Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 165

Tema: montessori vrtici

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

curke, evo sto sam nasla

http://www.srceko.com/hrv/kontakt.html

joj a cijena 2100 !??? :? to je fakat too much

ne kuzim kako se tako cijene razlikuju od kvarta do kvarta, meni Pantovcak super odgovara jer mi muz tamo radi ali ipak sto je previse je previse

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sto se tice vrtica na Pantovčaku ja sam cula samo najbolje o njemu ...od nase ravnateljice A li cijena je stvarno veca, valjda zbog lokacije

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ima li možda novih iskustava o Srčeku?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mene zanima opcenito o montessoriju.
    m. krece od jeseni.
    vec sam nedavno otvorila temu o tome ali nitko se nije javio.
    pa buduci da je i na ovoj temi predzadnji post iz 2005. godine...ima li kakvih friskijih iskustava? mene zanima bas sve u vezi tih vrtica, moze i na pp.

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    mene zanima opcenito o montessoriju.
    m. krece od jeseni.
    vec sam nedavno otvorila temu o tome ali nitko se nije javio.
    pa buduci da je i na ovoj temi predzadnji post iz 2005. godine...ima li kakvih friskijih iskustava? mene zanima bas sve u vezi tih vrtica, moze i na pp.
    Pridružujem se interesentima. Moji su dečki upali u Vjeveričinu M. grupu na Šalati.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Danas je kod nas u vrtiću(državnom) predavanje o montesori programu, ali baš danas radim cijeli dan i ne mogu ići Možda pošaljem mm
    Teta se ljubazno ponudila da će mi nabavit materijal sa roditeljskog pa da proučim, pitala sam ju za cijenu kaže 400 kn, e sad ne znam jel to 400 plus ovih redovno 200 za jaslice ili ukupno 400 za jaslice :?
    Uglavnom veseli me to, i nakon što se dobro informiram možda Ninicu nagodinu upišem u tu grupu

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pošto smo bili odbijeni u tri gradska vrtića bili smo primorani uzeti privatni vrtić. Moj klinac je bio u Montessoriju tjedan dana na privikavanju i moram priznati puno priče malo toga od metode Marije Montessori na dijelu. Nakon nekog vremena odlučili smo malu prebaciti u drugi vrtić i odlučili smo se za Indianu u Španskom. To je tek bila prevara. Reklamiraju se kao vrtić, a u biti su jezični centar. Svi klinci od 1-6 godina su u istoj grupi i zajedno se igraju što baš i nije logično za klince. Ravnateljica je vrhunska špreherica...Nemaju dvorišni prostor nego se djeca igraju u javnom parku u kojem se igra gomila djece, šeće gomila ljudi i blizu je vrlo prometne ceste. Iskreno privatni vrtići su nužno zlo. Puno koštaju, puno se reklamiraju sa posebnim programima, a od toga sve skupa ništa. Na svu sreću dobili smo gradski vrtić i sve ide onak kak treba. TOPLA PREPORUKA: Ukoliko upišete djete u privatni vrtić tražite uvid u stručnost osoblja i s vremena na vrijeme uletite u vrtić pogledati djete...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

koliko znam nema montessorija za jaslice (mozda sam u krivu). kod nas je montessori od 3 godine, 400 za vrtic + 400 za montessori program, dakle ukupno 800 kn mjesecno.
    sto se tice samog programa imas jaaako puno toga na internetu. ja sam nedavno cak pronasla link sa montessori materijalom, pa sam dosta toga isprintala, tako da mi i doma vec malo radimo s njihovim materijalom cisto da joj ne bude bas sve novo kad na jesen krene.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

kod nas je jaslička grupa...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

super, mogu znati koji je to vrtic koji ima montessori jaslice, zanima me zbog mladjeg djeteta, nisam ni znala da to ima u zagrebu

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

33, u koji si vrtić upisala malecku?

a što se tiče jaslica, iskreno sumnjam da rade u potpunosti po programu.
    program obuhvaća i djecu različite dobi u istom okruženju, a jaslice, hmm, i obično se u vrtiće tj. školu s montessori programom ne uzimaju djeca mlađa od 3 godine.
    J. na zimu kreće u montessori vrtić pa ćemo tek onda moći pričati u praksi (za sada smo samo nekoliko puta bili na druženju)

Mama Dada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: montessori vrtici

Mi krećemo u 9. mjesecu. U montesori na trešnjevku - voltino.
    Učkina. Čuli smo sa dvije tri strane. Prošli informativne razgovore, testiranja. Meni se dopada. Jako. Puno rade. Dječica su prekrasna. Nije ih previše. Ima manu - po meni - nemaju vlastito igralište niti vrt. Vele da idu stalno van. Šetnje, kazališta, izložbe........
    Pisat ću vam znači u jesen prve dojmove.....

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Citiraj Mama Dada prvotno napisa
    Učkina. Čuli smo sa dvije tri strane. Prošli informativne razgovore, testiranja. Meni se dopada. Jako. Puno rade. Dječica su prekrasna. Nije ih previše. Ima manu - po meni - nemaju vlastito igralište niti vrt. Vele da idu stalno van. Šetnje, kazališta, izložbe........
    hoćeš reći u mandićevu?

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Jučer, nakon mog upozorenja da sam na internetu vidjela da tu grupu ne bi trebala polaziti djeca ispod 3 god. teta mi nije znala odgovoriti
    Tako da, u ponedjeljak ću provjeriti još jednom kod ravnateljice pa javim

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa zasto ne? postoje montessori vrtici od 1-3 godine. samo ja nisam znala da ih ima i u zagrebu.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

pa zasto ne? postoje montessori vrtici od 1-3 godine. samo ja nisam znala da ih ima i u zagrebu.
    zato je montessori program ima dva nivoa , prvi od 0-6 i drugi od 6-12.

želim re?i da mislim da jasli?ka grupa ne može funkcionirati kao montessori ako nije spojena sa vrti?kom.
    doduše, danas puno vrti?a i škola imaju modificirani program, pa stoga imaš pravo.

nisi mi odgovorila na pitanje, može i na pp.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

želim re?i da mislim da jasli?ka grupa ne može funkcionirati kao montessori ako nije spojena sa vrti?kom.
    doduše, danas puno vrti?a i škola imaju modificirani program, pa stoga imaš pravo.

nisi mi odgovorila na pitanje, može i na pp.

Mama Dada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Da, a vi??

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj josie prvotno napisa
    nikad cula...gdje si to procitala? koliko ja znam montessori ima programe 0-3, 3-6, 6-...
    nasa vrticka skupina je od 3-6.
    mi smo inace u dv jarun.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Da, a vi??

tridesetri, sa nekoliko izvora još davno dok sam proučavala montessori pedagogiju.
    no, velim ti, svuda je drugačije, programi se prilagođavaju, tako da možeš naći podgrupe 2-3, pa 0-3 , pa 3-6, pa 0-6, više nema pravila.

Vrtić i škola Barunice Dédée Vranyczany radi vrtićku 3-6 (7).

Mama Dada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Da, a vi??

tridesetri, sa nekoliko izvora još davno dok sam proučavala montessori pedagogiju.
    no, velim ti, svuda je drugačije, programi se prilagođavaju, tako da možeš naći podgrupe 2-3, pa 0-3 , pa 3-6, pa 0-6, više nema pravila.

Vrtić i škola Barunice Dédée Vranyczany radi vrtićku 3-6 (7).
    Ti si pedagog??

Mama Dada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Josie, nisi mi odgovorila!! Kaj i vi idete u isti vrtić? Ili sam ja nešto krivo shvatila??

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Moja je kćer 3 i pol godine išla u Montesorri vrtić, ali u inozemstvi i bila sam oduševljana. Ona sama je obožavala ići u vrtić i čak se nije dala kući kad bi došla po nju.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Josie, nisi mi odgovorila!! Kaj i vi idete u isti vrtić? Ili sam ja nešto krivo shvatila??
    Oprosti, tek sam sad vidjela tvoj post.
    da, idemo, kimnula sam ti smajlićem gore
    Vidimo se najesen

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

U našem Mont. vrtiću (UAE) je 1 teta na 3 djece, a u grupi ih je max 15, tako da je tamo svo vrijeme bilo 5 teta i 1 koja im je mijenjala pelene i čistila i spremala za njima, plaćala sam ga 300 USA$ mjesečno. I što je dobro - djeca po M. sistemu imaju školovanje do kraja srednje škole. Kada sam vidjela situaciju u našim vrtićama (1 teta na 30 djece) :shock: :? Mi smo našoj mlađoj (starija već ide u školu) našli mjesto u predivnom privatnom vrtiću sa super super tetama!!! Najvažnije mi je da mi se dijete osjeća dobro i da voli ići, onda mi sav teret padne s leđa.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

jel mi promaklo ili...

koji je to na kraju montessori vrtić kod boćarskog?

OFF TOPIC - što se tiče spajanja grupa... vrtić potočnica ima miješane vrtićke grupe - djeca od 3 do 6 godina zajedno

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi smo u Montessoriju na Bocarskom vec četvrtu godinu zaredom i odusevljeni smo. Da nije tako, doista je ne bih vozikala i po četrdesetak minuta autom, ali sav se trud isplati.
    Koliko mi je poznato sve su tete dobre, ali mi smo s tetama Sabinom, Suzi i Zdenkom doista imali srece. u grupi je oko dvadesetak djece (mozda i pokoje vise), ali jako lijepo rade, puno ih nauce i usadili su im takve vrijednosti i kriterije o zivotu da se vrlo cesto obradujem ozbiljnosti (ali ne i starmalosti) i shvaćanju svijeta oko sebe u razgovoru sa svojom kceri.
    Preporučam Montessori na Bocarskome!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi smo u Montessoriju na Bocarskom vec četvrtu godinu zaredom i odusevljeni smo. Da nije tako, doista je ne bih vozikala i po četrdesetak minuta autom, ali sav se trud isplati.
    Koliko mi je poznato sve su tete dobre, ali mi smo s tetama Sabinom, Suzi i Zdenkom doista imali srece. u grupi je oko dvadesetak djece (mozda i pokoje vise), ali jako lijepo rade, puno ih nauce i usadili su im takve vrijednosti i kriterije o zivotu da se vrlo cesto obradujem ozbiljnosti (ali ne i starmalosti) i shvaćanju svijeta oko sebe u razgovoru sa svojom kceri.
    Preporučam Montessori na Bocarskome!

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

hoćeš reći u mandićevu?
    Ja bih podigla topik, nisam shvatila dvije stvari, gdje u zgb ima motesori sa jaslickom grupom
    i u kako se zove taj montesori na tresnjevci-voltino i kako je tamo, jer tamo blizu zivim pa bi malca upisala tamo ako ima mjesta

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I da jel zna netko za taj Srceko na pantovcaku, jel bi primili dijete od godinu i pol. Meni je relativno blizu posla, jest da je skupo 2100kn, ali tetu cuvalicu bi i tako placala najmanje 2000kn pa mi je onda svejedno. Inace cuvalica nam je otkazala vec druga u dva tjedna i sad bi dala dijete u vrtic ali smo zakasnili sa prijavama. Ovi privatni valjda primaju u svako doba godine.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja mislim da niti jedan vrtic u zagrebu ne prima djecu mladju od 2 god.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Na Malešnici su primili, ali čini mi se da je to ipak bila iznimka.

mina, bez obzira da li bi primili mislim da ti montessori vrtić uopće nije dobar za tako malo dijete. Ovi klinci na Malešnici su vječito hodali sa dijelovima Montessori pribora u ustima .

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj mina30 prvotno napisa
    I da jel zna netko za taj Srceko na pantovcaku, jel bi primili dijete od godinu i pol. Meni je relativno blizu posla, jest da je skupo 2100kn, ali tetu cuvalicu bi i tako placala najmanje 2000kn pa mi je onda svejedno. Inace cuvalica nam je otkazala vec druga u dva tjedna i sad bi dala dijete u vrtic ali smo zakasnili sa prijavama. Ovi privatni valjda primaju u svako doba godine.
    Primaju i vjerojatno bi primili, ako se dijete zna sporazumjeti i ako hoda, no ne rade nikakav montessori program s njima. To su obične jaslice s 10-tak djece u 10 m2, jednom tetom, s minimumom igračaka, bez dvorišta.
    Ja ti ne bih preporučila.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Na Malešnici su primili, ali čini mi se da je to ipak bila iznimka.

mina, bez obzira da li bi primili mislim da ti montessori vrtić uopće nije dobar za tako malo dijete. Ovi klinci na Malešnici su vječito hodali sa dijelovima Montessori pribora u ustima .
    razpitivala sam se za Malešnicu i uzimaju tek od 2 godine i nemaju svoje dvorište što je za mene veliki minus, za taj novac ipak očekujem vlastito, ograđeno dvorište

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kako nemaju? Imaju dvorište, doduše vrlo maleno ali lijepo uređeno, sa onim gumeni pločama po podu i jako lijepim spravama.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Kako nemaju? Imaju dvorište, doduše vrlo maleno ali lijepo uređeno, sa onim gumeni pločama po podu i jako lijepim spravama.
    možda sam se prevarila ali tako mi je izgledalo na njihovim web stranicma ...
    kolika je cijena vrtica, možda sam se i tu prevarila

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ako ti je blizu, odi vidjeti. Dvorište je minijaturno, ali postoji i lijepo je uređeno, kao vrlo zgodan mali parkić. Cijena je lani bila 1700 kuna.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

http://www.montessori.hr/

pod rubrikom "prostor" imaju fotke njihovog dvorista, koga zanima

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam nešto načula da je cijena ove godine 1900kn.Je li možda netko zvao i pitao za cijenu?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Da ne otvaram novu temu:
    Da li iko zna da mi kaže gdje se nalazi (ako postoji) i kako se zove vrtić u Sarajevu koji radi po tom Montessori ili waldorf programu? Zamolila me jedna prijateljica da joj to pronađem, ali ja uz sav trud nisam uspjela naći...Upomoć...

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Lanche, kopirala sam tvoj post na temu o vrtićima u Sarajevu, možda ćeš tako brže dobiti odgovor (ili ga pronaći među već napisanim postovima).

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hvala..

maaja79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

waldorf je na vracama

montessori se, nacuh, otvara u septembru ove godine negdje iza ohr-a

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moja je skoro krenula u jedan Montessori vrtic, no nije primljena, ali na kraju mislim da mi je u stvari drago da ne ide. Nemam nista protiv metode, u stvari mislim da je jako kvalitetna i dobra, no takodjer mislim da treba jako razmisliti da li vase dijete odgovara karakterom takvom vrticu. Ovdje gdje je trebala ici je na snazi bio onaj pravi, cisti montessori - u vrticu je naglasak na "education", djeca su tiha, mirna, svatko ceka svoj red za edukativni materijal, u parkicu su uvijek u organizirano-edukativnom modu - a moja je totalna suprotnost tome, ekstrovertirana, glasna, non-stop vice, obozava krsiti red i disciplinu, ludirati bez ikakvog smisla, slova i brojke je ne zanimaju ni najmanje, niti neko smisleno istrazivanje, non-stop glumata i sl... mislim da bi bila puno manje sretna nego u klasicnom vrticu pa je srecom ostala u njemu...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Moja je skoro krenula u jedan Montessori vrtic, no nije primljena, ali na kraju mislim da mi je u stvari drago da ne ide. Nemam nista protiv metode, u stvari mislim da je jako kvalitetna i dobra, no takodjer mislim da treba jako razmisliti da li vase dijete odgovara karakterom takvom vrticu. Ovdje gdje je trebala ici je na snazi bio onaj pravi, cisti montessori - u vrticu je naglasak na "education", djeca su tiha, mirna, svatko ceka svoj red za edukativni materijal, u parkicu su uvijek u organizirano-edukativnom modu - a moja je totalna suprotnost tome, ekstrovertirana, glasna, non-stop vice, obozava krsiti red i disciplinu, ludirati bez ikakvog smisla, slova i brojke je ne zanimaju ni najmanje, niti neko smisleno istrazivanje, non-stop glumata i sl... mislim da bi bila puno manje sretna nego u klasicnom vrticu pa je srecom ostala u njemu...
    sa takvim ces ponasanjem imati problema u bilo kojoj skoli. ako i nadjes skolugdje ce joj to tolerirati ometat ce nastavu i smetati drugoj djeci koji zele uciti

to sto opisujes je po meni za dijagnosticku obradu

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    sa takvim ces ponasanjem imati problema u bilo kojoj skoli. ako i nadjes skolugdje ce joj to tolerirati ometat ce nastavu i smetati drugoj djeci koji zele uciti

Pa istina ako je rijec o predskolcu ili skolarcu, ali za tro- ili cetverogodisnjakinju koja tek uci drustvena pravila taj opis mi je sasvim primjeren... cak i za petogodisnjakinju.

Offt. ja sam svom sinu koji je imao kratak interval paznje i nemirnu guzicu u toj dobi izbacila sve slatkise i umjetnu hranu. Ti znas sve o tome, ali nije lose da se i drugi podsjete...

Ont. da se dijete upisalo u Montessori program, vjerojatno bi s vremenom naucilo norme drustvenog ponasanja kao i bilo gdje drugdje. Nije Montessori samo za mirnu djecu... Moj mladji (nemiran, ali jako drustven i voljan da se uklopi) sigurno bi se tamo dobro snasao. Mozda bi mu bas taj program pomogao da brze usvoji neke norme ponasanja, ali nije nam bilo blizu ni pri ruci...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku

Hmmm - mislim da cu ipak prepustiti strucnom osoblju vrtica (tri pedagoga, dva psihologa, logoped i defektolog) i njenim tetama da li je moja trogodisnjakinja za "dijagnosticku obradu" ili ipak normalno zivo trogodisnje dijete koje voli glumatanje, igranje uloga i "ludiranje" s ekipom u parkicu...

Nije li tema vrtici a ne skole???

Mama Dada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam koliko ti je dijete staro, ali mislim da se većina djece u dobi od 3 - 5 godina tako ponaša. Moje mlađe dijete je vrlo sličnog opisa, "mala nevolja", ali mislim da mu montessori baš tu pomaže. Nitko ne ubija tu osobnost, samo ga usmjeravaju. Nema tog reda u kojem bi on čekao, kao niti situacije u kojoj bi bio tiho.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

postoji li ovdje mama koja bi s nama mogla podjeliti novija iskustva iz vrtića Srčeko ili teta koja tamo radi ? može i na pp

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pozz

Jel zna netko od vas jel ima kakav montessori vrtić na relaciji gorica - sisak?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •