Citiraj gita-xy prvotno napisa Vidi poruku
Odgojna područja u Montessori programu su: praktični život, senzomotorika, matematika, jezik, kozmički odgoj i odgoj u vjeri: kateheza dobrog pastira. Dakle to je dio Montessori programa: ili hoćeš montessori ili nećeš. To ti je kao da ti dijete krene u školu i ti kažeš: ali ja ne bih da uči matematiku. Nemaju oni nikakav vjeronauk svaki dan, niti mole na koljenima. Povremeno u krugu razgovaraju o Bogu, o Isusu, uglavnom oko blagdana. Pričaju o Božiću, Uskrsu, o tome što ti blagdani znače, pričaju o običajima vezanim uz te blagdane. Sve je to dio opće kulture i ja u tome ne vidim ništa loše, dapače meni je to lijepo.

Više o katehezi dobrog pastira imaš ovdje, s tim da taj vrtić iz linka vjerskog odgoja primjenjeuje puno više jer vrtić vode časne sestre.
http://www.montessori-nazaret.hr/rel...e_kateheze.php
Znam to, ali sam mislila da se taj vjerski odgoj odnosi samo na taj vrtić u Slavoniji kojeg vode časne sestre. Ma sve je meni to ok obilježavanje Uskrsa, Božića i ostalog, ali zatupljivanje djeteta sa previše vjerskih detalja mi baš nije poželjno. Po meni bi opća kultura bila da djeca u školi uče o svim vjerama svijeta, to bi mi bilo puno zgodnije od vjeronauka.

Mama Dada jel i u Montessori vrtiću u Mandićevoj isto imaju ovo zadnje područje: odgoj u vjeri?