nego ti pedijatar ne kaže da to radiš jer bi ga mogla povrijediti i raskrvariti.
    ja Mihaelu niš ne diram...ostavim ga u kakvom je položaju bio za vrijeme presvlačenja....

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nama su jos u bolnici nakon Davidovog rodjenja rekli da obavezno stavljamo pisu prema dolje. Nikad nisam to morala poseno okretat i prekretat jer mu je i prirodno prema dolje.

Pisa se ne natezi ako je sve u redu zaraslo. Tako je nama dok. rekao.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nas je patronažna kljucala s obaveznim stavljanjem piše prema gore kod previjanja (ne upitah je zašto) , a pedijatrica s navlačenjem kožice . No, da budem iskrena, nisam se opterećivala ni jednim ni drugim 8) nego pustila da sve ide svojim tokom. I sve je ok! Evo bliži nam se i prvo ljeto! Eto!
    Inače, s prvim sam se djetetom strože držala savjeta dviju gorespomenutih, pa iskreno nisam time baš profitirala.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nama je patronažna rekla da stavljamo pišu prema dolje dok ne otpadne pupak (da ne bi zapišao pupak). nakon što je otpala krastica na pupku, stavljamo pišu gore.
    pedijatrica rekla da trebamo potegnuti kozicu dokle ide kod čišćenja onog bijelog. i navodno bi to trebalo sve više ići. ja za sad ne vidim pomake. možda sam prenježna..

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kajsa, mislim da kod tak delikatne stvari ne možeš biti prenježna!

samo, molim te, nemoj biti grublja!
    sve će to s vremenom doći na svoje!

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

baš čitam da su vam i u bolnici i patronažna rekli prema dolje..meni i u bolnici i patronažna rekli prema gore......

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ovaj angry face na početku ide na račun pedijatrice (koja je bila na zamjeni, naša inače nije nikad ništa natezala) i jučer nategnula kožicu malenom tako da je do navečer plakao kad je piškio (kaže ona, nije to ništa, popucale su mu kapilare).
    zvala sam drugog pedijatra, kojeg znam i povremeno se kontroliramo kod njega, i on je lagano podivljao na natezanje.

Do sada smo prali vrh piše običnom vodom, onako skinuli nešto malo bijelog što bi se nakupilo, ali nismo niš potezali. uglavnom, nisam pametna, što dalje - čula sam savjet da pri kupanju probamo malo potegnuti kožicu koliko ide. ja najradije ne bih niš dirala, odnosno, čistila samo taj vrh kao do sada. ovo ostalo mi izgleda predrastično i kao više štete nego koristi.

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Da ne otvaram novu temu, iskoristit ću ovaj topic:

Maleni ima hidrocelu. Po savjetu pedijatrice, kod previjanja podižemo testise prema gore. Rezultat: stalno se propiškava. Probali smo više vrsta jednokratnih pelena - jednako propiškava sve. Može li se nekako doskočiti ovom propiškavanju? Ima li tko kakav savjet?

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj vimmerby prvotno napisa
    kajsa, mislim da kod tak delikatne stvari ne možeš biti prenježna!

samo, molim te, nemoj biti grublja!
    sve će to s vremenom doći na svoje!
    evo, prijavljujem da smo uspjeli prevući kožicu negdje oko drugog rođendana. išli smo nježno i došli do cilja

Superman, jeste probali libero pelene?

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

[quote="kajsa"]

Mi još koristimo najmanje pelene, a od Libera nisam pronašla br.1 :? Isprobali smo u veličini 1: Pampers, Violeta, Babylove i Huggies.

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi smo isto imali hidrokilu, ali nama pedica nije davala nikakve savjete o položaju mišonje i testisa u pelenama. Uvijek smo sve stavljali na dole, a kila se povukla sama od sebe, što je pedica i rekla.
    Uglavnom, rekla je da se kila povuče sama od sebe, do nekih godinu, godinu i po, u suprotnome to rješava kirurg.

Kožicu smo lagano, tek toliko povlačili možda jednom u 2 tjedna, obavezno nakon kupanja, da bi meni jednom prilikom sama od sebe skliznula skroz preko glavića. Meni se rukle tresle, nisam znala što bi, mislila sam da sam nešto krivo napravila, ali kada smo vidjeli da se moj B blaženo smije, skužila sam da je sve OK. Sada mu to jednom tjedno čistimo vaticom.

fakinTin avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Nekad je bilo pravilo dizati pišu gore, valjda po defaultu?! :?
    Pa ja pitala patronažnu kaj nam je za radit, odgovor jednostavan, ako ga dignemo on bu se spustil i to je to.
    A što se tiće kožice, nekako smo uspjeli prevući skroz kad je T imao 2 mjeseca i to sasvim slučajno i moram priznati da sam se :shock:
    no sve 5!!
    Svaki dan mu prevućemo kožicu i čistimo s vodom, navećer kad je glavni kupanac...

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

moram priznat da mi je koliko god to smijesno zvuci taj pisonja bio pravi izazov!! :? s obzirom da sam prvo imala curu i slusajuci toliko prica o tome kako ga treba dignuti,spustiti,nategnuti i sl. stvarno sam se kod prvih premotavanja pitala i sto cu ja sada s tim pisonjom ??!!
    no na svu srecu imam super pedijatricu koja nam je od samog pocetka sve super objasnila,naime u pocetku mi je rekla da sto se tice povlacenja kozice nista ne diram,a s nekih 2 mjeseca mu je ona na sistematskom povukla kozicu rekla da je sve ok i da mu svakodnevno, najbolje poslije kupanja potegnemo i ocistimo!upocetku sam bila nespretna i trebalo mi je vremena dok nisam usla u stos! sada ima 14 mjeseci i to nam spada u normalnu svakodnevnu higijenu.
    sto se tice podizanja pisonje kod presvlacenja jos u rodilistu su nam rekli da normalno stavimo pelenu i da nije vazno u kojem je polozaju pisonja.uglavnom jos mi se nije probudio mokar.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[quote="Superman"]
    Citiraj kajsa prvotno napisa

Mi još koristimo najmanje pelene, a od Libera nisam pronašla br.1 :? Isprobali smo u veličini 1: Pampers, Violeta, Babylove i Huggies.
    Nije ti važna marka, kupi veću veličinu da mu dođu visoko na trbuh.

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Prešli smo na veličinu pelena 2. Ali miš se i dalje vrlo često propiški, i to obično po boku, a zna biti i po leđima :?
    Stvarno više ne znam što da radim...

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kupi broj 3 ili isprobaj platnene + zaštitne.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ajd da se nadovežem ovdje za povlačenje kožice - naime, prijateljica liječnica mi sva sretna ispriča kako se njenom nećaku prevuklo samo, sva sreća, jer su ga mislili ići operirati, ima naime već 5 godina i ako se to ne uspije prevući sad, neće nikada :/ ili bolje
    pa ja njoj kažem ja to ne vjerujem. kakva je to greška prirode da se ta kožica kod svakog drugog muškog djeteta mora ići rezati ili natezati silom? jer o sili ovdje nažalost često govorimo kad doktori na pregledu nešto prevlače...
    ja mišu ništa ne navlačim jer to ne ide nikamo. on normalno piški i ja mislim da je sve u redu. planiram ga što prije pustiti bez pelena i da sam "vježba". a onda ipak crv sumnje... možete li opisati koliko to malo navučete? ili je li kod svakog djeteta i to drugačije, jednom ide preko, drugom malo, trećem ne ide itd?

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Uzela bih mišića sa kažiprstom i palcem obje ruke (MM bi pazio da B ne mlati nogicama) i onda bi lagano, lagano kožicu vukla prema dolje, ali samo dok sama ide. Bez brige, primjetit ćeš kada više ne može. To može biti 2 mm, ili 5 mm - nema pravila.
    Ja sam tako radila prva 4 mjeseca, i to samo nakon kupanja kada je kožica omekšala. I moram priznati da mu je znalo biti dosta nakupina unutra od kremica i sl.
    Onda mu se kožica tako kod jednog pranja samo spustila do kraja. Ja sam se šokirala jer sam mislila da sam nešto loše napravila i da ga to boli, ali moj se B samo smijao, a MM me samo bodrio i rekao da mu time radim samo uslugu za poslije (budući MM sada ima s tim problema)
    A kada se to skroz prevuklo, koliko je tek onda bilo nakupina :shock:

Uglavnom, jednom tjedno mu sada to radim nakon kupanja, i svaki put je sve super!

Ali nemoj se obeshrabriti ako ti ne bude išlo, to je sve individualno!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

svatko ima drugacije misljenje o tome da li kozicu prevlaciti ili ne??!! :? shireen i ja sam ostala iznenadena koliko se toga nakupi i vjerujem da je iz tog razloga bolje to raditi jer se na taj nacin smanjuje rizik od upale.naime od frendice malecki je s 2,5 god morao na rezanje kozice jer mu se sve upalilo!

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj manal prvotno napisa
    ja mišu ništa ne navlačim jer to ne ide nikamo.
    Ovako i mi. Ja sam isto pod navalom savjeta da kozicu ipak treba prevlaciti "koliko ide" probala vise puta, ali doslovno ne ide nimalo :? . Zato mi je i cudno da se nesto moze nakupiti unutra, jer mi do "unutra" niti ne mozemo :/ . Shireen spominje pomake od 2 ili 5 mm, ja uz lagani pokusaj povlacenja ne mogu prevuci ni 1/2 mm!

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja kad čistim isto ne mogu ništa prevući, vidi se samo rupica i možda milimetar oko nje.
    Nikad se ne skuplja ništa unutra.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa
    Ja kad čistim isto ne mogu ništa prevući, vidi se samo rupica i možda milimetar oko nje.
    Nikad se ne skuplja ništa unutra.
    I nama je tak bilo. Milimetar, pa dva milimetra. Nije bilo nekih nakupina, ali sam ja svejedno kod kupanja uvijek probala jel ide (barem taj 1 mm).
    Kad se kožica prevukla skroz (oko drugog rođendana), također nije bilo puno puno prljavštine.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hvala vam svima na odgovorima!
    pa to i ja kontam, kako da se što skupi unutra kad nema "ulaza", to je toliko mala rupica. osim toga ne trackam ga kremama, kupam ga u vodi s malo ulja i mažem samo guzu ako se crveni... pokušat ću i dalje eto toliko, kod kupanja, kao i dosada. pa išlo, ne išlo, dok se on ne buni...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Shireen prvotno napisa
    Mi smo isto imali hidrokilu, ali nama pedica nije davala nikakve savjete o položaju mišonje i testisa u pelenama. Uvijek smo sve stavljali na dole, a kila se povukla sama od sebe, što je pedica i rekla.
    Uglavnom, rekla je da se kila povuče sama od sebe, do nekih godinu, godinu i po, u suprotnome to rješava kirurg.

Kožicu smo lagano, tek toliko povlačili možda jednom u 2 tjedna, obavezno nakon kupanja, da bi meni jednom prilikom sama od sebe skliznula skroz preko glavića. Meni se rukle tresle, nisam znala što bi, mislila sam da sam nešto krivo napravila, ali kada smo vidjeli da se moj B blaženo smije, skužila sam da je sve OK. Sada mu to jednom tjedno čistimo vaticom.
    Što se tiče hidrokele, isto ovako.
    Kožicu još ne možemo niti približno prevuči, nadam se da će to priroda sama riješiti. :/

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

osim toga ne trackam ga kremama, kupam ga u vodi s malo ulja i mažem samo guzu ako se crveni...
    Tako i mi radimo, pa zato i mislim da se nema sto skupiti. Otkad je na dohrani poceo je i tvrdje kakati pa se ni od kakice ne moze zaprljati. Ali ja stvarno ne vidim ni taj milimetar, da ne znam da piski pomislila bi da nema otkud .

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja mislim da je ta kozica na penisicima tocno onakva kakva treba bit! to sto se ne moze prevuci preko penisa je dobro i normalno, jer se na taj nacin sprecava prodiranje necistoce, pa tako i infekcija.

ma majka priroda/ bog ili kogod vec nas je stvarao, stvorio nas je savrsenima. samo, mi volimo sebi stvarat probleme tamo gdje ih nema.
    tako kod nas pedijatri navlace na silu tu kozicu, dok se ne raskrvari , u nekim drugim zemljama muskici se obrezuju po defaultu, dok su jos u rodilistu (ne mislim na obrezivanje iz vjerskih razloga, nego upravo iz higijenskih - da bi se sprijecile infekcije, neke bolesti.. )

nasa pedijatrica svaki put (kaze ona njezno) navlaci tu kozicu, nakon cega piso uvijek bude crven . to radi jer bi se kozica s vremenom trebala skroz moci prevuci.
    s vremenom- da. a to je negdje oko 2-e godine djeteta. kog je vraga vec sad treba natezat :?

uglavnom, ja ju ne navlacim/ prevlacim.. vec ju samo malo pomaknem kolko ide i pobrisem ju vaticom i malkom vodom, pogotovo kad se pokaka (a onda ga prethodno i sapunom operem)

malac ce to i i ovako i onako raditi sam (vec ga je poceo rastezati ), a ja pritom mozda i ustedim koju kunu na igrackama

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I ja mislim da imamo sve baš onako kako treba biti. Ja niš ne navlačim niti prevlačim.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj antigona prvotno napisa
    Kod L. ostavljam pišu prema dolje.
    Kožicu mu ne navlačim, ali čistim povremeno, sa vaticom i malo ulja
    (potegnem mu lagano prema dolje, ni do granice, jer me strah, 2 poteza, svaki potez nova vatica).
    Rekla mi i patronažna da čistim jednom tjedno.
    Logično mi je da bi trebalo jer on se nekad tako pokaka da kakice ima posvuda pa tako i po piši.
    Ovo me zanima,meni pedijatrica nije ništa rekla o čišćenju.Mi samo malo potegnemo kod kupanja,jel to dosta?

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Leonu je kožica bila skoro skroz zatvorena, skoro pa se ni rupica nije vidjela.
    Nikada mu nisam navlačila, čistila, skoro pa ni dirala.
    Danas prije spavanja mu iz znatiželje idem pogledati kakva je situacija po tom pitanju i ostanem skroz iznenađena. Kožica se skoro pa može presvuči preko glavića. Možda bi i mogla ali nisam htjela.
    Eto, još jedan glas nediranju i prirodnom tijeku događaja

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ajd da se nadovežem ovdje za povlačenje kožice - naime, prijateljica liječnica mi sva sretna ispriča kako se njenom nećaku prevuklo samo, sva sreća, jer su ga mislili ići operirati, ima naime već 5 godina i ako se to ne uspije prevući sad, neće nikada :/ ili bolje
    pa ja njoj kažem ja to ne vjerujem. kakva je to greška prirode da se ta kožica kod svakog drugog muškog djeteta mora ići rezati ili natezati silom?
    dešavaju se i takve greške prirode, nije to baš za rolanje očima.

u obitelji imamo dva muška koja su sa skoro 18 godina išli na operaciju zbog eto te greške majčice prirode.
    sve mi se čini da moj sinak ide istim putem jer sa nepune tri godine i dalje ne ide niti pola milimetra, ništa, iako je on cijelo ljeto gol i zdušno navlači.
    savjet ove dvojice je da to svakako ranije riješim, jer nakon nekog vremena postaje bolno, a i nezgodno u pubertetu.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •