1.
namazat vatrostalnu posudu maslacem, stavit na dno zasoljene file ili odreske puretine (može bit i file piletine, a i začini po želji), poslagat po tome gaude na fete, zaliti jajem (1-2 jaja opet po želi i ivisno o veličini), zalit vrhnjem za kuhanje, na vrh poslagat par poma i crnih maslina (može i zalene, kako više volite). Peći u pećnici na 200, 20-25min. za prilog zelena salata koju volite
mi ovo obožavamo, a priprema nekih 10min niti

2.
Piletina ili puretina file začiniti ili začinjeni štapići piletine, ispeći na tavi cca 10min, i uz to kuhano povrće brokulu kija se kuha dok se meso peće 15min

3.
svinjske bržole ili šniceli zašiniti i stavit peć na tavu, dok se peće ogulit krumpir za pomfri, i šampinjone očistit i prerezat po pola, pred kraj pećenja mesa dodat šampinjone, izvadit meso kad je gotovo, pa izvadit šampinjone naravno u zatvorenu posudu i ispeć kumpire. salata kao prilog!
ovo traje duže zbog pečenja mesa oko 40min, kome je dugo može ispeć piletinu ili puretinu kraće se peku pa je i prije gotovo
4.
na tavu stavit narezanu kapulu (crveni luk), pa narezane šampinjone na listiće, zalit jajima i ribanim sirom gauda ili trapist.

dobar tek