hvala Mima i maajka, probat cu naci knjige koje ste navele.
inace, bar DM mi je blizu, i znam za njegov odjel zdrave hrane, zasad tamo redovito kupujem razne zdrave grickalice, suseno voce i neke zitarice. povrca jedemo dosta, cesto pripremam ruckove koji se sastoje samo od povrca ili povrca u kombinaciji s tjesteninom ili smedjom rizom (hehe uspjela sam, djeca mi vise ne mogu smislit bijelu rizu, a smedju obozavaju 8) ), no zeljela bih prosiriti repertoar zitarica koje kobiniram s povrcem, kao i biti sigurna da su ti obroci ipak uravnotezeni sto se tice hranjivih tvari. nadam se da ce mi literatura to pojasniti :D .
i jos jedno pitanje... svidja li se vama uistinu okus tofua? ja sam ga kupila samo jednom i to u dimljenoj varijanti koja je, navodno, ukusnija... i upotrijebila sam ga umjesto sira u jednom (inace jako finom) povrtnom jelu... koje je onda kod cijele obitelji jako lose proslo jer je tofu svima (pa i meni, al' nisam htjela priznat ) bio bljaaak! otad ga vise nisam kupila :/
p.s. Saradadevii, super ideje... jos samo kad bih znala za neke namirnice sto je to zapravo ali ipak cu si sve ideje pribiljezit, just in case 8)