Moji klinci obožavaju Podravkinu Talianettu 4 sira ali to im ne dam (jedemo to samo na ljetovanju).

Neki da su tražili, a ja si mislim - pa kak ne bi doma to mogli napraviti...

Daklem, HOME MADE TALIANETTA 4 SIRA (zapravo 2 sira )

Skuhati svrdla ili neko drugo tijesto. Za 2 djece i 1 odraslog ja stavila pola velike vrećice.

Kad je kuhano i ocijeđeno, prebaciti u tavu na malo ulja (može i špeka nakosanog, ali ja ne stavljam) i zaliti zaljevom koji sam prethodno pomiješala štapnim mikserom u 3 sekunde:

2 jaja (broj ovisi o količini tjestenine)
1 dl vrhnja za kuhanje
2-3 žlice parmezana
po mogućnosti još neki drugi sir (naribala neki Zdenka sir Sport, koji se zatekao u frižideru)
začini: kod nas je bio vlasac, peršin, origano i majčina dušica (sve iz vrećica)

Daklem, time zaliti kuhanu još vruću tjesteninu na malo ulja i miješati na vatri dok se jaja ne stegnu, a sir otopi. Ispalo je tak da su odmah drugi dan tražili ponovo (bude, bude... sutra... ne možemo se samo time hraniti).

Eh, da, uz to zelena salata. MM je tjesteninu zalio sojinim umakom koji obožava. Ponekad to rade i djeca.

Dodaci se mogu varirati po želji. Ako treba biti brže gotovo, umjesto tjestenine (koja se kuha 10 min) uzmite njoke od krumpira koje su gotove za 3 min.