Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 101 to 150 of 166

Thread: Ručak za 20 minuta

Forka's Avatar

TJESTENINA S TUNOM "NA BIJELO"

Na 1 konzervu tune (ali komada, ne komadića) dolazi 1 vrhnje za kuhanje (količinu povećavati proporcionalno, po potrebi).

Dakle, na maslinovom ulju malo (ali sasvim kratko) zapržiti bijeli luk (češnjak), odmah staviti ocijeđenu tunu, kratko promiješati i dodati vrhnje za kuhanje. Sada dolazi najvažniji sastojak koji ovom jelu daje poseban "štih": nasjeckati šaku kapara (po mogućnosti ne kupovnih!) i umiješati u smjesu. Još kratko prokuhati i preliti preko već skuhanih špageta "al dente". Poslužiti sa salatom miješanom od kristalke, matovilca i rikule. Mmmmm...

ovo zvuči fino

iridana2666's Avatar

forka a gdje da kupim domaće kapare? Nikad to nisam vidjela :?

Forka's Avatar

Ne znam da li domaćih kapara ima za kupiti... (nažalost). Ja ih, kad sam u prilici (a to rijetko) berem sama..., najčešće mi ih pošalje mama...

Forka's Avatar

Ne znam da li domaćih kapara ima za kupiti... (nažalost). Ja ih, kad sam u prilici (a to rijetko) berem sama..., najčešće mi ih pošalje mama...

pikula's Avatar

moj brzi ručak bez grižnje savjesti (dianica ima neurodermitis, a dominik urtikarije pa smo furt u strahu od konzervansa i sl. ):
    1juha -naribanu mrkvu proprijam pa zakuham umutim bio kašicu od buće ili zamrznutu pečenu buću, izmiksam štapnim mikserom, ako nije kremasto dodam malo vrhnja ili mlijeka
    2 lažna riža-rižine int.pahuljice u kipuću vodu, kuhane zalijem žlicom maslinovog ulja i posipam sezamom sa soli
    3 pečeno jaje ili prženi tofu ili raženi kruh na masl.ulju ili putru.
    4 salata cikla, kis.krastavci iz tegle
    Riža i prženje su gotovi dok skuham juhu.

Stijena's Avatar

Quote Originally Posted by zelimo_bebu
    Tortelini sa umakom od slanine i šampinona...brzo samo ako imate gotove torteline
    ....ja ih pretežno kupim (punjene dalm. pršutom - jesu umjetne ali su fineee)....dok se tortelini kuhaju (10-tak min) u drugoj posudi ispržim sitno nasjeckanu slaninu, sodam kada je pržena vrhnje za kuhanje ili bešamel i pola limenke šampinjona! Ja stavim i malo tal. mješavine začina...to se krčka 5 min uz mješanje....ubace se tortelini...još par min. da se sjedini i na tanjur....kupus ili zelena salata uz to idu super jer su svježi...dobar tek...
    sad mi opet sline cure a na poslu sam
    ja za umak ništa ne pržim - samo zmućkam kečap, jedno vrhnje, žličicu genovesea i po želji sir na kockice, pršut ili štogod drugo po želji i ukusu. kuhane torteline stavim u vatrostalnu posudu prelijem tim "umakom", još stavim kuglice mozarelle s bosiljkom na vrh i zapečem na 220 15ak minuta. OK možda nije sve skupa 20 minuta, ali je recimo 30, a za prste polizat!

Stijena's Avatar

meni je najbrži i najfiniji ručak kad (već očišćenu) ribu nasolim, popaprim i nauljim - gurnem u pećnicu, ogulim krumpir - skuham ga, kuhanog prelijem maslinovim uljem, posipam peršinom, napravim salatu i postavim stol.......di ćeš brže, jednostavnije, finije i zdravije!

možda isto nije baš 20 minuta, ali nije ni puno dulje!

Imam i ja jedan brzinski sa ribom. Ribu je samo potrebno očistiti i posoliti sa krupnom soli( ali ako nema i sitna je ok). U posudu za pečenje posložiti ploškice limuna i na to staviti ribu. Posuti peršinom, može se ostaviti cijele grančice. staviti u pečnicu na 200 stupnjeva i peči 20-30 minuta ovisno o veličini ribe. Ja sam probala sa brancinom, oradom, pagrom i srdelama. Odlično, zdravo, brzo i bez muke!

iridana2666's Avatar

možete malo bez te ribe ?

monax's Avatar

Quote Originally Posted by apricot
    I moj današnji, 10 minuta pripreme, zajedno sa sjeckanjem i pranjem.

luk i mrkvu (ja to naribam na ribež, pa je brzo) izdinstati
    kad omekša dodati tikvice narezane na krupno (2x2x2cm)
    malo mljevene paprike ili rajčice
    zaliti vodom i pustiti da se kuha
    ubaciti šaku šitarica ili grahorica (ja stavila onu kombinaciju riže, ječma i još nečega, od Galla)sol, peršin, češnjak od začina.

mislim da je za pripremu trebalo i manje od 10 minuta, kuhalo se 40.
    ali, ništa ne treba miješeti: strpaš u lonac i ne zamaraš se.
    Uvijek me iznenadi kako ti pojednostaviš kuhanje, pa bih rado ovo probala, međutim boldani dio ne kontam? Šta je?

Puno vremena provodim u kuhinji pa bih to malo pojednostavila :/

Osoblje foruma apricot's Avatar

šta ne kontaš?
    Gallo je talijanski brand, prodaje rižu, ali ima i tu kombinaciju tri žitarice. Nekad ubacim to, nekad šaku ječma, zobi, leće... bilo čega...

monax's Avatar

Quote Originally Posted by apricot
    šta ne kontaš?
    Gallo je talijanski brand, prodaje rižu, ali ima i tu kombinaciju tri žitarice. Nekad ubacim to, nekad šaku ječma, zobi, leće... bilo čega...
    E sad sam skontala, mislila sam da se radi o receptu iz knjige, Zlatko Gall.
    Inače se ne hranim zdravo, tako da nikad nisam ništa kuhala s takvom vrstom žitarica, pa ću da probam.

Hvala

Umjesto "obične" tjestenine ili "obične" rize, napravim staklene (rizine) rezance u kombinaciji s piletinom/puretinom na kockice u umaku od paradajza i paprike. (ili bilo koji gotovi uncle bens umak) Gotovo za 10 min.

Ili salata: paradajz, paprika, krastavac,luk, kockice korijena celera, kockice mlade tikvice, slanutak iz konzerve, kukuruz iz konzerve, cous-cous (ili fusilli), feta sir, tuna (ili tko voli hrenovčice) - začinjeno masl.uljem, sol, papar, ocat - njam

monax's Avatar

Ja sam odrasla na pitama, kuhanim čorbama i sl. a sve se to jako dugo priprema, jedino jaja znam ispeći tako brzo!

evo i mog brzog udjela

Salata sa tunjevinom
    nasjeckam na sitno luk,papriku i paradajz,dodam 2 konzerve tunjevine i malo kukuruza.sve to promijesam sa prethodno skuhanim puzicima,sol,papar i ja dodam jako malo octa.

Jedan zgodan receptić koji kod mene doma baš ne prolazi za ručak, al za večeru svi ovo volimo pojest:

Umutiti nekoliko jaja, dodati kukuruz iz konzerve i sir (gauda ili sl.) narezan na kockice. Malo osoliti. Izliti na vruće ulje i ispeći kao kajganu.

Sir se lijepo otopi i baš je mljac-mljac. Probajte

india's Avatar

a šparoge? to ide u 20 min. tipa: blanširati šparoge, 10-15 crnih maslina izgnječiti u mužaru da se dobije pasta, naribati kozji sir, sve pomiješati i zapeći na kojih 200c na 10 min. mljac.
    ili kajgana/fritaja sa šparogama. 10 min i gotovo. maslinovo ulje+jaja+šparoge+luk+origano+sol

Forka's Avatar

Meni su šparoge ipak najdraže na najjednostavniji i najprimitivniji način: kratko prokuhane u kombinaciji s tvrdo kuhanim jajima i maslinovim uljem!

Forka's Avatar

Meni su šparoge ipak najdraže na najjednostavniji i najprimitivniji način: kratko prokuhane u kombinaciji s tvrdo kuhanim jajima i maslinovim uljem!

iridana2666's Avatar

Quote Originally Posted by india
    a šparoge? to ide u 20 min. tipa: blanširati šparoge, 10-15 crnih maslina izgnječiti u mužaru da se dobije pasta, naribati kozji sir, sve pomiješati i zapeći na kojih 200c na 10 min. mljac.
    ili kajgana/fritaja sa šparogama. 10 min i gotovo. maslinovo ulje+jaja+šparoge+luk+origano+sol
    luk i origano u šparogama? Zvuči zanimljivo iako ne onako kako bi ih ja jela. Mi to po istarski - panceta (ili pršut), podliti ih bijelim vinom i baciti jaja.

evo jedan jednostavan recept tzv. španjolski omlet

2-3 krompira se nasjecka sitno na kockice i stavi se kuhati 10-ak minuta

dok se to kuha 4-5 jaja se izmuti, u tavici se poprži glavica crvenog luka i bijeli luk, ja dodam mali špeka ili pršuta. Sve se to istrese u izmućena jaja zajedno sa kuhanim krompirom, promiješa se i istrese u tavicu i stavi na štednjak da se odozdo zapeče. Kada se zapeče, ja stavim odozgo malo naribanog sira (po želji) i stavim u pećnicu pod grill da se zapeče

uz nekakvu salatu, meni odlično

iridana2666's Avatar

Quote Originally Posted by miafa
    evo jedan jednostavan recept tzv. španjolski omlet

2-3 krompira se nasjecka sitno na kockice i stavi se kuhati 10-ak minuta

dok se to kuha 4-5 jaja se izmuti, u tavici se poprži glavica crvenog luka i bijeli luk, ja dodam mali špeka ili pršuta. Sve se to istrese u izmućena jaja zajedno sa kuhanim krompirom, promiješa se i istrese u tavicu i stavi na štednjak da se odozdo zapeče. Kada se zapeče, ja stavim odozgo malo naribanog sira (po želji) i stavim u pećnicu pod grill da se zapeče

uz nekakvu salatu, meni odlično
    ovo definitvno probam!

Imam i ja jedan, nije baš za 20 min, ali nije ni više od 40

U tavi se dinsta luk i panceta narezana na kockice. Na to se stave tanko narezani pileći šnicli i zalije vodom i malo bijelog vina. Kad je meso gotovo, izvadi se van, a ubaci narezana jabuka i nasjeckane gljive (bukovače, vrganji, shiitake) i još malo prokuha da to omekša. U međuvremenu se mlinci preliju kipućom vodom i ocijede, i ubace u tavu. Sve se promiješa da mlinci upiju sokove i ispadne jako fino.

alkemicar's Avatar

Evo jedan za 20-30 minuta gotov

Tjestenina s umakom od tune
    na masl.ulju prodinstati crveni luk, na kockice narezana tikvica i na rezance narezana paprika. dodati pelate i kuhati još 10ak minuta, a pred kraj se dodaju još i kapare, limenka tune, sol, papar i bosiljak i to je to.

naravno u međuvremenu se skuha tjestenina (moj favorit ona šarena zbog raznolikosti boja kad sve serviras )

obožavamo ovo doma

1.
    namazat vatrostalnu posudu maslacem, stavit na dno zasoljene file ili odreske puretine (može bit i file piletine, a i začini po želji), poslagat po tome gaude na fete, zaliti jajem (1-2 jaja opet po želi i ivisno o veličini), zalit vrhnjem za kuhanje, na vrh poslagat par poma i crnih maslina (može i zalene, kako više volite). Peći u pećnici na 200, 20-25min. za prilog zelena salata koju volite
    mi ovo obožavamo, a priprema nekih 10min niti

2.
    Piletina ili puretina file začiniti ili začinjeni štapići piletine, ispeći na tavi cca 10min, i uz to kuhano povrće brokulu kija se kuha dok se meso peće 15min

3.
    svinjske bržole ili šniceli zašiniti i stavit peć na tavu, dok se peće ogulit krumpir za pomfri, i šampinjone očistit i prerezat po pola, pred kraj pećenja mesa dodat šampinjone, izvadit meso kad je gotovo, pa izvadit šampinjone naravno u zatvorenu posudu i ispeć kumpire. salata kao prilog!
    ovo traje duže zbog pečenja mesa oko 40min, kome je dugo može ispeć piletinu ili puretinu kraće se peku pa je i prije gotovo
    4.
    na tavu stavit narezanu kapulu (crveni luk), pa narezane šampinjone na listiće, zalit jajima i ribanim sirom gauda ili trapist.

dobar tek

iridana2666's Avatar

meni su super oni marinirani štapići od piletine - fini i brzinski ručak! To često prakticiramo uz Ledo smrznuti mix povrća kojeg bacim u wok na malo sezamovog ulja i soya sauce-a.

ne znam jel' ovo već netko napisao...

pileće prsi izrizat natanko i malo (5min) izmarinirat u masl. ulju... zatim prepržit da dobije zlatnu boju (ja sve prženje radim na suncokretu) i preliti
    umakom -

umak - vrhnje, gorgonzola (vindijina mi je dobra i taman je pakiranje za ručak), gauda naribana (može i ne mora), majčina dušica i origano 5 minuta na laganu vatru da se otopi sir...
    prilog po želji, umak savršeno slankast (paziti kod dodavanja soli jer je goronzola slana sama po sebi)...
    salata i neki prilog (tikvice, povrće na gradele (ili gril tavi ko nema gradele) ili krumpir nekakav....

ovo sam pravila nekidan za večeru prvi put i svim se svidjelo

šalica kus kusa 1 šalica vode, voda se posoli i dodaju se u vodu narezane tikvice (1-2), kada se skuhaju izvade se i ta vode se istrese preko kusa, promiješa i ostavi 5 minuta

posebno se u tavici malo poprži nasjeckani mladi luk, narežu se krastavci i sve se to zajedno sa tikvicama doda u kus kus

posebno se napravi marinada od limunovog soka, senfa, maslinovog ulja sa 4-5 žlica vode. Umiješa se sa ostalim i može se na kraju popržiti malo suncokretovih sjemenki koje se isto umiješaju u salatu

gotovo za 20-ak minuta

Quote Originally Posted by klaris
    namazat vatrostalnu posudu maslacem, stavit na dno zasoljene file ili odreske puretine (može bit i file piletine, a i začini po želji), poslagat po tome gaude na fete, zaliti jajem (1-2 jaja opet po želji i ovisno o veličini), zalit vrhnjem za kuhanje, na vrh poslagat par poma i crnih maslina
    Podižem ovaj zgodan topic,neki dan sam ovo radila i prefino je!
    Za pripremu treba valjda 5 minuta,klinci vole,ma divota!

Administratorica puntica's Avatar

u wok se stavi malo maslinovog ulja, kad se zagrije stavi se povrće nasjeckano na komadiće (za brzinski učinak može i smrznuto) i malo provrti, nakon toga se dodaje (ali i ne mora se) piletina/puretina na komadiće (po mogućnosti prethodno poprskano s malo limuna, mljac), i to se malo provrti, pa se dodaje riža (mi za to koristimo miješanu dugog zrna i divlju) i to malo provrti dok ne požuti. dodaje se (vruće) vode i začine po želji (mediteranske trave, sol, papar, može i povrtna kocka...kako ko voli). poklopi se. dok se postavi stol i napravi eventualno salata ručak je gotov. sve skupa max. 20min

mama courage's Avatar

nešto što obožavam jesti.

komorač - isjeckati i propržiti na maslinovom ulju. (ja volim da se smekani, svatko nek odluči za sebe). izvaditi i staviti na stranu.
    u tavu s uljem staviti 3-4 tanke kriške limuna, ostatak limuna iscijediti. dodati 1-2 zlice secera (smeđeg naravno ), u biti se šećer dodaje da limun ne bude prekiseo, pa to nek svatko za sebe odluči omjer soka i šecera.
    i onda čim to prokuha, vratiti komorač u tavu, još minutu peći i mješati...

i gotovo je.

pošto to nitko od mojih ukućana ne voli - pravim i jedem sama, najčešće u kasnim satima. mljac.

Osoblje foruma čokolada's Avatar

Quote Originally Posted by klaris
    1.
    namazat vatrostalnu posudu maslacem, stavit na dno zasoljene file ili odreske puretine (može bit i file piletine, a i začini po želji), poslagat po tome gaude na fete, zaliti jajem (1-2 jaja opet po želi i ivisno o veličini), zalit vrhnjem za kuhanje, na vrh poslagat par poma i crnih maslina (može i zalene, kako više volite). Peći u pećnici na 200, 20-25min. za prilog zelena salata koju volite
    mi ovo obožavamo, a priprema nekih 10min nit
    k
    ovo smo danas imali za ručak . PREFINO!!!

Da,i mi se davimo u tome,ovo jelo mi je pravo otkriće

Kosjenka's Avatar

špinat skuhat na malo mljeka pri kraju dodat mozzarellu i malo vrhnja za kuhanje, začinit sa soli i češnjakom(nije obavezno) skuhat špagete, promiješat po žlji posut parmezanom i to je manje od 20 minuta.
    Jako ukusno, prolazi i kod velikih mesojeda i neljubitelja špinata.

sorciere's Avatar

ja sam danas potrošila 3 sata u kuhinji.

imam goveđu juhu, dio ću zamrznuti.
    skuhala sam šerpu bolonjeza - nekoliko obroka ću zamrznuti
    očistila piletinu i puretinu, izrezala na šnicle i komadiće - i zamrznula.

pa ću neko vrijeme imati ručkove za 20 minuta .

u zamrzivaču je naravno karfiol, brokula, prokulica, grašak, zelenjava za juhu (osim mrkve), šampinjoni u komadićima, i oni u ploškicama za pizzu... i kore od pizze - zlu ne trebalo

kahna's Avatar

Quote Originally Posted by Kosjenka
    špinat skuhat na malo mljeka pri kraju dodat mozzarellu i malo vrhnja za kuhanje, začinit sa soli i češnjakom(nije obavezno) skuhat špagete, promiješat po žlji posut parmezanom i to je manje od 20 minuta.
    Jako ukusno, prolazi i kod velikih mesojeda i neljubitelja špinata.
    Radila sam ovo neki dan i bilo je

Peterlin's Avatar

Za brzo kuhanje ključna je "građevinska mehanizacija": ekspres lonac, wok, štapni mikser, obični mikser, multipraktik po potrebi (ja ga koristim relativno rijetko, za zimnicu i božićne kolače).

A sad - evo recepta za brzi složenac (sve u 1 loncu) koji radim onak ofrlje, sa svim povrćem koje zateknem u frižideru:

1 luk
    1 paradajz (po želji kožicu oguliti)
    1 paprika
    1 manji patlidžan
    (varijacije - može se dodavati mrkva, tikvice, brokula i drugo povrće - bitno je da bude ili tikvica ili patlidžan ili oboje, bez toga mi ne ispada tako ukusno)
    1 šalica riže (šalica srednje veličine - bijela ili integralna)
    1 žličica mljevene crvene paprike - slatke
    sol, papar, po želji drugi začini (kopar, peršinov list, lovor...)

Tko želi, može staviti i meso (10 -15 dag, mljeveno ili na kockice)

U ekspres lonac ubaciti malo ulja i na njemu popržiti luk ( +meso, ako ga stavljate). Ubaciti sve ostalo povrće i promiješati. Ubaciti opranu i ocijeđenu rižu, doliti vodom tako da sve bude pokriveno. Zabrtviti lonac. Treba mu oko 5min da počne zviždati. Tada smanjiti vatru na minimum i kuhati još 10 min. Vrijeme kuhanja zapravo ovisi o loncu - treba pogledati upute! Ako stavite meso, treba kuhati 5 minuta dulje.

Nadam se da nisam ništ ispustila - ako jesam, dodajte sami!

hop

Evo i jedan moj prijedlog, već dugo posuđujem ideje pa evo i moj prijedlog:

Faširanci:
    - mljeveno meso
    - sitno isjeckani luk
    - sitno isjeckana mrkva
    - sitno isjeckana paprika
    - jaje (može i ne mora)
    - češnjak
    - peršin
    - posoliti
    (to se sve može pripremiti i večer prije)
    -dodati prezle i vruće vode (vruća voda daje mekoću mesu)
    -pomiješati, napraviti pljeskavice i peći

uz to može:
    kelj (karfiol ili poriluk) i krumpir na lešo (svako posebno skuhati i začiniti po volji) + salata cikla
    ili tijesto s vrhnjem + salata (zelena)
    ili zapečeni grah (iz konzerve) na luku i paprici + začini = brzi ručak
    ili špinat i pire krumpir
    ili samo pire krumpir + sos od paradajza
    ili paradajz juha + faširanci + rizi bizi (riža, grašak, mrkva ili kako vam srce hoće)

naravno umjesto faširanci može piletina, šnicli...

Evo još par ideja, ako kome pomogne bit ću jako sretna

Brokulu (smrznutu ili frišku) prokuhati u slanoj vodi. Na maslacu prepržiti bijelog luka i na to staviti kuhanu brokulu, sve zaliti vrhnjem za kuhanje. Posebno skuhati tjesteninu (široki rezanci meni najbolji izbor). Sve zajedno izmješati i posuti ribancem. Uz to dodati salatu i ručak gotov!!!

Na masnoći prepržiti sitno isjeckani luk (crveni i bijeli), na to dodati smrznute kozice ili smrznute gambere i to sve zajedno pirjati dok voda iz kozica/gambera ne ishlapi. Dodati bijelog vina i vrhnja za kuhanje, začiniti, posuti sitno sjeckanim peršinom i dodati uz tjesteninu, rižu …

Moji vole i pileća jetrica sitno, sitno isjeckana i prodinstana na luku + začini i uz to palentu i zelenu salatu. Mljac!

Već sam gladna, a tek je 9,00 sati!

da se i ja pridružim,

PILETINA bijelo ili meso od batka skinuts s kosti, posoliti malo, staviti šnitu pršuta i šnitu sira, zarolati i zakačiti s čačkalicama, staviti u Actifry fritezu, preliti 1 žlicom maslinovog ulja i za 20 minuta gotovo!
    prilog je krumpir narezan na šnite, začinjen s začinskim biljem,može i s lukom crvenim, vegetom..kako god volite i staviti u Actifry na 20 minuta s jednom žlico ulja (to možete staviti i skupa pa za 20 minuta imate cijeli ručak!

Jako ukusno, nemasno, brzo spravljeno

juha od hokkaido tikava (ili neke druge narančaste tikve)....

tikvi (ca 1 kg) odrezat vrh i dno i isjeckati ju na kockice... staviti tikvu, jedan srednji krumpir, malo selena i dvije mrkve u ca 1 l vode... začiniti sa soli i maslinovim uljem... (po ukusu dodati muškata ili lovora ili...) kuhati 15 ak minuta nakon što uskuha... smiksati... et voila... (tko voli može umiješati vrhnje za kuhanje za kremastiju teksturu)...

može se služiti za zaprženim kockicama kruha ili nekakvim mislićima ...

Peterlin's Avatar

Moji klinci obožavaju Podravkinu Talianettu 4 sira ali to im ne dam (jedemo to samo na ljetovanju).

Neki da su tražili, a ja si mislim - pa kak ne bi doma to mogli napraviti...

Daklem, HOME MADE TALIANETTA 4 SIRA (zapravo 2 sira )

Skuhati svrdla ili neko drugo tijesto. Za 2 djece i 1 odraslog ja stavila pola velike vrećice.

Kad je kuhano i ocijeđeno, prebaciti u tavu na malo ulja (može i špeka nakosanog, ali ja ne stavljam) i zaliti zaljevom koji sam prethodno pomiješala štapnim mikserom u 3 sekunde:

2 jaja (broj ovisi o količini tjestenine)
    1 dl vrhnja za kuhanje
    2-3 žlice parmezana
    po mogućnosti još neki drugi sir (naribala neki Zdenka sir Sport, koji se zatekao u frižideru)
    začini: kod nas je bio vlasac, peršin, origano i majčina dušica (sve iz vrećica)

Daklem, time zaliti kuhanu još vruću tjesteninu na malo ulja i miješati na vatri dok se jaja ne stegnu, a sir otopi. Ispalo je tak da su odmah drugi dan tražili ponovo (bude, bude... sutra... ne možemo se samo time hraniti).

Eh, da, uz to zelena salata. MM je tjesteninu zalio sojinim umakom koji obožava. Ponekad to rade i djeca.

Dodaci se mogu varirati po želji. Ako treba biti brže gotovo, umjesto tjestenine (koja se kuha 10 min) uzmite njoke od krumpira koje su gotove za 3 min.

kahna's Avatar

Peterlin sline mi cure na ovu tvoju tjesteninu, meni su te Talianette tak fine
    da si ih priuštim nekada, ovo ću sigurno probati

Ivana B-G's Avatar

moj danasnji brzi vege rucak:
    palacinke sa abc sirom i zelenom salatom - uz to jos povrce kuhano na pari (ona gotova smrznuta mjesavina, inace mi trejalo duze od 20min).

tjestenina u umaku od kozica,vina i vrhnja
    povrće u foliji

za večeru pizza

talijanski dan, što da kažem...

Quote Originally Posted by purple rain
    tjestenina u umaku od kozica,vina i vrhnja
    povrće u foliji

za večeru pizza

talijanski dan, što da kažem...
    ovo je trebalo ići na što danas kuhate
    sorry

Peterlin's Avatar

Pa ovo sve ide za 20 minuta, osim ako misliš raditi dizano tijesto za pizzu, ali i tu ima lijeka: zamijesiš prije (dan ranije ili ujutro za navečer) i frkneš u zdjeli s poklopcem u frižider. Dizat će se polako satima i bit će super...

Ja taj trik rabim za one slavne Amaltheine klipiće - zamijesim navečer, frknem u frižider, a ujutro pečem klincima friško pecivo. I jest gotovo za 20 minuta.

anasti's Avatar

pileći file narezati na trakice ili ne, začiniti. lagano popržiti na ulju, preliti jogurtom i senfom malo prokrčkati, dodati malo gustina po potrebi i ukusima.
    paralelno skuhati rižu!

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast