Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 123

Tema: Avion i autosjedalica

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Avion i autosjedalica

Zagonetka je sljedeca.

Pred nama je potencijalno putovanje avionom (mama + beba). Buduci zelim minimizirati kolicinu prtljage, a i ne znam kojim bih prijevoznikom eventualno letjela pa ni koja su ogranicenja na kolicinu koju smijem ponijeti, radije cu ako se necega moram odreci ostaviti doma kolica, a ponijeti sa nama autosjedalicu.

No, postoji par zavrzlama:
    1) treba se dovesti do aerodroma - dakle treba nam AS za tu etapu. Kako ju je najbolje i najbrze zapakirati za sam let?
    2) moze li AS ici sa nama kao rucna prtljaga - htjela bih da je ona sa nama u svakom slucaju, tj. sprijeciti ako je moguce situaciju da nam se prtljaga zagubi, a od aerodroma do finalnog odredista trebamo nekako doci.

Iskustva?
    Savjeti?

Hvala.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mi smo se dovezli do aerodroma u AS, izvadili je iz auta i stavili u veliku plasticnu prozirnu vrecu (deblja plastika). Onda smo je donijeli kao i ostalu prtljagu, teta vidila sto je, zavezali vrecu i poslali u avion s ostalom prtljagom.

Nasa je bila 0-18 kg, prevelika za rucnu prtljagu, tako da ti ne znam odgovor na drugo pitanje.

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A zašto npr. ne predaš AS kao prtljagu a kolica ostaviš s vama do samog ulaska u avion, pa ti ih na izlazu iz aviona odmah predaju (u pravilu, ili ih eventualno stave pokraj trake za prtljagu, ali ti se neće izgubiti). Trabala bi svakako biti kišobran kolica, iako smo mi iz Londona letjeli i sa Graco kolicima koja se sklapaju kao knjiga, pa nije bilo problema, bili smo u njima skroz do aviona (ipak je period od chek-ina do ulaska u avion cca 2 sata).
    Potpuno te razumijem, to s kolicima i avionima mi uvijek zadaje glavobolje. Ali evo, moja mala curka više od svog 2. rođendana neće ni primirisati kolica, pa smo i taj problem riješili (sad ju tata nosi kad više neće hodati )

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

paci, s kojom firmom ste letjeli?
    Gdje budu pospremljena kolica za vrijeme leta? U onim pretincima iznad sjedala ili negdje drugo? Mi imamo Maclaren, i iako si kisobran dosta su robusna, pa mogu zamisliti da bi zauzela kompletan jedan pretinac.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam kao paci napravila. imam maxi cosi citi xs kolica, dakle kisobran, ali ne sad onaj minimalisticki. AS sam predala kao prtljagu, skinula sam s nje onu ljetnu navlaku i predala bez da sam je umotavala u bilo sto. kad smo stigli stavila sam na nju opet ljetnu navlaku tako da mi se nije cinilo da je prljava ili nesto drugo.
    s kolicima smo se vozali po aerodromu, prosli kontrole, bus i sve ostalo do aviona. kad smo dosli do aviona, predala sam je teti na dnu onih stepenica, stavila je onu oznaki predano pri ulasku u avion, ja se s BC-om popela gore. kolica su dakle bila u avionu dolje. nakon leta sisli smo iz aviona i vec su nam rasklopili kolica. dakle ja nisam htjela predati kolica, mada mi je teta pri chec in predlagala da to napravim, jer u to doba BC jos nije hodao. a kako letovi vrlo cesto kasne pogotovo ljeti tu u ZGB nisam se htjela dovesti u poziciju da s njim setam dok mi je on na rukama. naravno da je let kasnio . e da letila sam s croatia airlinesom.

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ornela_m prvotno napisa
    Gdje budu pospremljena kolica za vrijeme leta? U onim pretincima iznad sjedala ili negdje drugo? Mi imamo Maclaren, i iako si kisobran dosta su robusna, pa mogu zamisliti da bi zauzela kompletan jedan pretinac.
    Letjeli smo sa WizzAirom, isto smo dali stjuardesi kraj stepenica na ulazu u avion (ali svakako kod chek-ina reci da ćeš kolica imati sa sobom do aviona jer ti možda ona mora dati trakicu za kolica) i čekala su nas prilikom izlaza.
    Kad smo letjeli u Pariz isto smo predali kod stepenica, ali su nam ih stavili pokraj trake s koferima, tako da su iskustva različita, ali u svakom slučaju ti je to najbolja opcija. E da, i WizzAir kasni, kao i svi cheap flights, ali ne puno, možda pol sata - sat.

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

zaboravila sam napisati, oni to stavljaju negdje sa strane da mogu odmah izvaditi, nije u samoj putničkoj kabini.

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj paci prvotno napisa
    ... tako da su iskustva različita, ali u svakom slučaju ti je to najbolja opcija. E da, i WizzAir kasni, kao i svi cheap flights, ali ne puno, možda pol sata - sat.
    Hvala.
    WizzAir nam je jedna od opcija, tako da je ova info zlata vrijedna

Kasnjenja sto se tice, nama je sad dosla baka i avion je kasnio dobrih 3h

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi smo puno letjeli i uvijek smo nosili sjedalicu. predali bi je sa ostalom prtljagom, zapakiranu u najlon... sve dok nam je jednom nisu vratili potrganu, tj. puknutu. valjda su je bacali kao sto i kofere bacaju.

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj vilma prvotno napisa
    mi smo puno letjeli i uvijek smo nosili sjedalicu. predali bi je sa ostalom prtljagom, zapakiranu u najlon... sve dok nam je jednom nisu vratili potrganu, tj. puknutu. valjda su je bacali kao sto i kofere bacaju.
    E toga se bojim!

Inace, s kim ste letjeli?

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam čekirala prtljagu (kofer) i pokazala što ću sve uzeti do aviona, a to je bilo:
    torbica oko struka
    ruksak
    kolica
    na kolicima namontirana sjedalica
    u kolicima bjornica

kad smo došli do aviona, kolica sam predala osoblju (u kolicima je ostala bjornica), a AS sam uzela sa sobom i namontirala ju na sjedalo.
    fran je pri polijetanju bio privezan posebnim pojasom za mene, a kad smo slijetali spavao je u AS. let je proveo malo u njoj malo na meni

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tad smo letjeli sa CA.

bitan podatak je da kolica i sjedalica moraju proći na onoj traci ...ne znam kako se to zove.... tad me spasila bjornica, jer mi nitko nije htio pomoći složiti kolica, i da je nisam imala ne znam kud bi s franom (u švici su se naravno rasuli oko frana i mene pa je službenica pokušala složiti kolica, a kad nije uspjela onda je nježno uzela frana dok sam ih ja složila.)

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja nisam morala kolica sloziti za prolaz kroz traku tu u ZGB-u, samo sam prosla kroz ona vrata i policajac je sve jos jednom pregledao onim rucnim detektorom. valjda ovisi kakave su volje :/

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    ja sam čekirala prtljagu (kofer) i pokazala što ću sve uzeti do aviona, a to je bilo:
    torbica oko struka
    ruksak
    kolica
    na kolicima namontirana sjedalica
    u kolicima bjornica

kad smo došli do aviona, kolica sam predala osoblju (u kolicima je ostala bjornica), a AS sam uzela sa sobom i namontirala ju na sjedalo.
    fran je pri polijetanju bio privezan posebnim pojasom za mene, a kad smo slijetali spavao je u AS. let je proveo malo u njoj malo na meni
    Pitanje da li si kupila kartu za dijete iznad 2 godine ili su imali slobodno mjesto do tebe?

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Danas smo bili na aerodromu ispratiti svekrvu koja se vracala u Zg, pa sam iskoristila priliku upitati djelatnicu na salteru kakva je situacija sa AS i kolicima.

Rekla mi je da je to prtljaga na koju beba ima pravo i da se ne racuna u dozvoljenu kilazu. AS se predaje na odjelu velike prtljage, a s kolicima (vec su neke cure napisale) se prodje do aviona, preda na ulasku i dobijaju se ponovno odmah po slijetanju.

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi uskoro ponovo letimo,imamo isto maclaren kolica quest i spas su mi.
    S njima idemo do ulaza u avion,iskrcamo se,sklopimo i damo covjeku koji ih odnese u pretinac sa ostalom prtljagom.
    Kad let zavrsi kolica nas vec cekaju na izlazu...eto za nas je to cas posla :D

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

E toga se bojim!
    I ja!
    Mi tek za dva mj letimo..a ja vec danima kontam sta cu s tom AS.
    Veli MM da cemo isto tako zapakirat u najlon i onda na to zakeljiti brdo onih naljepnica "Pazi lomljivo!"
    Taj najlon su nam u Tallinnu dali na aerodromu, a u Hrv se npr prave blesavi i oni tog nit imaju nit su ikada imali.
    vilma, jeste li se zalili na potrganu AS i jesu li platili nekakvu naknadu??

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj retha prvotno napisa
    ...
    Veli MM da cemo isto tako zapakirat u najlon i onda na to zakeljiti brdo onih naljepnica "Pazi lomljivo!"
    ...
    E da, to i ja mislim ako se realizira ovo putovanje, napisati taj "Pazi lomljivo" i "Fragile" i obljepiti okolo. A najlon cu pokusati naci sama prije, ne oslanjajuci se na aerodromske zalihe.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma meni je najveci bed da ako oni to polome( a nadam se da nece--kuc-kuc-kuc)..kako cemo se mi prevesti od aerodroma do odredista???

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ma nismo se zalili, jer nismo odmah skuzili.
    naime, mi sjedalicu uvijek stavljamo iza suvozackog mjesta, a puko je neki dio koji ucvrscuje remen ako se stavlja iza vozaca (remen u suprotnom smjeru).
    dakle, jos se moze koristiti ali ograniceno.
    sigurna sam da je to puklo u avionu, jer stolicu inace ne vadimo iz auta, ali to je malo teze dokazati.
    tj. prije nego ju predate trebalo bi valjda trazit da i oni potvrde da nema ostecenja, pa onda provjerit odmah kad ju preuzmete... sumnjamda se to da dogovorit :?

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

tj. prije nego ju predate trebalo bi valjda trazit da i oni potvrde da nema ostecenja, pa onda provjerit odmah kad ju preuzmete...
    Ako se ipak odlucimo za nositi tu AS tocno to sto si napisala cemo i napraviti.
    Hvala! Ja genihalka se tog nikad nebi sjetila.

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

tj. prije nego ju predate trebalo bi valjda trazit da i oni potvrde da nema ostecenja, pa onda provjerit odmah kad ju preuzmete...

Mudro

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Samo da prijavim - jucer smo doputovale u Irsku. Let od Zagreba do Budimpeste - manje od sata - nasi su na aerodromu bili vise nego susretljivi i ostavili su mi mjesto pored mene tako da je bebac bila u autostolici pored mene. Naime kupila sam kartu za sebe i bebaca do dvije godine. Vozila sam je na Maxi Cosi - AS na kotacima.

Let od Budimpeste do Dublina - 2h40min - Malev - nema sjedala domene, beba na rukama a AS + kotaci spremljeni u avion prije nego sto smo se popeli na njega. Inace Malev se nije ubio oko nas dapace izgledalo je da ne haju sto je Megan samo 5mj stara - zaustavljali su kolica sa hranom i picem bas kod nase glave, nitko se nije ponudio da mi pomogne oko bebe ili oko torbi - imala sam ruksag i torbu sa sobom u avionu.

Kotaci i AS nas je docekao na izlasku iz aviona u Dublinu tako da smo se koturali kroz zgradu. Ubilo se od stepenica i pokretnih stepenica.

Sto se tice sisanja, nisam ga bas mogla tempirati na drugom letu jer smo kasnili a Megan je vec pregladnila i nisam imala srca je vise drzati gladnom tako da mi se cini da su je malo usi zezale ali prezivljele smo bez nekih vecih problema. Nos smo malo vlazili fizioloskom otopinom, siltericu sam joj stavljala i skidala - zbog AC u avionu. Mada smo se preznojile na drugom letu jer smo jedna drugu grijale. I da zaboravila sam na klopu u drugom letu jer mi je to bilo nemoguce izvesti s njome u krilu.

Eto to je bilo nase prvo iskustvo u avionu. Sve u svemu osijena 5+ za nas dvije i za nase cure i decke na aerodromu ))

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Tatjanae prvotno napisa
    I da zaboravila sam na klopu u drugom letu jer mi je to bilo nemoguce izvesti s njome u krilu.
    Kad je moja Buba imala 7.mj meni je to bilo super izvedivo, fino joj dam cici ona zaspe, ucahurim je u sling i fino sam mogla jesti.
    S 10.mj je to vec bilo mrvu problematicno al se izgulilo. Sad cemo vidit kak ce bit ove godine.
    Sto se tice AS, te manje AS-jaja su puno lakse za nositi i baratati njima..
    Meni je s ovom od 9-18kg zbilja problematicno..pa ja to sama jedva dignem, uopce ne znam kako bi s tim i s Bubom mogla sama putovati. Sva sreca MM ide s nama ali i dalje nismo odlucili hocemo li je nositi ili ne.
    :/

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo malo podizem.
    Jos uvijek se nismo odlucili...
    Ima li tu jos roditelja koji su nosili te velike AS (9-18kg) kao prtljagu u avion????
    Ja bi jos koje iskustvo..pomogucnosti pozitivno..

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Nisam je nosial sa sobom kao rucnu prtljagu, ako na to mislis, nego sam je predala da je unesu skupa s koferima.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    nego sam je predala da je unesu skupa s koferima.
    Ma naravno na to sam mislila. Ma sva sam tak nikakva..muci me sveukupno pakiranje za put..(brdoooooooo stvariiii) i ta AS dal da je nosim ili ne..
    Uzasno me strah da je ne unakaze..a nadam se da nece, jerbo mislim da nekog drugog izbora ni nemamo nego nosat nasu AS sa sobom. :/

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Danas sam zvala Pleso da ih pitam kakav je tretman AS kod njih.

AS se stavlja u prtljagu sa koferima. Radi smanjenja sansi da se osteti preporucuju da ju se stavi u prozirni zastitni najlon. Croatia Airlines ta najlone ne daje, no npr. Air France i Austrian Airlines ih daju svojim putnicima.

Samo ako je AS ostecena prilikom check-ina, napomena se stavlja (pretpostavljam uz putnikove detalje, taj dio mi je ostao u magli). Inace se pretpostavlja da je sa AS sve u redu. Ako se na destinaciji otkriju problemi, narvno - odmah po slijetanju, avio-prijevoznik snosi troskove kompenzacije.

Eto, to su moja saznanja, nadam se da ce nekome biti od koristi. Ja sam danas pronasla komade zastitnog ojacanog najlona, doduse neprozirnog, u koji je nekad bio umotan neki komad namjestaja kad smo kupovali, pa sam ga sacuvala za neku priliku. Premjerila sam, AS se fino da u to zamotati. Izljepicu je jos sa naljepnicama na kojima pise da je lomljivo i dati sve u Bozje ruke, a na destinaciji opet sve temeljito pregledati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sutra idem za Nizozemsku iz Toronta i nosim AS do 18kg za Noah i buster za Annabel i to ide s prtljagom. Stave u velike prozirne vrece i to je to. Do sada nismo imali problema sa lomljenjem a budemo vidjeli ovaj put.

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Natasa30 prvotno napisa
    ...Stave u velike prozirne vrece i to je to. Do sada nismo imali problema sa lomljenjem a budemo vidjeli ovaj put.
    Super je kad oni osiguravaju te vrece, no prema mojim danasnjim saznanjima nije sa svim avio-prijevoznicima tako i mislim da je to najveci problem u cijeloj ovoj prici - sad uvidjam da AS nije bilo kakav komad posebne prtljage, nego neophodan, a i mislim da bi bilo u redu ocekivati da avio-kompanije osiguravaju te najlone, umjesto da se putnici moraju domisljati kako dovesti dijete do aerodroma, te onda kako i gdje zapakirati AS prije check-ina.
    Vec se vidim na aerodromu s najlonom i selotejpom

Rode, je li vrijeme za jednu peticiju Croatia Airlinesu i/ili zracnoj luci Pleso ?

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Super je kad oni osiguravaju te vrece, no prema mojim danasnjim saznanjima nije sa svim avio-prijevoznicima tako i mislim da je to najveci problem u cijeloj ovoj prici - sad uvidjam da AS nije bilo kakav komad posebne prtljage, nego neophodan, a i mislim da bi bilo u redu ocekivati da avio-kompanije osiguravaju te najlone, umjesto da se putnici moraju domisljati kako dovesti dijete do aerodroma, te onda kako i gdje zapakirati AS prije check-ina.
    Vec se vidim na aerodromu s najlonom i selotejpom
    Mi smo nosili i nas najlon i selotejp i one naljepnice "lomljivo". No u Taalllinnu su nam ipak dali tu vrecu-najlon tako da nas nismo iskoristili i cuvamo za povratak jerbo Pleso ziher te vrece nema. Takoder mislim da bi trebali imati..no tako je kako je. :/
    AS je sigurno putovala (kuc-kuc-kuc) jos nas samo ocekuje povratak kuci..

Lora163 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i mi uskoro letimo pa me zanima kako sjede mali klinci
    mali mi ima 3 godine i pretpostavljam da će imati svoje sjedalo ( kad za njega plačamo cijelu cijenu ), a mala 18 mjeseci i mislim da je premala da sama sjedi u tom velikom sjedalu ( za nju nismo platili ništa )
    nije valjda da će mi 4 sata biti na rukama???

negdje sam čitala da mali klinci sjede u u autosjedalicama pričvrščenim za sjedalo ( neznam više o kojoj avio kompaniji se radilo )
    jednom kad smo letjeli dok još nismo imali klince smo sjedili iza bračnog para s malom bebom koja je dobila kao neki krevetić koji je u prvom redu bio pričvršćen na stijenu

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako za bebu niste platili nista (nesto jeste, sigurno, ali sicu), onda beba nema sjedalo vec ce biti tebi na rukama. ako dodete prilicno rano na check-in (dva-tri sata ranije, ovisno o duljini leta), mozete zatraziti, i postoji dobra sansa da dobijete, da vas stave u bulk-head sjedalo odnosno sjedalo iza zida na koje se moze zakaciti krevetic za bebu, a u kojem onda beba moze biti dok god nije vrijeme kad moras biti vezana pojasom (kad se putnici moraju vezat pojasom, beba mora biti u narucju odrasle osobe).

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kaj se vreca za sjedalice tice, mi smo, dok nismo jednom posli aviokompanijom koja ih osigurava, i sad ih cuvamo za ubuduce, sjedalice stavili u velike plasticne vrece za smece. Bitno je da su svi pojasevi unutra i da se nema kaj za zakacit dok putuje sjedalica pomicnom trakom.

Nase sjedalice su se sada fakat naputovale (od veljace ove godine bile su 11 puta na avionu) i nismo imali negativnih iskustava (osim kad su se jednom zagubile pa smo morali rentati u rent-a-caru dok nas nisu opet nasle).

Lora163 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    ako za bebu niste platili nista (nesto jeste, sigurno, ali sicu), onda beba nema sjedalo vec ce biti tebi na rukama. ako dodete prilicno rano na check-in (dva-tri sata ranije, ovisno o duljini leta), mozete zatraziti, i postoji dobra sansa da dobijete, da vas stave u bulk-head sjedalo odnosno sjedalo iza zida na koje se moze zakaciti krevetic za bebu, a u kojem onda beba moze biti dok god nije vrijeme kad moras biti vezana pojasom (kad se putnici moraju vezat pojasom, beba mora biti u narucju odrasle osobe).
    Ancica thanx na infu

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nema na cemu, sretan vam put

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo kako je nasa avantura s AS u avionu izgledala na zagrebackom aerodromu. Dovezli smo se do tamo s bebacem u AS, zatim sam sve zamotala u debeli najlon (obicne kese mi se nekako cine nedovoljno jakima da zastite AS od eventualnih udara) i obljepila rucno radjenim naljepnicama. Rezultat - sve fino prezivjelo, a najlon i naljepnice cuvamo za neko novo putovanje.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

obljepila rucno radjenim naljepnicama.
    Naljepnice su ti super! Svaka cast!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

podizem...

mene isto frka da se ne unisti AS...ona velika, 9-18kg.

sad, ako cu morat za L. platiti extra kartu (ima 2g i 2mj....ak ce traziti izvod iz mat.rodj.), znaci dobit cemo sjedalo, a ona ce meni i onako do splita biti u krilu, da li mogu nositi AS unutra na njeno mjesto?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ornela- zakon! samo treba to na aerodromu i zamotati

di se kupuje ta- navucem se lako na pucketanje mjehurica- vreca?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mene zanima kako se dijete od cca 3 godine veže u avionu? Isto kao i idrasli? Ili je preporučljivo uzeti booster (bez naslona) u avion...ali dal se može fiksirati na sjedalo aviona??

U slučaju da ne nosimo booster, kako se u taksiju dofurati s aerodroma do cilja? Idemo u Nizozemsku i zanima me ima li tamo tai služba a da imaju AS i da li se može AS dobiti i za rent-a car?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

a sta je s djetetom od 2?
    jel pri uzletavanju i slijetanju sjedi meni u krilu ili se veze i kako se veze?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako dijete nije platilo kartu (tj. plati se onih 10ak posto cijene karte), onda ono nema zasebno sjedalo (osim onog montaznog krevetica) i za vrijeme slijetanja i polijetanja sjedi odraslom u krilu (kao i tijekom voznje). neke avio kompanije daju dodatni pojas koji se veze djetetu oko struka i zakaci za pojas odraslog. neke to nemaju i savjetuju drzanje djeteta u krilu. neke ce gledati blagonaklono na upotrebu marame/klokanice, neke ce reci da je upotreba iste suprotno njihovim savjetima i na vlastitu odgovornost.

dijete koje placa sjedalo (onih cca 70 posto karte) veze se pojasom kao i odrasli, nema dodataka ni boostera (ne vidim svrhu boostera kad je pojas ionako u dvije tocke i ide preko struka).

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

platili smo 70% i dobit ce svoje sjedalo i ne mogu vjerovat da ce se vezati samo onim oko pojasa, bez dodataka :/
    ja bi i AS montirala na sjedalo

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

litala, pri tome ne mislim da tebi ne vjerujem, vec da je to praksa.

tebi na infu

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali kakav dodatak? jesi letjela kada? ja, kad smo mi prvi put letjeli s idom (tada 3ipol godine) i noom (tada 6mjeseci), nisam do tad nikad bila u avionu, i mene su, da se blago izrazim - lagano zbunjivale te odredbe o vezivanju i nevezivanju...

isli smo croatiaairlinesom zg-frankfurt, tu nije za njih bilo nis posebnog. ida je sjedila u avio-sjedalu, vezana oko struka. noa je bio u klokanici, ja vezana oko struka. onda smo letili quantasom. oni su mi nudili taj dodatak na pojas, ja ga nisam uzela, vec sam opet nou stavila u klokanicu. stjuardesa je rekla da je to na moju odgovornost, da ona meni pojas za dijete mora ponudit. ida je tu isto sjedila u svom sjedalu, vezana oko struka.

kad smo se vracali, u quantasu sam uzela ponudjeni pojas i koristila ga za vrijeme leta, pri uzlijetanju i slijetanju noa je bio na cici, a znala sam ga vezat za sebe tim dodatkom jer je bio slobodniji u mlataranju, dok je klokanica poprilicno ogranicavajuca.

kad smo onda u povratku letjeli frankfurt-zagreb, letjeli smo lufthansom (izmjenjuju se s CA), trazila sam dodatni pojas, oni mi rekli da je taj pojas nekad bio u upotrebi, al da su ga izbacili, nemaju ga i da je preporuka da se dijete drzi na rukama?? ja sam tada opet nou "namontirala" u klokanicu, sebe vezala oko struka...

kazem - ako nemas autosjedalicu koja ima mogucnost vezanja u dvije tocke i u uputama joj stoji da se moze koristiti u avionu - nemas bas nekog izbora...

mi tada nismo nosali svoje sjedalice jer nam u australiji ionako ne bi koristile (drugaciji standard i obvezna upotreba top tether trake), tamo smo iznajmili za taj period sto smo tamo bili...

enivej - sretno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Leonisa, Fran od druge godine leti vezan u svom sjedalu.
    Tako je kako je, sva sreća da nismo imali posebno nemirne letove.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    noa je bio u klokanici, ja vezana oko struka.

kazem - ako nemas autosjedalicu koja ima mogucnost vezanja u dvije tocke i u uputama joj stoji da se moze koristiti u avionu - nemas bas nekog izbora...
    Mi smo prvi puta letjeli kad je Buba imala 7mj..i nisu nam dozvolili da bude vezana samo kod mene u slingu..nego smo morali staviti i taj posebni pojas..proslo je okej.

Sad nakon njene druge godine kad placamo 70% karte dobije svoje mjesto na kojem moze a i ne mora biti (tak su nam rekli)..u vecem avionu je uredno sjedila na svom sjedalu i uzivala..cak je i zaspala (bez cice :shock: ). A u manjem avionu (bus s krilima ja to zovem) di sve zuji i bruji nije htjela sjedit sama i normalno su nam dali taj dodatni pojas.

leonisa, mi smo za zamatanje sjedalice koristili neki najlon koji se kupuje u ducanima za gradevinske materijale..i taj najloj je zbilja debeo i cvrst i to svakako preporucam..jednom su nam naime na aerodromu dali neki njihov nailon namjenjen posebno za takve prilike..i to je na rubovima popucalo i nagrebalo AS..
    Tak da mislim da ta mjehuric vreca nije najbolji odabir.. :/

I jos ovo kaj litala veli bi prokomentirala..da nema smisla teglit tu veliku AS u avion ak je tamo nemres montirat.

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ako cu morat za L. platiti extra kartu (ima 2g i 2mj....ak ce traziti izvod iz mat.rodj.), znaci dobit cemo sjedalo
    Morat ćeš platiti 50 % karte, mi imamo 2g i 4 mj pa sam prije par dana isto kupila kartu za J, ne znam kako će to izgledati i jel će uopće htjeti sam sjediti a da ne mislim trčati u avionu, nadam se da će biti miran :/

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Neke avio kompanije imaju čak i popis AS koje se mogu koristiti u njihovim avionima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •