i da... jede sve..cak kad vid da vani netko nesto jede u prolazu, trci za njim i vice "njamnjam!"
ispricavam se na greskama, pisem s 4 ruke![]()
i da... jede sve..cak kad vid da vani netko nesto jede u prolazu, trci za njim i vice "njamnjam!"
ispricavam se na greskama, pisem s 4 ruke![]()
Pogodila si me u žicu, u pravu si.apricot prvotno napisa
U stvari, čini mi se da je najveći problem u prehrani "nestrpljiva mama" koja želi djetetu pružiti sve moguće nove okuse, a za to ima vremena.
Leonisa, moje dijete ni danas sa 4,3 godine nikada nije pojelo juhu iz vrečice, išta konzervirano ili bilokakav suhomesnati proizvod i ne pije gazirana pića nikada.
Međutim, ja sam mama koja je imala dileme da li je njena prehrana dovoljno raznolika od njenih 8,9 mjeseci kada je počela s dohranom, pa do godine i pol otprilike.
Kako vidim kod Apricot, je. Ali puno mama nije načisto po tom pitanju. Ispada da dijete ne jede raznovrsno samo zato što ne jede uvijek drugačije upakirano što, eto, nije istina.
evo, ja se nisam nikad pitala to pitanje jer sam je gledala i vidjela sam da fino napreduje. dojila je. puno. pa sam znala da jede dovoljno raznoliko![]()
jer ovosi odlicno rekla!!!Ispada da dijete ne jede raznovrsno samo zato što ne jede uvijek drugačije upakirano što, eto, nije istina.
Mame, tate, bake... svi smo skloni žuriti sa svime što se tiče dječjeg napretka...
Ne znam je li nam u podsvijesti ili genetskom zapisu još uvijek ono: a moja je prohodala sa devet mjeseci..., ali činjenica je da se žuri sa dohranom, pa se djeca vode za ručice kad imaju samo 9 mjeseci, pa ih se stavlja u "broj veću" autosjedalicu, pa im se oblače odijela i leptir mašne...
svatko od nas ima neki razlog, ali svi bismo trebali stati na loptu:nismo muhe da nam život traje tri dana, sve ćemo stići.
ja sam se uglavnom držala tablice dohrane iz Moje prve godine (sa pomakom od mjesec dana kasnije), i to sve pripremala na vulgaris način: što je moglo sirovo, išlo je sirovo, što se trebalo kuhati, stavila bih na paru... i to najčešće sve pojedinčno.
uopće mi nisu bile važne neke kombinacije, bilo mi je super da dijete upozna pravi okus namirnice.
isto tako sam se ponašala i sa konzistencijom: nisam jabuku ni mrkvu pretvarala u kašice kad im Priroda nije tako dala.
zapravo je to sve odraz moje lijenosti i komocije, ali je dobro ispalo![]()
Spominjete siro vu brokulu i karfiol. Pa zar se to moze jesti sirovo?
Zaboravih upitati moze li prva hrana bebi (sa 6 mjeseci) biti kuhana riza na rizinom mlijeku? Ja se ne mogu izdojiti vise od nekih 10, 20 ml, i to jednom tjedno kad L slucajno prespava 6, 7 sati u komadu.
I kako to izgleda, pretpostavljam da riza treba biti dobro raskuhana i zgnjecena, samo moze li biti komadica za tako malu bebu ili bas mora biti glatka pasta?
I da, samo da napomenem da Rizolino sadrzi secer, ja gledala prije par dana u trgovini. Nisam ga mislila kupovati, ali sam htjela sama sebe uvjeriti da je bezvezna hrana. Sadrzi maltodekstrin, a i to je secer. U ovom kontekstu valjda smijem spominjati taj proizvod?
Karfiol redovno papam sirov, njoj još nisam dala, ni jabuka joj se ne dopada sirova (tvrdo joj, al' zato može banana, kruška...)
Brokulu ne jedem sirovu, ne paše mi
Ja jedem sirovo (gotovo) sve. Grah mi baš ne ide jer je fakat neukusan i tvrd. Najdraži su mi svježi šampinjoni i zelena, nezačinjena salata.inga prvotno napisa
I korijen kupusa, i list od kelja...
Brokulu ne jedem, ali cvjetaču da, baš mi je guba kad se počne (poput perlica) rasipati u ustima.
AM, bi li povremeno pričuvala moje dijete?
Vidim da biste se dobro snašle. Ni kuhati ne bi morala.
Sa zadovoljstvom.apricot prvotno napisa
Pozvale bismo i tebe na ručak.
Tebi bi skuhale kukuruznu juhu da ne zvoncaš.
Ah, sto sve necu ovdje cuti.![]()
Evo upravo jedem sirovi karfiol i bas je mmmmm, sladak. Ukusniji je nego kuhan.
Ja sam mislila uvijek da se gljive i ne smiju jesti sirove, da od njih zaboli stomak.
Ja sam kao mala obozavala sirovo tijesto i kreme, samo bez kvasca i praska za pecivo. Mljac. Jos uvijek se oturam na sirovu smjesu za palacinke.
ja ne volim kuhani karfiol.
bas ni korabicu.
ni mrkvu.
ali ih obozavam svjeze. od malena.
i stabljiku brokule, ima okus ko koraba (nedavno probala i odusevila se).
mladi spinat.
mlada blitva.
mladi grasak...
salate s njima...uz fetu...evo sline cure![]()