Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: trebam recept za nešto riblje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Postovi
    1,033

    Početno trebam recept za nešto riblje

    Dakle, imam neku viziju u glavi, ali ne znam kako ju sprovesti u djelo.
    Naime, radila bih neki kao složenac, odn.musaku sa krumpirom i filetima oslića, ali da ima unutra i svježeg sira i parmezana, a da na kraju bude zapečeno gore, da se stvori ona fina korica, mmm, ima li netko kakav konkretan recept ili da radim iz glave pa kako ispadne?

  2. #2
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    moram priznati da mi nekako ne sjeda kombinacija oslića, svježeg sira i parmezana

    ja sam jednom radila složenac, krumpir, kapula, paprika, paradajz
    povrće se izmješa, posoli, popapri, naulji maslinovim
    i na to se stave fileti lososa i ispeče
    bilo je fino
    mislim da možeš to i sa oslićem

  3. #3
    pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    1,513

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam jednom radila složenac, krumpir, kapula, paprika, paradajz
    povrće se izmješa, posoli, popapri, naulji maslinovim
    i na to se stave fileti lososa i ispeče
    bilo je fino
    mislim da možeš to i sa oslićem
    ovo je super kombinacija, mi umjesto lososa tako radimo s hobotnicom.
    eventualno sa parmezanom, ali svježi sir mi ne paše

  4. #4

    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    669

    Početno

    Ni ja ne bih stavljala sir s ribom.
    Meni je super ona klasika kombinacija: skuhaš krumpir u kori, oguliš. Posebno skuhaš filete (od vode se može napraviti fina juhica kasnije)
    I onda slažeš u vatrostalnu posudu: red ploškica krumpira, posoliš, dobro popapriš, pospeš s puno sjeckanog peršuna, pokriješ komadićima ribe, dooobro zaliješ maslinovim uljem. Pa slijedeći red i tako do kraja. Zapečeš i gotovo.

  5. #5
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj sss prvotno napisa Vidi poruku
    Ni ja ne bih stavljala sir s ribom.
    Meni je super ona klasika kombinacija: skuhaš krumpir u kori, oguliš. Posebno skuhaš filete (od vode se može napraviti fina juhica kasnije)
    I onda slažeš u vatrostalnu posudu: red ploškica krumpira, posoliš, dobro popapriš, pospeš s puno sjeckanog peršuna, pokriješ komadićima ribe, dooobro zaliješ maslinovim uljem. Pa slijedeći red i tako do kraja. Zapečeš i gotovo.
    ja slični radim oslića ala bakalar
    s tim da ne kuham krumpir
    nego ga sirovog režem na tanke ploške
    maslinovo ulje na dno
    red krumpira, sol, papar, peršin, češnjak, malo prezli, oslić (znam stavljati baš one konzerve oslić ala bakalar)
    tako slažem dok ima sastojaka
    završi se s krumpirom
    u šalici pomiješam malo koncentrata paradajza, malo slatke paprike, i vode i s tim zalijem
    kuha se uz povremeno trešenje
    uz to palenta

  6. #6
    mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Postovi
    1,033

    Početno

    aha...znači sir izbacujem,ok, a jel mogu završiti sa kiselim vrhnjem na vrhu, mislim na ove složence red krumpira, red oslića i tako do kraja? Ili je najbolje ostati samo pri maslinovom ulju, češnjaku iperšinu?
    i btw, hvala vam na prijedlozima...

  7. #7
    mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Postovi
    1,033

    Početno

    Citiraj sss prvotno napisa Vidi poruku
    Ni ja ne bih stavljala sir s ribom.
    Meni je super ona klasika kombinacija: skuhaš krumpir u kori, oguliš. Posebno skuhaš filete (od vode se može napraviti fina juhica kasnije)
    I onda slažeš u vatrostalnu posudu: red ploškica krumpira, posoliš, dobro popapriš, pospeš s puno sjeckanog peršuna, pokriješ komadićima ribe, dooobro zaliješ maslinovim uljem. Pa slijedeći red i tako do kraja. Zapečeš i gotovo.
    jesam,ovo sam već radila, ali sam mislila obogatiti malo, to mi je za Badnjak, aujedno je i maloj ročkas pa da bude kao malo svečanije,a ipak posno

  8. #8

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,831

    Početno

    ako hvarsku gregadu mozemo nazvari slozencem, onda bih ti je svakako preporučila
    mozes je raditi sa filetima oslica i krumpirom
    recepta imas po internetu koliko hoces i stvarno je fino
    samo, zaboravi sir

  9. #9

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    6,808

    Početno

    dimljena orada i krumpir pečeno u pećnici

  10. #10
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    Gdje se u Zagrebu kupuje dimljena orada?

  11. #11
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,730

    Početno

    Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    Gdje se u Zagrebu kupuje dimljena orada?
    Imaš na boljim tržnicama štandove tvrtke cromaris http://cromaris.hr/proizvodi/dimljena-riba/

    znam za Dolac, možda ostali jave druge lokacije.
    Posljednje uređivanje od sirius : 17.12.2011. at 09:55

  12. #12
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,015

    Početno

    mayato, ako ne odustaješ od mliječnih proizvoda, jednostavno odustani od morske ribe. Mi kontinentalci i te kako znamo kombinirati riječnu ribu i kiselo vrhnje.

    Ja uz pastrvu redovito napravim fini umak od kiselog vrhnja (obična pržena pastrva + krumpir skuhan u slanoj vodi i posipan sjeckanim peršinovim lišćem + umak: 1 kiselo vrhnje, 2-3 žlice majoneze, na vrh noža senfa, 2 sitna ili 1 malo veći kiseli krastavac nasjeckan ili nariban, sol, papar, po želji kapari, a može i kuhano jaje sjeckano - prema želji)

    Za šarana mi se sad ne da pisati, ali zaviri ovdje: http://www.recepti.hr/recepti/vasi-r...odravski-nacin

  13. #13
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    Hvala sirius.
    Dolac mi je dovoljan.

  14. #14

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    6,808

    Početno

    jedino što je ta cromarisova dimljena orada skupa
    26kn dva taaaanka fileića...

    nekada stave na akciju one kojima ističe rok trajnosti
    ja sam jela i nakon isteka roka za pola cijene
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 17.12.2011. at 22:59

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •