Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: ne dobiva na tezini

Datum pristupanja
    May 2006

Početno ne dobiva na tezini

pozdrav svima
    Bili smo jucer kod pedijatrice zbog konjuktivitisa i zamolila sam je da mi je izvaze,tek tako da vidim okvirno kako stoji.Iznenadile smo se kad smo vidile da ima istu kilazu kao i prije 2 mj.Pedici to bas i nije bilo drago,a ja sam se,naravno,OPET uspanicila.Valjda je to normalno kod prvorotkinja
    Mala se naglo aktivirala,puze na sve strane i narasla je..ali svejedno..moram li se brinuti zbog kilaze (8900 g vec 2 mj,rodila se sa 3450 g)?

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

jan je u mjesec i pol dobio 100 g. dr. nije bio zabrinut, jedino je pitao da li sam ja zadovoljne kako jede (a zadovoljna sam). isto je jako aktivan, ima ga svuda i nije ni cudo sto se kile ne primaju. poslije svakog krutog obroka ima stolicu

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam čitala da je neki beban čak i izgubio cca 100gr ...al mama ne brine jer ujedno jede, a živ pa živ....ja kontam da sve to dođe na svoje

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ema1980 koliko ima mokrih pelena dnevno?
    ( a čuj mene, ko savjetnica za dojenje )

Je li živahna inače?
    Mislim da nemaš razloga za brigu, možda je otišlo u duljinu :D

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I ja sam se na prošlom sistematskom šokirala jer je M. u dva mjeseca dobio samo 300g. Dr je rekla da se ne zabrinjavam i da je to vjerovatno zbog toga jer je dosta dobio u visinu. Kao i tvoja cura i on je sada stalno u pokretu i normalno da i to utječe.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nas Ivan -Ante je imao sa 6 mjeseci 10, 3 kg i 76 cm . i sad sad 8 mjeseci ima jos uvijek 10,4 kg a cak narastao jos tako da ja mislim da oni vec polako izlaze iz tih "bebinskih" tijela i vise se izduzuju a manje debljaju . S tim sto moram reci , nas od kako je poceo dobijat zube , svaki zub dok je izbio bio je popracen po 2 tjedna obilnim proljevom ( nekad i povracanjem ) manjkom apetita , tako da je ga to dosta sredilo . I kad sam otisla pedijatru i kazem mu " dijete vise skoro nista ne dobija na kilazi" samo je slegnuo ramenima i sa smijeskom na licu bi stisnuo Ivana-Antu za bedricu i rekao "nema veze , ima on slaninice jos u rezervi"

Moja starija kcer bi znala kao beba stagnirati na kilazi po 3 mjeseca ni grama ( i to se desavalo 2 - 3 put ) pa evo je danas vislja od vrsnjakinja svojih , malo mrsava curica ali zdrava a onda sam umirala od brige za njom .

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mislim da nema razloga za zabrinutost, bebe najviše dobivaju u prva tri mjeseca, u druga tri malo manje, u treća tri još manje... Gdje bi bili kada bi svaki mjesec dobivali kao i prvi mjesec. Bitno da beba dobro jede i da je zdrava.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

baš sam ja htjela postavit slično pitanje.

Moja nećakinja (30.06.06.) ima samo 7 kg. Sitna je, ali je jako aktivna (puže sto na sat, a sad je počela i hodat sama). Cijelo vrijeme je dobre volje i nasmijana. Puno jede i kaka.

Sestra je malo zabrinuta (u biti ima neku dr koja joj stalno skače po glavi ), ali meni se čini da je ona samo sitnija.....

Ili nisam u pravu ? :/

SaniSeva

Početno

Baš smo danas bile na vaganju i N je u mjesec i pol dobila 500 gr, ne puže još naprijed ali iza ode....
    Uglavnom i mi smo imali problema s nedobivanjem na težini oko 6-og mjeseca, pa sam ju počela dojiti na obje i to svaki obrok, dijete je dotada bilo zadovoljno, ali nakon toga je bila jaaako sretna, pa eto rješenja.
    Andiko, 7 kg mi se čini malo premalo, možda da ju pokušate hraniti sa jako kaloričnom hranom naravno primjerenu skoro jednogodišnjacima?
    Nama je dr. već bila preporučila marku adaptiranog , ali mi se nismo dale.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

hvala cure...stvarno mi je bez veze sto je pedica digla frku oko toga...a sta je najbolje-mala mi je totalna buca
    Ah ti nadobudni doktori

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

andiko, da čini se jako malo...a opet, od kud bi puzala 100na sat, smijala se i s...da ne jede....možda ima neki 100na sat metabolizam ??

inaće, moj od 3do6mj nije ni cijelu kilu dobio...al je ped zadovoljna, jer je po svim mjerama i više neg ok!! uostalom, to je vrijeme kad bebe bivaju više aktivne...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pozdrav cure,samo da javim-na pregledu 6 dana nakon ima 700 g vise :?
    nema veze kako,mi sretni

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

andiko,
    neki dan sam pričala s jenom mamom kojoj nije išo dojenje...i usprkos boci i kasnijoj dohrani, mali je s godinu dana imao jedva 7,5kg...a zdrav i sve 5!! tak da??! možda je i kod nje sve 5!! jednostavno takvo dijete!

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

samo da spomenem da je taj mali danas 10o godišnjak...i dalje mršav al zdrav i čio

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

evo mi smo se upravo vratili iz klaiceve, prije toga smo bili kod pedice jer Ena takodjer ne dobija na tezini
    rodjena sa 2800 sad ima 8700, ali ona je u prvom mjesecu imala 8kg
    tako da je to premalo, a jos uz sve to precesto kaka

pa pedica sumnja na celijakiju i u klaicevoj su nas narucili za utorak da radimo biopsiju sluznice crijeva
    sutra ujutro idemo na salatu po drugo misljenje

ne znam sta da radim
    ludim

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

cure, da i ja javim da moja bubica ima sad 7.400. U subotu je godina dana. (Rodila se sa 3.900!!) Ići će sestra s njom kod pedijatrice tako i tako, pa ćemo vidjet...

Inače, veli moja mama da mi je sestra isto bila jako sitna kad je bila tak mala...tak da je čista genetika.

jaca2006 - vibram da je s malom sve ok

zmaj - hvala na info, draga

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nemojte razbijati glavu ... ( ali nebi mi mame bile mame kad se nebi brinule ) ... moja cerka je imala tek sa 2 godine 10 kg ( rodjena sa 3800 g ) a braco joj sad ima 8 i pol mjeseci i ima 11, 2 kg ali je i veliki oko 78- 79 cm , debeli nije ali je " ko od brda odvaljen " a ona bila sicusna ko zrno a bila isto dosta visoka ( rodjena sa 58 cm ) pa djelovala jos mrsavija :/

a moram reci da sto se tice kolicine hrane kod njega i nje - uopce se puno ne razlikuje , malo on bolje jede nego ona kad je bila beba , mislim kolicinski nesto malo samo vise , i eto bas pedijatar se nasmijao kad je vidio kolike su razlike cak izmedju brata i sestre i on kaze da je to jednostavno geneticki vec predodredjeno i da prehrana igra samo malu ulogu u tome svemu . Kaze da koliki ce ko biti kad odraste ne odredjuje kilaza u djetinjstvu , nego je 90 % toga zapisano u genima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •