-
-
jan je u mjesec i pol dobio 100 g. dr. nije bio zabrinut, jedino je pitao da li sam ja zadovoljne kako jede (a zadovoljna sam). isto je jako aktivan, ima ga svuda i nije ni cudo sto se kile ne primaju. poslije svakog krutog obroka ima stolicu
-
ja sam čitala da je neki beban čak i izgubio cca 100gr
...al mama ne brine jer ujedno jede, a živ pa živ....ja kontam da sve to dođe na svoje
-
Ema1980 koliko ima mokrih pelena dnevno?
( a čuj mene, ko savjetnica za dojenje
)
Je li živahna inače?
Mislim da nemaš razloga za brigu, možda je otišlo u duljinu :D
-
I ja sam se na prošlom sistematskom šokirala jer je M. u dva mjeseca dobio samo 300g. Dr je rekla da se ne zabrinjavam i da je to vjerovatno zbog toga jer je dosta dobio u visinu. Kao i tvoja cura i on je sada stalno u pokretu i normalno da i to utječe.
-
-
Mislim da nema razloga za zabrinutost, bebe najviše dobivaju u prva tri mjeseca, u druga tri malo manje, u treća tri još manje... Gdje bi bili kada bi svaki mjesec dobivali kao i prvi mjesec. Bitno da beba dobro jede i da je zdrava.
-
baš sam ja htjela postavit slično pitanje.
Moja nećakinja (30.06.06.) ima samo 7 kg. Sitna je, ali je jako aktivna (puže sto na sat, a sad je počela i hodat sama). Cijelo vrijeme je dobre volje i nasmijana. Puno jede i kaka.
Sestra je malo zabrinuta (u biti ima neku dr koja joj stalno skače po glavi
), ali meni se čini da je ona samo sitnija.....
Ili nisam u pravu ? :/
-
Baš smo danas bile na vaganju i N je u mjesec i pol dobila 500 gr, ne puže još naprijed ali iza ode....
Uglavnom i mi smo imali problema s nedobivanjem na težini oko 6-og mjeseca, pa sam ju počela dojiti na obje i to svaki obrok, dijete je dotada bilo zadovoljno, ali nakon toga je bila jaaako sretna, pa eto rješenja.
Andiko, 7 kg mi se čini malo premalo, možda da ju pokušate hraniti sa jako kaloričnom hranom naravno primjerenu skoro jednogodišnjacima?
Nama je dr. već bila preporučila marku adaptiranog
, ali mi se nismo dale.
-
-
andiko, da čini se jako malo...a opet, od kud bi puzala 100na sat, smijala se i s...da ne jede....možda ima neki 100na sat metabolizam
??
inaće, moj od 3do6mj nije ni cijelu kilu dobio...al je ped zadovoljna, jer je po svim mjerama i više neg ok!! uostalom, to je vrijeme kad bebe bivaju više aktivne...
-
-
andiko,
neki dan sam pričala s jenom mamom kojoj nije išo dojenje...i usprkos boci i kasnijoj dohrani, mali je s godinu dana imao jedva 7,5kg...a zdrav i sve 5!! tak da??! možda je i kod nje sve 5!! jednostavno takvo dijete!
-
samo da spomenem da je taj mali danas 10o godišnjak...i dalje mršav al zdrav i čio
-
evo mi smo se upravo vratili iz klaiceve, prije toga smo bili kod pedice jer Ena takodjer ne dobija na tezini
rodjena sa 2800 sad ima 8700, ali ona je u prvom mjesecu imala 8kg
tako da je to premalo, a jos uz sve to precesto kaka
pa pedica sumnja na celijakiju i u klaicevoj su nas narucili za utorak da radimo biopsiju sluznice crijeva
sutra ujutro idemo na salatu po drugo misljenje
ne znam sta da radim
ludim
-
cure, da i ja javim da moja bubica ima sad 7.400. U subotu je godina dana. (Rodila se sa 3.900!!) Ići će sestra s njom kod pedijatrice tako i tako, pa ćemo vidjet...
Inače, veli moja mama da mi je sestra isto bila jako sitna kad je bila tak mala...tak da je čista genetika.
jaca2006 - vibram da je s malom sve ok
zmaj - hvala na info, draga
-
nemojte razbijati glavu ... ( ali nebi mi mame bile mame kad se nebi brinule ) ... moja cerka je imala tek sa 2 godine 10 kg ( rodjena sa 3800 g ) a braco joj sad ima 8 i pol mjeseci i ima 11, 2 kg ali je i veliki oko 78- 79 cm , debeli nije ali je " ko od brda odvaljen " a ona bila sicusna ko zrno a bila isto dosta visoka ( rodjena sa 58 cm ) pa djelovala jos mrsavija :/
a moram reci da sto se tice kolicine hrane kod njega i nje - uopce se puno ne razlikuje , malo on bolje jede nego ona kad je bila beba , mislim kolicinski nesto malo samo vise , i eto bas pedijatar se nasmijao kad je vidio kolike su razlike cak izmedju brata i sestre i on kaze da je to jednostavno geneticki vec predodredjeno i da prehrana igra samo malu ulogu u tome svemu . Kaze da koliki ce ko biti kad odraste ne odredjuje kilaza u djetinjstvu , nego je 90 % toga zapisano u genima
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma