Pokazuje rezultate 1 do 50 od 165

Tema: montessori vrtici

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi smo u DV Vrbik i zadovoljni smo s našom Montessori grupom obzirom na iskustvo u redovnoj skupini.
    Imamo 3 tete no nažalost jedna se razbolila tako da smo ostali na 2 tete iskusne i treća koja je na tzv zamjeni...
    No od te tri jedna je krasna i radi za sve tri druga je na bolovanju a treća je flegmatična i pred mirovinom ...

Njemački ih nešto malo podučava ta jedina što radi full na način da npr. ujutro pozdrave na njemačkom, potom broje tko je prisuta, komentiraju vrijeme, dane u tjednu, kad idu prati zube i sl... no to je stvarno minimalno od onog što smo očekivali...
    No zadovoljni smo s montessori priborom i načinom na koji se svakodnevno koristi i djeca lakše usvajaju apstraktnije pojmove... Atmosfera je dobra... imaju dodatno vjeronauk opet vodi ista radišna teta... potiču samostalnost u velikoj mjeri i ima brzog efekta
    Jedino bi pojačala edukaciju od strane teta i veću zastupljenost dodatnog jezika...

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Minda prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo u DV Vrbik i zadovoljni smo s našom Montessori grupom obzirom na iskustvo u redovnoj skupini.
    Imamo 3 tete no nažalost jedna se razbolila tako da smo ostali na 2 tete iskusne i treća koja je na tzv zamjeni...
    No od te tri jedna je krasna i radi za sve tri druga je na bolovanju a treća je flegmatična i pred mirovinom ...

Njemački ih nešto malo podučava ta jedina što radi full na način da npr. ujutro pozdrave na njemačkom, potom broje tko je prisuta, komentiraju vrijeme, dane u tjednu, kad idu prati zube i sl... no to je stvarno minimalno od onog što smo očekivali...
    No zadovoljni smo s montessori priborom i načinom na koji se svakodnevno koristi i djeca lakše usvajaju apstraktnije pojmove... Atmosfera je dobra... imaju dodatno vjeronauk opet vodi ista radišna teta... potiču samostalnost u velikoj mjeri i ima brzog efekta
    Jedino bi pojačala edukaciju od strane teta i veću zastupljenost dodatnog jezika...
    Pa otkad je vjeronauk u vrtiću? Kaj je to sad po defaultu da vjeronauk postoji u vrtiću? Već se i ovako bediram kako ćemo s tim vjeronaukom kad krene u školu, a sad je vjeronauk već krenuo i u vrtiću? Jel vjeronauk obavezan ili pola djece može na neku drugu aktivnost umjesto vjeronauka? Općenito mi se ne sviđa ideja vjeronauka u školi, a kamoli u vrtiću. Bez obzira što sam imala vjeronauk u djetinjstvu u sklopu crkve i išla na prvu pričest i potvrdu (što mi je bilo totalno ok, jer je bilo na dobrovoljnoj bazi, tko hoće-ide), smatram da vjeronauku nije mjesto u obrazovnim ustanovama

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Odgojna područja u Montessori programu su: praktični život, senzomotorika, matematika, jezik, kozmički odgoj i odgoj u vjeri: kateheza dobrog pastira. Dakle to je dio Montessori programa: ili hoćeš montessori ili nećeš. To ti je kao da ti dijete krene u školu i ti kažeš: ali ja ne bih da uči matematiku. Nemaju oni nikakav vjeronauk svaki dan, niti mole na koljenima. Povremeno u krugu razgovaraju o Bogu, o Isusu, uglavnom oko blagdana. Pričaju o Božiću, Uskrsu, o tome što ti blagdani znače, pričaju o običajima vezanim uz te blagdane. Sve je to dio opće kulture i ja u tome ne vidim ništa loše, dapače meni je to lijepo.

Više o katehezi dobrog pastira imaš ovdje, s tim da taj vrtić iz linka vjerskog odgoja primjenjeuje puno više jer vrtić vode časne sestre.
    http://www.montessori-nazaret.hr/rel...e_kateheze.php

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj gita-xy prvotno napisa Vidi poruku
    Odgojna područja u Montessori programu su: praktični život, senzomotorika, matematika, jezik, kozmički odgoj i odgoj u vjeri: kateheza dobrog pastira. Dakle to je dio Montessori programa: ili hoćeš montessori ili nećeš. To ti je kao da ti dijete krene u školu i ti kažeš: ali ja ne bih da uči matematiku. Nemaju oni nikakav vjeronauk svaki dan, niti mole na koljenima. Povremeno u krugu razgovaraju o Bogu, o Isusu, uglavnom oko blagdana. Pričaju o Božiću, Uskrsu, o tome što ti blagdani znače, pričaju o običajima vezanim uz te blagdane. Sve je to dio opće kulture i ja u tome ne vidim ništa loše, dapače meni je to lijepo.

Više o katehezi dobrog pastira imaš ovdje, s tim da taj vrtić iz linka vjerskog odgoja primjenjeuje puno više jer vrtić vode časne sestre.
    Znam to, ali sam mislila da se taj vjerski odgoj odnosi samo na taj vrtić u Slavoniji kojeg vode časne sestre. Ma sve je meni to ok obilježavanje Uskrsa, Božića i ostalog, ali zatupljivanje djeteta sa previše vjerskih detalja mi baš nije poželjno. Po meni bi opća kultura bila da djeca u školi uče o svim vjerama svijeta, to bi mi bilo puno zgodnije od vjeronauka.

Mama Dada jel i u Montessori vrtiću u Mandićevoj isto imaju ovo zadnje područje: odgoj u vjeri?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Gita moram te ispraviti
    Odgojna područja u Montessori programu su: praktični život, senzomotorika, matematika, jezik, kozmički odgoj, bez vjerskog odgoja,njega se može integrirati u program isto kao i strani jezik,to je na izbor radne organizacije,ne treba mješati kruške i jabuke,normalno da će vjerski odgoj biti u programu vjerskog vrtića ili po iboru ravnatelja ali to nije u temeljnoj pedagogiji montessorija.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Kozmički odgoj i odgoj u vjeri nekak baš i ne idu zajedno. Sjetimo se Giordano Bruna,a i svih ostalih kočenja znanosti od strane crkve. Ne sviđa mi se da se djeci u tako ranoj dobi trkelja o vjeri. Nisu ni počeli živjeti,a već ih se opterećuje razapinjanjem i sličnim mitovima. nakaradno. Ne bih, hvala.

Elluna avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Odgojna područja u Montessori programu su: praktični život, senzomotorika, matematika, jezik, kozmički odgoj i odgoj u vjeri: kateheza dobrog pastira. Dakle to je dio Montessori programa: ili hoćeš montessori ili nećeš. To ti je kao da ti dijete krene u školu i ti kažeš: ali ja ne bih da uči matematiku.
    Malo kasno palim, ali moram se javiti s malo potpunijim informacijama.
    Osobno sam Montessori odgojiteljica i radim u Montessori grupi. Područja Montessori rada su: samostalnost, osjetilnost, jezik, matematika i kozmički.
    Religiozni dio drže vjerski vrtići.
    M.M. je bila religiozna, i religija se opisuje u pedagogiji ali se ne provodi u programu ukoliko niste u vjerskoj skupini.
    Dakle, možete ići u Montessori program i ne slušati o Isusu svaki dan, dapače daleko od toga da je religija bit cijele priče.
    Mi religiju spominjemo samo u vrijeme većih blagdana koji se slave (npr. Božić, Uskrs).
    Ali spominjali smo i druge blagdane, ovisno o vjeroispovijesti djece u skupini.
    Posljednje uređivanje od Elluna : 15.03.2017. at 17:53

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •