-
U nedostatku vremena, moja brza i zdrava varijanta rucka su kojekakvi cuspajzi olitiga corbe. To mi djeca uvijek rado pojedu, a stvarno je brzo gotovo i ne zahtijeva nikakav trud osim brzinskog sjeckanja i pranja povrca. A i tu doskocim nekad ako sam stvarno neraspolozena pa kupim svjeze nasjeckano.
Znaci: kod nas se cesto jede corba od kuhanog krompira, mrkve i kupusa, corba od graska, mrkve i jecma, corba od crvene lece (kuhana za deset minuta), prosa i brokule....mogla bih valjda do sutra nabrajati kombinacije.
nacin pripreme je jednostavan: obicno sitno isjeckam malo luka, prodinstam kratko, u medjuvremenu ogulim koji krompir, operem i nabrzinu nasjeckam povrce, operem zitaricu ili mahunarku....kad je luk proprzen, ovisno o rasplozenju dodam unutra malo mljevene paprike ili pasiranog paradajza, ubacim sve unutra, dodam vode i za desetak minuta je manje vise svaki ovakav rucak gotov.
Dobre su mi i sve varijante s kuhanom rizom, jecmom, kuskusom, tjesteninom itd....dok se nesto od toga kuha ili dok cekam da voda prokuha, nabrzinu prodinstam neko povrce ili isjeckam salatu. Kad je to gotovo, stavim npr. rizu u vodu, kad je gotovo prelijem povrcem, stavim unutra malo maslaca, maslinova ulja ili cegavec...i to je to.
Sto se mesnih varijanti tice, najbrze i najukusnije mi je staviti komad mesa/ribe u rernu, uz to ubaciti neko povrce, zaciniti po zelji i staviti da se pece. jeste da se pece malo duze (pola sata do sad vremena, ovisno o mesu), ali sama priprema traje jako kratko.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma