stray, nemoj se uzrujavati... Vezano za temu ja bih rekla da ne postoji apsolutno dobar program, bez obzira na to da li se radi o Montessori ili Waldorfskom ili klasicnom programu - sve to na isti nacin podlijeze cinjenici da posao rade ljudi, a njih ima svakakvih...

Bitno je samo naci nesto sto odgovara nasem djetetu i sto si mozemo priustiti (ne nuzno financijski - ja ne bih mogla voziti svoje dijete u skolu na drugi kraj grada, to mi se cini prevelikom zrtvom). Nije rijetka situacija da za dvoje djece iz iste obitelji Montessori jednom odgovara, a drugom ne. Uostalom i ja sam u prva cetiri razreda bila super zadovoljna s jednom uciteljicom, a puno manje s drugom. To je individualno. Problem je u tome da ne znas unaprijed taj dio price - mozes procitati program i vidjeti da li je to ok, mozes vidjeti da li se nacela te skole slazu s tvojima i to je ok, ali kad se dodje do ucitelja (jednog ili vise njih) nema bas nikakvog nacina da znas unaprijed kako ce se tvoje dijete tu uklopiti, isto kao sto ne znas unaprijed kakvu ce sretnu ili nesretnu kombinaciju druge djece tvoje dijete dobiti u razredu.

Nazalost, kod nas je dosta tesko tu nesto uciniti kad ustanovis da stvari ne idu kako smo ocekivali - tesko je promijeniti razred ili skolu, bez obzira da li se radi o obicnoj ili bilo kojoj vrsti posebnog programa. Tak da razumijem ovo sto je mc napisala - neki ne zele da im djeca uopce idu u skolu. Tja, imaju ljudi svakakva iskustva, kako vlastita tako i sa svojom djecom.