Moj za nabrzinu:

Stavit komad piletine da se kuha u loncu s vodom.

Preprzit malo luka, hitit na to bulgur pa onda duplo vode kolko je bilo bulgura, malo zasolit i pustit da se krcka.

Na malo ulja preprzit currya, pa hitit na to nasjeckani luk, pa kad posvijetli nabacit papriku (ili stabljike celera) nasjeckane na komade velicine oko dva cm i (po mogucnosti kiselkastu) isto tako nasjeckanu jabuku. To pustit da se malo dinsta, par minuta, al da se ne raskuha. Stavit par zlica brasna, pustit da se to sve malo jos prodinsta i onda polako dolijevat mlijeka (puno) dok istovremeno krcka.

Kad je tak, nit pregusto nit prerijetko, izvadim onu piletinu, sad vec kuhanu (s kojom sam u meduvremenu hitila i koju mrkvicu, karfiol ili kaj vec drugo imam kaj moze ic za juhu), raskomadam je (ili izrezem) na komadice, ubacim je u curry buckuris, zasolim, zapaprim kolko treba i to je to.

U meduvremenu je bulgur gotov, kao i juha, i rucak je gotov.

Moze se i riza umjesto bulgura al treba dulje da je se skuha osim ako se koristi ona instant (mi ne), ili cous-cous koji se samo prelije vrelom vodom pa kod njega nema niti kuhanja.