Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Mlijeko u prahu (za kolače)

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Mlijeko u prahu (za kolače)

Danas je nedjelja i ne ide mi se u dućan a fali mi mlijeko u receptu za kolače. Imam vrećicu mlijeka u prahu koje povremeno koristim u tom "stanju". Trebam 2 dcl mlijeka u kolaču pa me zanima kako se mlijeko u prahu pretvara u tečno stanje - prokuha se u vodi, samo zamuti u hladnoj vodi, nekakav omjer mi treba npr. žlica mlijeka za 1 dcl?
    Hvala unaprijed

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

pa piše ti valjda na pakiranju!??

koliko se sjećam mi smo imali različitih vrsta MuP, i kod svakog je doziranje bilo drugačije, ovisno o tome je li instant ili ne, pa o proizvođaču itd...

Pokušaj ovako:

razmuti recimmo 1 žlicu (vel) u malo vode da ti smjesa postane glatka i bez grudica. Onda dodaj malo po malo mlijeka, i kušavaj okus sve dok ti se nebude činilo da je to- to, najsličnije po okusu običnom mlijeku... ja bih nakon toga za svaki slučaj zakuhala....

Ali ako ćeš koristiti u tijestu, ili prilikom izrade kreme.... ionako će se termički obraditi... Sretno, nadam se da ćeš se snaći i da će ispasti dobro

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

hvala draga

pročitala bih ja upute ali pakiranje sam bacila kad sam ga prebacila u plastičnu posudu iz koje mi je lakše uzimati žlicom

eksperimentirala sam maloprije: u prokuhala sam 2 dcl vode i stavila 2 žlice MuP pa još malo ostavila da provri - okus nije loš a moglo je i sa manje praha

termička obrada mu slijedi vrlo brzo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •