Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 101 to 150 of 166

Thread: Ručak za 20 minuta

  1. #101
    Forka's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb, Maksimir
    Posts
    3,756

    Default

    TJESTENINA S TUNOM "NA BIJELO"

    Na 1 konzervu tune (ali komada, ne komadića) dolazi 1 vrhnje za kuhanje (količinu povećavati proporcionalno, po potrebi).

    Dakle, na maslinovom ulju malo (ali sasvim kratko) zapržiti bijeli luk (češnjak), odmah staviti ocijeđenu tunu, kratko promiješati i dodati vrhnje za kuhanje. Sada dolazi najvažniji sastojak koji ovom jelu daje poseban "štih": nasjeckati šaku kapara (po mogućnosti ne kupovnih!) i umiješati u smjesu. Još kratko prokuhati i preliti preko već skuhanih špageta "al dente". Poslužiti sa salatom miješanom od kristalke, matovilca i rikule. Mmmmm...

  2. #102

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    86

    Default

    ovo zvuči fino

  3. #103
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    forka a gdje da kupim domaće kapare? Nikad to nisam vidjela :?

  4. #104
    Forka's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb, Maksimir
    Posts
    3,756

    Default

    Ne znam da li domaćih kapara ima za kupiti... (nažalost). Ja ih, kad sam u prilici (a to rijetko) berem sama..., najčešće mi ih pošalje mama...

  5. #105
    Forka's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb, Maksimir
    Posts
    3,756

    Default

    Ne znam da li domaćih kapara ima za kupiti... (nažalost). Ja ih, kad sam u prilici (a to rijetko) berem sama..., najčešće mi ih pošalje mama...

  6. #106
    pikula's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    doma
    Posts
    6,546

    Default

    moj brzi ručak bez grižnje savjesti (dianica ima neurodermitis, a dominik urtikarije pa smo furt u strahu od konzervansa i sl. ):
    1juha -naribanu mrkvu proprijam pa zakuham umutim bio kašicu od buće ili zamrznutu pečenu buću, izmiksam štapnim mikserom, ako nije kremasto dodam malo vrhnja ili mlijeka
    2 lažna riža-rižine int.pahuljice u kipuću vodu, kuhane zalijem žlicom maslinovog ulja i posipam sezamom sa soli
    3 pečeno jaje ili prženi tofu ili raženi kruh na masl.ulju ili putru.
    4 salata cikla, kis.krastavci iz tegle
    Riža i prženje su gotovi dok skuham juhu.

  7. #107
    Stijena's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    3,803

    Default

    Quote Originally Posted by zelimo_bebu
    Tortelini sa umakom od slanine i šampinona...brzo samo ako imate gotove torteline
    ....ja ih pretežno kupim (punjene dalm. pršutom - jesu umjetne ali su fineee)....dok se tortelini kuhaju (10-tak min) u drugoj posudi ispržim sitno nasjeckanu slaninu, sodam kada je pržena vrhnje za kuhanje ili bešamel i pola limenke šampinjona! Ja stavim i malo tal. mješavine začina...to se krčka 5 min uz mješanje....ubace se tortelini...još par min. da se sjedini i na tanjur....kupus ili zelena salata uz to idu super jer su svježi...dobar tek...
    sad mi opet sline cure a na poslu sam
    ja za umak ništa ne pržim - samo zmućkam kečap, jedno vrhnje, žličicu genovesea i po želji sir na kockice, pršut ili štogod drugo po želji i ukusu. kuhane torteline stavim u vatrostalnu posudu prelijem tim "umakom", još stavim kuglice mozarelle s bosiljkom na vrh i zapečem na 220 15ak minuta. OK možda nije sve skupa 20 minuta, ali je recimo 30, a za prste polizat!

  8. #108
    Stijena's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    3,803

    Default

    meni je najbrži i najfiniji ručak kad (već očišćenu) ribu nasolim, popaprim i nauljim - gurnem u pećnicu, ogulim krumpir - skuham ga, kuhanog prelijem maslinovim uljem, posipam peršinom, napravim salatu i postavim stol.......di ćeš brže, jednostavnije, finije i zdravije!

    možda isto nije baš 20 minuta, ali nije ni puno dulje!

  9. #109

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Rijeka
    Posts
    9

    Default

    Imam i ja jedan brzinski sa ribom. Ribu je samo potrebno očistiti i posoliti sa krupnom soli( ali ako nema i sitna je ok). U posudu za pečenje posložiti ploškice limuna i na to staviti ribu. Posuti peršinom, može se ostaviti cijele grančice. staviti u pečnicu na 200 stupnjeva i peči 20-30 minuta ovisno o veličini ribe. Ja sam probala sa brancinom, oradom, pagrom i srdelama. Odlično, zdravo, brzo i bez muke!

  10. #110
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    možete malo bez te ribe ?

  11. #111
    monax's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    N.Zagreb
    Posts
    1,344

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    I moj današnji, 10 minuta pripreme, zajedno sa sjeckanjem i pranjem.

    luk i mrkvu (ja to naribam na ribež, pa je brzo) izdinstati
    kad omekša dodati tikvice narezane na krupno (2x2x2cm)
    malo mljevene paprike ili rajčice
    zaliti vodom i pustiti da se kuha
    ubaciti šaku šitarica ili grahorica (ja stavila onu kombinaciju riže, ječma i još nečega, od Galla)sol, peršin, češnjak od začina.

    mislim da je za pripremu trebalo i manje od 10 minuta, kuhalo se 40.
    ali, ništa ne treba miješeti: strpaš u lonac i ne zamaraš se.
    Uvijek me iznenadi kako ti pojednostaviš kuhanje, pa bih rado ovo probala, međutim boldani dio ne kontam? Šta je?

    Puno vremena provodim u kuhinji pa bih to malo pojednostavila :/

  12. #112
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    šta ne kontaš?
    Gallo je talijanski brand, prodaje rižu, ali ima i tu kombinaciju tri žitarice. Nekad ubacim to, nekad šaku ječma, zobi, leće... bilo čega...

  13. #113
    monax's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    N.Zagreb
    Posts
    1,344

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    šta ne kontaš?
    Gallo je talijanski brand, prodaje rižu, ali ima i tu kombinaciju tri žitarice. Nekad ubacim to, nekad šaku ječma, zobi, leće... bilo čega...
    E sad sam skontala, mislila sam da se radi o receptu iz knjige, Zlatko Gall.
    Inače se ne hranim zdravo, tako da nikad nisam ništa kuhala s takvom vrstom žitarica, pa ću da probam.

    Hvala

  14. #114

    Join Date
    Apr 2005
    Location
    zabreg
    Posts
    1,285

    Default

    Umjesto "obične" tjestenine ili "obične" rize, napravim staklene (rizine) rezance u kombinaciji s piletinom/puretinom na kockice u umaku od paradajza i paprike. (ili bilo koji gotovi uncle bens umak) Gotovo za 10 min.

    Ili salata: paradajz, paprika, krastavac,luk, kockice korijena celera, kockice mlade tikvice, slanutak iz konzerve, kukuruz iz konzerve, cous-cous (ili fusilli), feta sir, tuna (ili tko voli hrenovčice) - začinjeno masl.uljem, sol, papar, ocat - njam

  15. #115
    monax's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    N.Zagreb
    Posts
    1,344

    Default

    Ja sam odrasla na pitama, kuhanim čorbama i sl. a sve se to jako dugo priprema, jedino jaja znam ispeći tako brzo!

  16. #116

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    AT
    Posts
    1,316

    Default

    evo i mog brzog udjela

    Salata sa tunjevinom
    nasjeckam na sitno luk,papriku i paradajz,dodam 2 konzerve tunjevine i malo kukuruza.sve to promijesam sa prethodno skuhanim puzicima,sol,papar i ja dodam jako malo octa.

  17. #117

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    varaždin
    Posts
    49

    Default

    Jedan zgodan receptić koji kod mene doma baš ne prolazi za ručak, al za večeru svi ovo volimo pojest:

    Umutiti nekoliko jaja, dodati kukuruz iz konzerve i sir (gauda ili sl.) narezan na kockice. Malo osoliti. Izliti na vruće ulje i ispeći kao kajganu.

    Sir se lijepo otopi i baš je mljac-mljac. Probajte

  18. #118
    india's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    ZG
    Posts
    382

    Default

    a šparoge? to ide u 20 min. tipa: blanširati šparoge, 10-15 crnih maslina izgnječiti u mužaru da se dobije pasta, naribati kozji sir, sve pomiješati i zapeći na kojih 200c na 10 min. mljac.
    ili kajgana/fritaja sa šparogama. 10 min i gotovo. maslinovo ulje+jaja+šparoge+luk+origano+sol

  19. #119
    Forka's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb, Maksimir
    Posts
    3,756

    Default

    Meni su šparoge ipak najdraže na najjednostavniji i najprimitivniji način: kratko prokuhane u kombinaciji s tvrdo kuhanim jajima i maslinovim uljem!

  20. #120
    Forka's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb, Maksimir
    Posts
    3,756

    Default

    Meni su šparoge ipak najdraže na najjednostavniji i najprimitivniji način: kratko prokuhane u kombinaciji s tvrdo kuhanim jajima i maslinovim uljem!

  21. #121
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    Quote Originally Posted by india
    a šparoge? to ide u 20 min. tipa: blanširati šparoge, 10-15 crnih maslina izgnječiti u mužaru da se dobije pasta, naribati kozji sir, sve pomiješati i zapeći na kojih 200c na 10 min. mljac.
    ili kajgana/fritaja sa šparogama. 10 min i gotovo. maslinovo ulje+jaja+šparoge+luk+origano+sol
    luk i origano u šparogama? Zvuči zanimljivo iako ne onako kako bi ih ja jela. Mi to po istarski - panceta (ili pršut), podliti ih bijelim vinom i baciti jaja.

  22. #122

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    86

    Default

    evo jedan jednostavan recept tzv. španjolski omlet

    2-3 krompira se nasjecka sitno na kockice i stavi se kuhati 10-ak minuta

    dok se to kuha 4-5 jaja se izmuti, u tavici se poprži glavica crvenog luka i bijeli luk, ja dodam mali špeka ili pršuta. Sve se to istrese u izmućena jaja zajedno sa kuhanim krompirom, promiješa se i istrese u tavicu i stavi na štednjak da se odozdo zapeče. Kada se zapeče, ja stavim odozgo malo naribanog sira (po želji) i stavim u pećnicu pod grill da se zapeče

    uz nekakvu salatu, meni odlično

  23. #123
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    Quote Originally Posted by miafa
    evo jedan jednostavan recept tzv. španjolski omlet

    2-3 krompira se nasjecka sitno na kockice i stavi se kuhati 10-ak minuta

    dok se to kuha 4-5 jaja se izmuti, u tavici se poprži glavica crvenog luka i bijeli luk, ja dodam mali špeka ili pršuta. Sve se to istrese u izmućena jaja zajedno sa kuhanim krompirom, promiješa se i istrese u tavicu i stavi na štednjak da se odozdo zapeče. Kada se zapeče, ja stavim odozgo malo naribanog sira (po želji) i stavim u pećnicu pod grill da se zapeče

    uz nekakvu salatu, meni odlično
    ovo definitvno probam!

  24. #124

    Join Date
    May 2007
    Posts
    2,588

    Default

    Imam i ja jedan, nije baš za 20 min, ali nije ni više od 40

    U tavi se dinsta luk i panceta narezana na kockice. Na to se stave tanko narezani pileći šnicli i zalije vodom i malo bijelog vina. Kad je meso gotovo, izvadi se van, a ubaci narezana jabuka i nasjeckane gljive (bukovače, vrganji, shiitake) i još malo prokuha da to omekša. U međuvremenu se mlinci preliju kipućom vodom i ocijede, i ubace u tavu. Sve se promiješa da mlinci upiju sokove i ispadne jako fino.

  25. #125
    alkemicar's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    suncani jug :)
    Posts
    1,071

    Default

    Evo jedan za 20-30 minuta gotov

    Tjestenina s umakom od tune
    na masl.ulju prodinstati crveni luk, na kockice narezana tikvica i na rezance narezana paprika. dodati pelate i kuhati još 10ak minuta, a pred kraj se dodaju još i kapare, limenka tune, sol, papar i bosiljak i to je to.

    naravno u međuvremenu se skuha tjestenina (moj favorit ona šarena zbog raznolikosti boja kad sve serviras )

    obožavamo ovo doma

  26. #126

    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    83

    Default

    1.
    namazat vatrostalnu posudu maslacem, stavit na dno zasoljene file ili odreske puretine (može bit i file piletine, a i začini po želji), poslagat po tome gaude na fete, zaliti jajem (1-2 jaja opet po želi i ivisno o veličini), zalit vrhnjem za kuhanje, na vrh poslagat par poma i crnih maslina (može i zalene, kako više volite). Peći u pećnici na 200, 20-25min. za prilog zelena salata koju volite
    mi ovo obožavamo, a priprema nekih 10min niti

    2.
    Piletina ili puretina file začiniti ili začinjeni štapići piletine, ispeći na tavi cca 10min, i uz to kuhano povrće brokulu kija se kuha dok se meso peće 15min

    3.
    svinjske bržole ili šniceli zašiniti i stavit peć na tavu, dok se peće ogulit krumpir za pomfri, i šampinjone očistit i prerezat po pola, pred kraj pećenja mesa dodat šampinjone, izvadit meso kad je gotovo, pa izvadit šampinjone naravno u zatvorenu posudu i ispeć kumpire. salata kao prilog!
    ovo traje duže zbog pečenja mesa oko 40min, kome je dugo može ispeć piletinu ili puretinu kraće se peku pa je i prije gotovo
    4.
    na tavu stavit narezanu kapulu (crveni luk), pa narezane šampinjone na listiće, zalit jajima i ribanim sirom gauda ili trapist.

    dobar tek

  27. #127
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    meni su super oni marinirani štapići od piletine - fini i brzinski ručak! To često prakticiramo uz Ledo smrznuti mix povrća kojeg bacim u wok na malo sezamovog ulja i soya sauce-a.

  28. #128

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    pod stresom
    Posts
    1,827

    Default

    ne znam jel' ovo već netko napisao...

    pileće prsi izrizat natanko i malo (5min) izmarinirat u masl. ulju... zatim prepržit da dobije zlatnu boju (ja sve prženje radim na suncokretu) i preliti
    umakom -

    umak - vrhnje, gorgonzola (vindijina mi je dobra i taman je pakiranje za ručak), gauda naribana (može i ne mora), majčina dušica i origano 5 minuta na laganu vatru da se otopi sir...
    prilog po želji, umak savršeno slankast (paziti kod dodavanja soli jer je goronzola slana sama po sebi)...
    salata i neki prilog (tikvice, povrće na gradele (ili gril tavi ko nema gradele) ili krumpir nekakav....

  29. #129

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    86

    Default

    ovo sam pravila nekidan za večeru prvi put i svim se svidjelo

    šalica kus kusa 1 šalica vode, voda se posoli i dodaju se u vodu narezane tikvice (1-2), kada se skuhaju izvade se i ta vode se istrese preko kusa, promiješa i ostavi 5 minuta

    posebno se u tavici malo poprži nasjeckani mladi luk, narežu se krastavci i sve se to zajedno sa tikvicama doda u kus kus

    posebno se napravi marinada od limunovog soka, senfa, maslinovog ulja sa 4-5 žlica vode. Umiješa se sa ostalim i može se na kraju popržiti malo suncokretovih sjemenki koje se isto umiješaju u salatu

    gotovo za 20-ak minuta

  30. #130

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    2,908

    Default

    Quote Originally Posted by klaris
    namazat vatrostalnu posudu maslacem, stavit na dno zasoljene file ili odreske puretine (može bit i file piletine, a i začini po želji), poslagat po tome gaude na fete, zaliti jajem (1-2 jaja opet po želji i ovisno o veličini), zalit vrhnjem za kuhanje, na vrh poslagat par poma i crnih maslina
    Podižem ovaj zgodan topic,neki dan sam ovo radila i prefino je!
    Za pripremu treba valjda 5 minuta,klinci vole,ma divota!

  31. #131
    Administratorica puntica's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,634

    Default

    u wok se stavi malo maslinovog ulja, kad se zagrije stavi se povrće nasjeckano na komadiće (za brzinski učinak može i smrznuto) i malo provrti, nakon toga se dodaje (ali i ne mora se) piletina/puretina na komadiće (po mogućnosti prethodno poprskano s malo limuna, mljac), i to se malo provrti, pa se dodaje riža (mi za to koristimo miješanu dugog zrna i divlju) i to malo provrti dok ne požuti. dodaje se (vruće) vode i začine po želji (mediteranske trave, sol, papar, može i povrtna kocka...kako ko voli). poklopi se. dok se postavi stol i napravi eventualno salata ručak je gotov. sve skupa max. 20min

  32. #132
    mama courage's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    7,324

    Default

    nešto što obožavam jesti.

    komorač - isjeckati i propržiti na maslinovom ulju. (ja volim da se smekani, svatko nek odluči za sebe). izvaditi i staviti na stranu.
    u tavu s uljem staviti 3-4 tanke kriške limuna, ostatak limuna iscijediti. dodati 1-2 zlice secera (smeđeg naravno ), u biti se šećer dodaje da limun ne bude prekiseo, pa to nek svatko za sebe odluči omjer soka i šecera.
    i onda čim to prokuha, vratiti komorač u tavu, još minutu peći i mješati...

    i gotovo je.

    pošto to nitko od mojih ukućana ne voli - pravim i jedem sama, najčešće u kasnim satima. mljac.

  33. #133
    Osoblje foruma čokolada's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,083

    Default

    Quote Originally Posted by klaris
    1.
    namazat vatrostalnu posudu maslacem, stavit na dno zasoljene file ili odreske puretine (može bit i file piletine, a i začini po želji), poslagat po tome gaude na fete, zaliti jajem (1-2 jaja opet po želi i ivisno o veličini), zalit vrhnjem za kuhanje, na vrh poslagat par poma i crnih maslina (može i zalene, kako više volite). Peći u pećnici na 200, 20-25min. za prilog zelena salata koju volite
    mi ovo obožavamo, a priprema nekih 10min nit
    k
    ovo smo danas imali za ručak . PREFINO!!!

  34. #134

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    2,908

    Default

    Da,i mi se davimo u tome,ovo jelo mi je pravo otkriće

  35. #135
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,969

    Default

    špinat skuhat na malo mljeka pri kraju dodat mozzarellu i malo vrhnja za kuhanje, začinit sa soli i češnjakom(nije obavezno) skuhat špagete, promiješat po žlji posut parmezanom i to je manje od 20 minuta.
    Jako ukusno, prolazi i kod velikih mesojeda i neljubitelja špinata.

  36. #136
    sorciere's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagabria
    Posts
    9,218

    Default

    ja sam danas potrošila 3 sata u kuhinji.

    imam goveđu juhu, dio ću zamrznuti.
    skuhala sam šerpu bolonjeza - nekoliko obroka ću zamrznuti
    očistila piletinu i puretinu, izrezala na šnicle i komadiće - i zamrznula.

    pa ću neko vrijeme imati ručkove za 20 minuta .

    u zamrzivaču je naravno karfiol, brokula, prokulica, grašak, zelenjava za juhu (osim mrkve), šampinjoni u komadićima, i oni u ploškicama za pizzu... i kore od pizze - zlu ne trebalo

  37. #137
    kahna's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Predgrađe
    Posts
    4,353

    Default

    Quote Originally Posted by Kosjenka
    špinat skuhat na malo mljeka pri kraju dodat mozzarellu i malo vrhnja za kuhanje, začinit sa soli i češnjakom(nije obavezno) skuhat špagete, promiješat po žlji posut parmezanom i to je manje od 20 minuta.
    Jako ukusno, prolazi i kod velikih mesojeda i neljubitelja špinata.
    Radila sam ovo neki dan i bilo je

  38. #138
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    32,968

    Default

    Za brzo kuhanje ključna je "građevinska mehanizacija": ekspres lonac, wok, štapni mikser, obični mikser, multipraktik po potrebi (ja ga koristim relativno rijetko, za zimnicu i božićne kolače).

    A sad - evo recepta za brzi složenac (sve u 1 loncu) koji radim onak ofrlje, sa svim povrćem koje zateknem u frižideru:

    1 luk
    1 paradajz (po želji kožicu oguliti)
    1 paprika
    1 manji patlidžan
    (varijacije - može se dodavati mrkva, tikvice, brokula i drugo povrće - bitno je da bude ili tikvica ili patlidžan ili oboje, bez toga mi ne ispada tako ukusno)
    1 šalica riže (šalica srednje veličine - bijela ili integralna)
    1 žličica mljevene crvene paprike - slatke
    sol, papar, po želji drugi začini (kopar, peršinov list, lovor...)

    Tko želi, može staviti i meso (10 -15 dag, mljeveno ili na kockice)

    U ekspres lonac ubaciti malo ulja i na njemu popržiti luk ( +meso, ako ga stavljate). Ubaciti sve ostalo povrće i promiješati. Ubaciti opranu i ocijeđenu rižu, doliti vodom tako da sve bude pokriveno. Zabrtviti lonac. Treba mu oko 5min da počne zviždati. Tada smanjiti vatru na minimum i kuhati još 10 min. Vrijeme kuhanja zapravo ovisi o loncu - treba pogledati upute! Ako stavite meso, treba kuhati 5 minuta dulje.

    Nadam se da nisam ništ ispustila - ako jesam, dodajte sami!

  39. #139

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    između jave i sna....
    Posts
    423

    Default

    hop

  40. #140

    Join Date
    Sep 2009
    Location
    VG
    Posts
    250

    Default

    Evo i jedan moj prijedlog, već dugo posuđujem ideje pa evo i moj prijedlog:

    Faširanci:
    - mljeveno meso
    - sitno isjeckani luk
    - sitno isjeckana mrkva
    - sitno isjeckana paprika
    - jaje (može i ne mora)
    - češnjak
    - peršin
    - posoliti
    (to se sve može pripremiti i večer prije)
    -dodati prezle i vruće vode (vruća voda daje mekoću mesu)
    -pomiješati, napraviti pljeskavice i peći

    uz to može:
    kelj (karfiol ili poriluk) i krumpir na lešo (svako posebno skuhati i začiniti po volji) + salata cikla
    ili tijesto s vrhnjem + salata (zelena)
    ili zapečeni grah (iz konzerve) na luku i paprici + začini = brzi ručak
    ili špinat i pire krumpir
    ili samo pire krumpir + sos od paradajza
    ili paradajz juha + faširanci + rizi bizi (riža, grašak, mrkva ili kako vam srce hoće)

    naravno umjesto faširanci može piletina, šnicli...

  41. #141

    Join Date
    Sep 2009
    Location
    VG
    Posts
    250

    Default

    Evo još par ideja, ako kome pomogne bit ću jako sretna

    Brokulu (smrznutu ili frišku) prokuhati u slanoj vodi. Na maslacu prepržiti bijelog luka i na to staviti kuhanu brokulu, sve zaliti vrhnjem za kuhanje. Posebno skuhati tjesteninu (široki rezanci meni najbolji izbor). Sve zajedno izmješati i posuti ribancem. Uz to dodati salatu i ručak gotov!!!

    Na masnoći prepržiti sitno isjeckani luk (crveni i bijeli), na to dodati smrznute kozice ili smrznute gambere i to sve zajedno pirjati dok voda iz kozica/gambera ne ishlapi. Dodati bijelog vina i vrhnja za kuhanje, začiniti, posuti sitno sjeckanim peršinom i dodati uz tjesteninu, rižu …

    Moji vole i pileća jetrica sitno, sitno isjeckana i prodinstana na luku + začini i uz to palentu i zelenu salatu. Mljac!

    Već sam gladna, a tek je 9,00 sati!

  42. #142

    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Zagreb
    Posts
    47

    Default

    da se i ja pridružim,

    PILETINA bijelo ili meso od batka skinuts s kosti, posoliti malo, staviti šnitu pršuta i šnitu sira, zarolati i zakačiti s čačkalicama, staviti u Actifry fritezu, preliti 1 žlicom maslinovog ulja i za 20 minuta gotovo!
    prilog je krumpir narezan na šnite, začinjen s začinskim biljem,može i s lukom crvenim, vegetom..kako god volite i staviti u Actifry na 20 minuta s jednom žlico ulja (to možete staviti i skupa pa za 20 minuta imate cijeli ručak!

    Jako ukusno, nemasno, brzo spravljeno

  43. #143

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    između jave i sna....
    Posts
    423

    Default

    juha od hokkaido tikava (ili neke druge narančaste tikve)....

    tikvi (ca 1 kg) odrezat vrh i dno i isjeckati ju na kockice... staviti tikvu, jedan srednji krumpir, malo selena i dvije mrkve u ca 1 l vode... začiniti sa soli i maslinovim uljem... (po ukusu dodati muškata ili lovora ili...) kuhati 15 ak minuta nakon što uskuha... smiksati... et voila... (tko voli može umiješati vrhnje za kuhanje za kremastiju teksturu)...

    može se služiti za zaprženim kockicama kruha ili nekakvim mislićima ...

  44. #144
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    32,968

    Default

    Moji klinci obožavaju Podravkinu Talianettu 4 sira ali to im ne dam (jedemo to samo na ljetovanju).

    Neki da su tražili, a ja si mislim - pa kak ne bi doma to mogli napraviti...

    Daklem, HOME MADE TALIANETTA 4 SIRA (zapravo 2 sira )

    Skuhati svrdla ili neko drugo tijesto. Za 2 djece i 1 odraslog ja stavila pola velike vrećice.

    Kad je kuhano i ocijeđeno, prebaciti u tavu na malo ulja (može i špeka nakosanog, ali ja ne stavljam) i zaliti zaljevom koji sam prethodno pomiješala štapnim mikserom u 3 sekunde:

    2 jaja (broj ovisi o količini tjestenine)
    1 dl vrhnja za kuhanje
    2-3 žlice parmezana
    po mogućnosti još neki drugi sir (naribala neki Zdenka sir Sport, koji se zatekao u frižideru)
    začini: kod nas je bio vlasac, peršin, origano i majčina dušica (sve iz vrećica)

    Daklem, time zaliti kuhanu još vruću tjesteninu na malo ulja i miješati na vatri dok se jaja ne stegnu, a sir otopi. Ispalo je tak da su odmah drugi dan tražili ponovo (bude, bude... sutra... ne možemo se samo time hraniti).

    Eh, da, uz to zelena salata. MM je tjesteninu zalio sojinim umakom koji obožava. Ponekad to rade i djeca.

    Dodaci se mogu varirati po želji. Ako treba biti brže gotovo, umjesto tjestenine (koja se kuha 10 min) uzmite njoke od krumpira koje su gotove za 3 min.

  45. #145
    kahna's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Predgrađe
    Posts
    4,353

    Default

    Peterlin sline mi cure na ovu tvoju tjesteninu, meni su te Talianette tak fine
    da si ih priuštim nekada, ovo ću sigurno probati

  46. #146
    Ivana B-G's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Vinkovci/Bec
    Posts
    953

    Default

    moj danasnji brzi vege rucak:
    palacinke sa abc sirom i zelenom salatom - uz to jos povrce kuhano na pari (ona gotova smrznuta mjesavina, inace mi trejalo duze od 20min).

  47. #147

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    između jave i sna....
    Posts
    423

    Default

    tjestenina u umaku od kozica,vina i vrhnja
    povrće u foliji

    za večeru pizza

    talijanski dan, što da kažem...

  48. #148

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    između jave i sna....
    Posts
    423

    Default

    Quote Originally Posted by purple rain
    tjestenina u umaku od kozica,vina i vrhnja
    povrće u foliji

    za večeru pizza

    talijanski dan, što da kažem...
    ovo je trebalo ići na što danas kuhate
    sorry

  49. #149
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    32,968

    Default

    Pa ovo sve ide za 20 minuta, osim ako misliš raditi dizano tijesto za pizzu, ali i tu ima lijeka: zamijesiš prije (dan ranije ili ujutro za navečer) i frkneš u zdjeli s poklopcem u frižider. Dizat će se polako satima i bit će super...

    Ja taj trik rabim za one slavne Amaltheine klipiće - zamijesim navečer, frknem u frižider, a ujutro pečem klincima friško pecivo. I jest gotovo za 20 minuta.

  50. #150
    anasti's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    tu i tamo
    Posts
    614

    Default

    pileći file narezati na trakice ili ne, začiniti. lagano popržiti na ulju, preliti jogurtom i senfom malo prokrčkati, dodati malo gustina po potrebi i ukusima.
    paralelno skuhati rižu!

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •