-
Evo i moj receptić za na brzinu (inače meni je svaki ručak brzinski, jer sam uvjerena da hrana gubi na kvaliteti od predugog kuhanja/pečenja)
Juha : file piletine narezane na kockice staviti u hladnu vodu, dodati sol, ribanu mrkvu, začine po želji i kuhati, predkraj dodati svježu papriku (crvena i zelena, narezane na kockice) i kukuruz iz konzerve i još kratko kuhati. Gotova juha!!!!!!
Očišćenu oradu (ili brancina) staviti u malo dublji pekač (tepsiju) na maslinovo ulje, posoliti, okolo složiti krupno narezan luk, očišćenu i raspolovljenu mrkvu, krumpir narezan na kockice. Staviti u pećnicu i peći dok ribi oko ne pobijeli i dok krumpir nije gotov.
Ovo mi je super, jer nema puno posla (ribu mi očiste u ribarnici), nema špricanja, a zdravo je. Uz to napravim protisnuti češnjak u koji dodam ulje od pečenja.
Tunjevina iz konzerve, odvojiti ulje u posudu, zagrijati i na njemu popržiti sitno narezan luk, kad je staklast dodati tunjevinu, još malo popržiti i dodati rajčicu (ili svježu, ili iz staklenke) Skuhati njoke, pomješati s tunjevinom i uživati.
Mljeveno meso (pola-pola) popržiti na luku (ja radim u woku) i dodati narezanu svježu papriku ( po jednu žutu, crvenu, zelenu), dodati kukuruz i pelate, sol i začine po želji. Kad je gotovo stavljati u tortilje (ima u Sparu na akciji
) preko mesa nariban sir (bilo koji, važno da se dobro topi) zarolati I zapeći u pećnici. Može kad je zarplano i malo vrhnja preko, isto bude fino kad se zapeče.
Brzinska pita kukuruznu krupicu (2 čaše) pomješati sa ribanim tikvicama (2 čaše), dodati mineralnu vodu i sol da smjesa bude rijetka. Izliti u kalup prethodno nauljen i peći na 200 C, 20 minuta.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma