Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Zastarjela kuharica

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Zastarjela kuharica

Već me duže vrijeme muči to, ali nikako da s nekim podjelim. Dakle radi se o kuharici časopisa bebe. Užasno me smeta što imam osjećaj da su tekstovi stari nekih 15-ak godina. Reklama je tu i tamo pokoja nova, ali oni recepti.........vjerojatno imaju u firmi kopipejstaše koji već godinama klikaju samo na ta dva gumba i izdaju novo izdanje.
    Evo par primjera:
    Dakle za masu kašica piše da se mlijeko mora kuhati a koliko ja znam majčino mlijeko gubi na svojstvima kad se prokuhava i zapravo ga uopće nije potrebno kuhati.
    Za neke kašice se PREPORUČA uvesti od 4. ili 5.mjeseca, a svi znamo da je danas preporuka isključivo dojenje do 6mj.
    Pa nekakvi recepti sa kravljim mlijekom koji se mogu davati od6. tjedna do 6.mjeseca. :shock:

Dalo bi se još toga naći..........Ali ono što me užasno smeta je to da je nekim mladim mamama taj časopis biblija. Recimo moja susjeda sve što tamo pročita smatra to ispravnim. Zapravo me čudi da nitko nije reagirao i malo ih educirao, jer smatram da bi stvarno trebalo poraditi na svim tim receptima.

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sma je isto nadobudna kupila, tako da za pocetak ne moram razmisljati sto, kako i zasto. prolistala sam ju i bacila na hrpu starih novina, gdje i dans skuplja orasinu. 8)

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Znam o čemu pričaš. Meni je dr rekla da počnem sa sokićima (4.5mj), i preporučila kuvar da kupim. Ja kupila, čisto da vidim. Kaže mm, da sam bacila novce. Ja velim, nisam, sad sigurno znam kako ne treba. Tu ti isto piše da se dohranjuje sa 4 mj, da se djeci daje med umjesto šećera, da se daje žumanjak sa 5mj, i kravlje mlijeko od 9.mj. Takođe postoji jelovnik za dojilje koji uključuje "čaj za doilje koji poboljšava stvaranje mlijeka", i savjet da se mjesec prije poroda bradavice dobro peru vodom i sapunom i trljaju grubim peškirom... ima toga još, al mi sad ne pada na pamet
    I, da, mame se kunu u taj kuvar...
    Strašno
    A za dohranu se pravim kao da je nisam čula. 8)

Datum pristupanja
    May 2005

Početno Re: Zastarjela kuharica

Citiraj koalica prvotno napisa
    Dakle za masu kašica piše da se mlijeko mora kuhati a koliko ja znam majčino mlijeko gubi na svojstvima kad se prokuhava i zapravo ga uopće nije potrebno kuhati.
    jesi li sigurna da oni misle na majčino mlijeko?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

U trudnoci sam listala Bebe, i sve mi je bilo bezveze,i nikad ga vise kupila ( nisam ni tada, frendica mi je posudila par primjeraka), sorry na OT.

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Re: Zastarjela kuharica

Citiraj miha prvotno napisa
    Citiraj koalica prvotno napisa
    jesi li sigurna da oni misle na majčino mlijeko?
    Pa o tome se i radi - ako ne misle na majčino mlijeko znači da pretpostavljaju da beba od 4mj. ne doji više :/ A zapravo sam uvjerena da misle na kravlje mlijeko. Uglavnom, na majčino mlijeko ne misle.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja imam taj časopis još kad sam starijeg rodila i mogu reć da se ni onda nisam po njemu vodila,a sad ga nisam ni otvorila.pa kaj savjeti na forumu nisu 100 puta pametniji?

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Rayna slažem se ali na žalost masa mama misli da je ta kuharica zakon i drži se svega što tamo piše ko pijan plota. A mislim da nije u redu nešto prodavati sa savjetima koji se danas smatraju čak loši po bebino zdravlje.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to je marketing, a "para vrti gdje burgija neće"...

sve to je financirano od strane proizvođača nadomjestaka za majčino mlijeko.
    bebina kuharica i jest stara petnaestak godina i, ako ništa drugo, u totalnom je neskladu sa preporukama Svjetsje zdravstvene organizacije (ako i izuzmemo LLLI i druge "dojeće" organizacije).

SaniSeva

Početno

Ja već duže vrijeme se spremam nazvati ih i udijeliti koju, jer me nerviraju s tim glupim receptima, dobila bebe, pa u čudu gledala sve nebulozne recepte. Baš su bezeze!

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ljuta sam jer znam da bih i ja da nisam prije naletila na neku drugu informaciju vjerojatno vjerovala onome što tamo piše. Nekako čovjek misli da ipak imaju iskustva i godinama se bave tim poslom, a kadd tamo.............

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I ja mislim da su ti recepti potpuno bezvezni i nadasve neukusni. Ja sam kupila tu kuharicu u želji da djetetu kuham laganu, njemu prilagođenu hranu, a na kraju ga nisam niti jednim jelom iz te kuharice nahranila. Osim tog famoznog prokuhavanja mlijeka, sjećam se da nije bilo niti jednog recepta za npr. tikvice, a recepti sa svježim voćem se svode na jabuke i kruške. Ma užas jedan

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Dobro, moram priznat da meni služi za ideju što skuhati i koje kombinacije, ali da nisam malo više kopala po internetu nisam sigurna da bih znala neke stvari koje tamo ne slijedim.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Uf di me nađe ! ja sam po toj kuharici kuhala za svog starijeg sina, dakle prije 8 godina. Doduše nisam se svega slijepo držala, ali sam se služila njome. Ali tada mi je jedino to bilo dostupno.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

zašto prije nisam naišla na ovaj topic? danas poštom stigla bebe kuharica, čitam recepte i ne vjerujem kaj sve unutra piše:shock:

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •