Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Čudna temperatura i štošta drugo

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Čudna temperatura i štošta drugo

Nemam pojma u čemu je stvar, ali - već tjedan dana dijete mi ima skoro tekuću stolicu (nema proljev, nego kaka jednom do dvaput dnevno, dosta tekuće), vjetrovi smrde da je nevjerojatno, a onda je počelo i dalje - u četvrtak je drastično smanjio količinu i vrstu hrane koju jede (nikakvo voće osim banana, nikakvo povrće, a ostalo na minimalcu, čak i ono što inače voli, osim čokolade koje bi mogao pojesti u ogromnim količinama). Danas mu se stolica malo normalizirala, ali ja to tumačim time što zadnja tri dana jede banane.

Pojavila se i čudna temperatura svaki dan barem dio dana je iznad 37 i to do 37,6 maksimalno.

Malo je poblijedio i pojavili se podočnjaci, usta mu pucaju.

Povremeno se žali da je umoran i vuče se vani ili po kući, ali opet ima i perioda kad je normalno aktivan.

Čini mi se da je smršavio (nije ni čudno koliko malo jede).

Danas je bućkao rukama vodu na Manduševcu i na ruci do lakta mu se pojavio osip kao da ga je opekla kopriva koji ga je svrbio, ali se povukao nakon dvadesetak minuta do pola sata (kompiću koji je to isto radio s njim nije bilo baš ništ). Makar je bio gol do pasa nije imao plikove po prsima i trbuhu iako je i njih namočio. Navečer kad sam ga kupala sam vidjela i dva slična plika na nozi, ali su isto brzo prošli.

Sutra ujutro idemo doktorici da vidimo što ćemo, ali me svejedno zanima je li tko imao slična iskustva??

Bi li to mogla biti reakcija na cjepivo (primio je Infanrix prije tjedan i pol do dva)?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne bih se javljao, jer ne znam što da mislim o tome, da nisam pročitao da ima podočnjake i da mu pucaju usne.
    To mi govori da mu (bez obzira što je uzrok tekućim stolicama, osipu i subfebrilnim temperaturama) daješ premalo tekućine.
    Mora puno piti da nadoknadi tekućinu izgubljenu proljevom i povišenom temperaturom.....

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa
    ne bih se javljao, jer ne znam što da mislim o tome, da nisam pročitao da ima podočnjake i da mu pucaju usne.
    To mi govori da mu (bez obzira što je uzrok tekućim stolicama, osipu i subfebrilnim temperaturama) daješ premalo tekućine.
    Mora puno piti da nadoknadi tekućinu izgubljenu proljevom i povišenom temperaturom.....
    Dajem mu ja, ali on ne uzima koliko ja mislim da bi trebao, a na silu mu u usta ulijevati ne mogu. :/ Svejedno, sretna sam što uopće pije i nadam se da i s tim ne bude kao s hranom :/

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

držim vam fige....

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Umuti mu u tekućinu Rehidromiks- nadoknadit će mu "izgubljene" minerale.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A što se tiče vjetrova, možeš mu dati i Prolife ampulice ili pastile ako hoće pocuclati. Regulirat će mu rad crijeva, smanjiti vjetrove i proljev. E, da, **** Ors sok s mrkvicom i rižinom sluzi isto pomaže.
    I sretno kod doktorice...

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lukina mamma prvotno napisa
    rehidromiks u čaj od šipka ..netko reće...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jeste li bili kod doktorice? Sto je rekla?
    Pitam jer slicno mi se pocelo dogadjati s starijim sinom...

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Ne, Rehidromiks se priprema tako da se sadržaj vrećice otopi u pola litre prokuhane i obavezno ohlađene vode. Čuva se u frižideru max 24h ako se ne popije odmah. S obzirom da baš nije najboljeg okusa, u tu otopinu sipnite malo nečeg što dijete voli da bi lakše popilo.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Ne, Rehidromiks se priprema tako da se sadržaj vrećice otopi u pola litre prokuhane i obavezno ohlađene vode. Čuva se u frižideru max 24h ako se ne popije odmah. S obzirom da baš nije najboljeg okusa, u tu otopinu sipnite malo nečeg što dijete voli da bi lakše popilo.
    pa nisam niti mislila da se skuha u vrućem čaju...već da se pomiješa sa skuhanim ohlađenim čajem.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Rehidromix i slično mogu odmah zaboraviti, isto tako na dijetnu prehranu i sl. jer on to neće niti primirisati (ak neće omiljenu klopu jesti :/ ). Ionak pije ugl. vodu i više mu usnice nisu suhe.

Danas je situacija s hranom malo bolja jer je od 6 ujutro tražio jesti i da je gladan, a doktorica radi tek od pol osam i pretpostavila sam da će nas poslati na vađenje krvi pa sam jedva uspjela izdržati da on nešto ne pojede (a onda je smazao dvije banane, malo kasnije krafnu koju mu je donio MM , čokoladicu i tanjur prežgane juhe). Moram odnijeti i stolicu na analizu, a i tu se stanje popravilo zadnjih par dana budući da klopa banane, a ostalo povrće i voće ne.

Temperatura je 37,2.

Ujutro je bio sav nekakav pokisao, ali je od podneva na spidu i toplo se nadam da će sad malo odspavati.

Nalaz krvi biti će popodne danas, a stolice nemam pojma...

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravila sam napisati da sam ga i vagala - prije nešto manje od dva tjedna imao je 16,2, a sad ima oko pola kile manje :/

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mala sirena, mislim na vas.....
    Neka sve bude Ok. Možda je samo neka viroza u prolazu....

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mala Sirena,sta je rekao doktor?
    Ljepotanu

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Doktorica je tek popodne pa ću joj odnijeti nalaz krvne slike. Meni se čini da je sve u redu s tim nalazom, a i njegovo stanje je skroz ok jer je zvrkast, otkako je otvorio oči je gladan ( od 7.30-9 je smazao jednu bananu, pol jabuke i zdjelicu zobenih pah. na mlijeku s čokoladom)...

Temperatura je ispod 37.

Mislim da je to što je bilo prošlo (nadam se).

Nalaz stolice biti će tek u četvrtak.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bravo,bravo! :D :D :D
    Možda je bila samo neka viroza.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Zaboravila sam napisati da sam ga i vagala - prije nešto manje od dva tjedna imao je 16,2, a sad ima oko pola kile manje :/
    Tome se nemoj čuditi,, pa danima ne jede kako treba, a i proljev ga iscrpi. Moja M. zna u 3-4 dana izgubiti skoro do kile.

Ako voli rižolino, daj mu, moju Martu je to nevjerojatno zatvaralo (onaj od (kršitelj koda) pogotovo)- a u mlijeko možeš otopiti kockicu čokolade za kuhanje.
    Možda da mu kuhaš na onom adaptiranom mljijeku Humana 9, čini mi se da se tako zove- taj se bebama daje dobar protiv proljeva (onim koje se ne doje). Ja adaptirano nisam koristila, ali sam umjesto kravljeg koristila rižino.

nadam se da će biti sve u redu...

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Doktorica je rekla da je nalaz ok, jedino da mu je željezo blizu donje granice pa mu je za svaki slučaj prepisala Legofer.

On je bio skroz ok, bili smo i vani, temperaturu nije imao i sve super, a onda sam mu nakon kupanja vidjela na leđima dva plikića ista kao i oni na rukama u nedjelju i jedan na prsima (kao da ga je opekla kopriva ili kao da ga je nešto ugrizlo, ali bez mjesta uboda), a temp. mu je 37,1.

Kako danas 3-4 puta, ali normalna stolica i nije smrdljiva kao prošli tjedan.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Doktorica je rekla da je nalaz ok, jedino da mu je željezo blizu donje granice pa mu je za svaki slučaj prepisala Legofer.

On je bio skroz ok, bili smo i vani, temperaturu nije imao i sve super, a onda sam mu nakon kupanja vidjela na leđima dva plikića ista kao i oni na rukama u nedjelju i jedan na prsima (kao da ga je opekla kopriva ili kao da ga je nešto ugrizlo, ali bez mjesta uboda), a temp. mu je 37,1.

Možda trodnevna vrućica, nju zna pratiti i crvenilo po tijelu. Prođe sama po sebi kao što ime kaže, za cca 3 dana.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Možda trodnevna vrućica, nju zna pratiti i crvenilo po tijelu. Prođe sama po sebi kao što ime kaže, za cca 3 dana.
    Da, ali je on trodnevnu imao s godinu dana i imao je temperaturu preko 39... ovo je samo malo iznad normale... a i nije crvenilo, nego baš doslovni tri plikića :?

Imali mi i urtikariju i ovo nije niti blizu urtikariji...

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovak - sve pretrage koje smo radili (krvna slika, urin i urinokultura, mikrobiološka analiza stolice) nalazi su u redu. On nema nikakvih simptoma, ali...

Već par dana se predvečer češe - po trbuhu, prsima, preponama i na tom mjestu mu izbiju plikići koji izgledaju kao da ga je opekla kopriva i prođe za desetak minuta (ako prestane češati). Opet mi se čini toplast i mjerila sam mu temperaturu - večeras 37,4. Naravno da su mi upitnici nad glavom? :?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

MS, zasto mu mjeris temperaturu? Jel se on lose osijeca, jel posebno miran ili lose volje?
    Vidim da ti opet dobro jede. Ako su svi nalazi u redu, pokusaj se ne opterecivati i dok god je on dobro ne mjeriti mu uopce temperaturu.
    Igrajte se, uzivajte, trcite... da izadete iz tog zacaranog kruga.
    Mislim, da je bilo sto lose, ne bi svi nalazi bili uredni :/

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj petra prvotno napisa
    MS, zasto mu mjeris temperaturu? Jel se on lose osijeca, jel posebno miran ili lose volje?
    Vidim da ti opet dobro jede. Ako su svi nalazi u redu, pokusaj se ne opterecivati i dok god je on dobro ne mjeriti mu uopce temperaturu.
    Igrajte se, uzivajte, trcite... da izadete iz tog zacaranog kruga.
    Mislim, da je bilo sto lose, ne bi svi nalazi bili uredni :/
    Ma ne opterećujem se, nego se samo pitam... (slučajno sam mu mjerila temperaturu navečer kad smo skupa gledali crtić pa mi se činio topao).

A pomalo (ali samo mrvicu malo) me muči taj njegov povremeni osip... ne mogu ga ni s čim povezati

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bit će sve u redu. Nalazi bi pokazali da nešto nije u redu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •