Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Mjesec dana bez pelene - novi problemi!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Mjesec dana bez pelene - novi problemi!

Znam da o pelenama ima već xx topica, ali ne znam na koji bih se nastavila, a i nisam sigurna da bi mi netko odgovorio. Pa krećem redom:
    dakle, pelenu smo skinuli prije mjesec dana, na Andrejevu inicijativu ("hocu gace!"). Prvih dana bilo je pišanja posvuda, onda postupno sve manje i manje, i sad nismo imali nezgoda s pišanjem već dosta dugo. Naizgled, sve je kako treba. A ipak nije.

1. Izbjegava tutu koliko god može. Zadržava i zadržava satima, sve dok mu nije "dogorilo", i tek tada sjeda na tutu. Ako ga ja podsjetim, žestoko protestira. Onda sam shvatila da želi sve obaviti sam, i pravim se da ga ne vidim, i u tom slučaju sam se skida, sjeda na tutu i zove me tek nakon obavljenog posla. Sve je to ok dok smo doma. Ali ako idemo van (a vrijeme je sad takvo da je šteta biti u kući), pojavljuju se novi problemi (v. br. 2), a osim toga, ne znam ima li smisla "nametati" mu neki red u odlascima na tutu (ujutro, prije spavanja, prije izlaska, i sl.) ili da sve prepustim njemu? Nisam pametna.

2. Kad smo izvan kuće, neće pišati ni pod razno - trpi i trpi dokle god može. Zasad nam je pomoć putna tuta, ali bedasto mi je da piša isključivo u nju - opet generiramo smeće u vidu onih vrećica koje onda treba bacati u smeće. Po tome smo mogli ostati u pelenama. Apsurdno je da smo čak i na izletu usred šume vadili putnu tutu, jer nije htio "zaliti drvo", a bilo mu je više nego sila.

3. i najveći problem - kakanje. Nakon što se nekoliko puta pokakao u gaće, počeo je zadržavati kakanje i sad kaka noću, u snu, u pelenu. I tu uopće ne znam kako se postaviti :/ Teta čuvalica mi sugerira da mu skinem i noćnu pelenu, ali nekako mi to nema smisla, jer bi to izgledalo kao da tjeram inat s usnulim djetetom. Trebali bismo se nekako izvući iz tog kruga, ali ne znam kako.

Da napomenem da je on sam inicirao nošenje gaća, ali izgleda ipak nije bio svjestan svega što uz to ide (skidanje, sjedanje na tutu, samokontrola, i sl.). Ipak, nijednom u ovih mjesec dana nije zatražio pelenu natrag, a pozitivno je i što smo se riješili pelenskog osipa koji ga je mučio zadnjih pelenaških mjeseci. Dakle, nekako mi nema smisla da ga sad vraćam u pelenu. Ali ne znam kako nastaviti dalje...

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo pod 1. me podsjeća na mog, ali s tim da on nije odugovlačio osim možda s kakanjem...bome se više ne sjećam, ali sjećam se da mu je užasno smetalo ako sam ja preuzimala inicijativu za njegov odlazak na WC i danju i noću (noću sam to napravila par puta, ali nakon žestokog protivljenja odustala sam) tak da sam ga pustila da je to njegova briga i ispalo je super. Doduše, on je piškio u krevet noću još dugo dugo (jedno 5-6 mjeseci, s tim da se razmak između dva mokra kreveta sve više i više povećavao s vremenom).

I sad, godinu dana nakon prestanka, nervira ga kad ga pitam treba li piškiti i kakati (npr. kad se spremamo nekam na dulje van ili na put).

Obavljanje nužde vani bilo je bez frke, kakati nije htio vani, nego samo na WC (ajd, par puta ga je frendica inspirirala), nisam nosila nikakve putne tute (možda da prestanete nositi tutu sa sobom pa bi znao da nema druge, a za silu uzmeš običnu vrećicu :? )

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tanja_b..sve je to normalno.

1. Ja isto znam pošizit sa tim njegovim zadržavanjem...ali do te mjere da ga boli mjehur, čak mu i pobjegne, ali neće na tutu. I onda kad je gotovo i više ne može zadržati, trči ko lud..i piški one sekunde kad skine gaće...neću reći kako izgleda okolina... No..u zadnjih par dana je malo bolje, jer kad vidim da mu se piški (drži se za pišeka i cupka), okrenem se i krenem prema kupaoni i viknem: "Ja ću prva priškiti ko frajer!!!" ...beštija onda zaurla: "Neeeee!!!! Pusti mene! Ja ću puvi!!!!!"
    Što se tiče onog "nametnutog" reda sa piškenjem (prije spavanja, prije izlaska i ostalo...): PREKLINJEM TE, NEMOJ MU TO UČINITI!! Govorim ti iz svojeg osobnog iskustva. Mene (i mojeg buraza) mama je tako istempirala (skinuli smo pelenu sa 9 mjeseci), tako da zadnja stvar prije kreveta ili izlaska je odlazak na wc. Tako da npr. sve obavim, legnem u krevet, sjetim se da nisam uzela čašu vode (npr.) odem po vodu, vratim se u krevet ..i ...onda dablšit..moram na glupi wc..samo sjesti (makar ništa ne napravila)...inače mi se raspukne mjehur. Ista stvar sa izlaskom iz kuće...ne daj Bože da izađem iz kuće (noramlno popiškim se ) i onda si razmišljam...možda nisam ugasila štednjak. Vratim se doma. Provjerim.....SJEDNEM NA WC (pokapam par kapi)...i onda moram van...buraz sve isto (šogi je mislila da ima problema sa prostatom...dok joj nisam rekla svoj problem.. :/ )

2. kad smo skinuli pelenu, vani se nismo mogli popiškiti drugačije nego na nekakvom wc-u..Nije bilo šanse da zapiškava drvo. Sad je u drugačijoj fazi. Vani se skini one sekunde kad mu se piški. Nema veze gdje je. :/ U wc ne ulazi jer mu sve smrdi...

3. Skini mu noćnu pelenu. Ne zbunjuj dijete. Lovro ide spavati u 21. sat. Kaka svaki 2-4 dan u 21.30.... :/ Tako da zaspe u 22...
    Ako skužiš da se okreće u krevetu..odmah ga zmontiraj na tutu-wc..što već.

I budi strpljiva.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ajoj, mi smo tek u fazi kad skidamo pelene po danu i čekamo da nas Luka upozori kad treba piškiti. Ali, obavezno se popiški u gaćice.
    I sav ponosan takav hoda. :D

Cure, sretno svima koje ste na odvikavanju od pelene. Nama to ide poooooolako.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ok, sad mi je lakše kad čujem da je i to normalno... već sam se bojala da sam istraumatizirala dijete pričama o pišanju i kakanju :/
    A noćnu pelenu mu još nisam mislila skidati iz jednostavnog razloga: jer on puno pije noću. Za večeru popije 3-4 deci tekućine, onda se još nalijeva vodom u kadi i pije prije spavanja, i noću ako se probudi (pogotovo ako je vruće, a ljeti je to obično slučaj). Znači, sigurno bi se zapišao u krevet (jer mu je ujutro noćna pelena puna puncata). I vjerojatno bi to doživio kao još jedan neuspjeh.
    Ipak, pelenu za dnevno spavanje bismo i mogli maknuti, jer ta 2-3 sata popodne obično bude suha.

Što se tiče noćnog kakanja, dok ja uđem u sobu, sve je već gotovo :/ ili me usred noći probudi smrad. Ne stignem ga uloviti na djelu. Ne znam bi li imalo smisla ponuditi mu hranu koja otvara, pa da se mora pokakati i po danu? On je prije imao 2-3 stolice dnevno, ali otkako smo skinuli pelenu, to se smanjilo na jednom dnevno (ne računam crijevnu virozu, koju je cijelu prekakao u tutu - zato se još više čudim otkud toliki otpor!)

I shvatila sam poantu, neću mu "nametati" raspored pišanja

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ak te to kaj tješi, moj najviše pije navečer (ne toliko ko Andrej, ali svejedno ). A nakon što je prestao piškiti u krevet (od prosinca do sad dogodilo mu se samo jednom) prestao je općenitio piškiti noću, ne budi se i ne ide na wc, a čak ujutro kad se probudi ne juri odmah na wc, nego prvo odgleda crtić, obuče se i sl. (samo da napomenem da mu nikad nisam branila vodu navečer)

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

moj isto zadrzava piskenje jer mu se ne da ostavljat sta vec radi i ic na wc ide ako mu je vec jako sila i isto ako ga podsjetim poludi. ipak on se vec dobro kontrolira pa nemamo nezgoda.
    sto se kakanja tice to ne zadrzava. kad mu se kaka odmah pita na zahod. mi mu nismo ni davalai tutu. ide na zahod sa onim nastavkom i fora mu je to.

vani ga uvijek tata vodi piskit na travu, piski s nogu kao tata i to mu je jako fora. cak vise voli tako nego doma na zahodu. mi smo ga uvijek pustali saa tatom u wc da gleda i govorili mu "evo vidis kako tata piski tako ces i ti" i to mu je uvijek bilo gust.

sto se tice noci ja sam inzistirala na peleni iz svog komoda jer sam mislila da ko ce ga sad po noci svlacit i stavljat na wc. mm je govorio da mu je skinem jer mu je stvarno uvijek bila suha iako on po noci natace vodu jer dosta kaslje pa mu pase da mu moci grlo. onda me jednu noc probudio da mu se jako piski i da hoce na zahod. od onda mu ne stavljam i nikad se ne popisa u snu. mislim da oni kad jednom skuze da treba trpit do wc-a trpe i nesvjesno u snu.
    ipak neko je kao pravilo ako se tri noci budi sa suhom pelenom vrijeme je za skidanje. ako mu je uvijek mokraa ne jos.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    PREKLINJEM TE, NEMOJ MU TO UČINITI!! Govorim ti iz svojeg osobnog iskustva. Mene (i mojeg buraza) mama je tako istempirala (skinuli smo pelenu sa 9 mjeseci), tako da zadnja stvar prije kreveta ili izlaska je odlazak na wc. Tako da npr. sve obavim, legnem u krevet, sjetim se da nisam uzela čašu vode (npr.) odem po vodu, vratim se u krevet ..i ...onda dablšit..moram na glupi wc..samo sjesti (makar ništa ne napravila)...inače mi se raspukne mjehur. Ista stvar sa izlaskom iz kuće...ne daj Bože da izađem iz kuće (noramlno popiškim se ) i onda si razmišljam...možda nisam ugasila štednjak. Vratim se doma. Provjerim.....SJEDNEM NA WC (pokapam par kapi)...i onda moram van...buraz sve isto (šogi je mislila da ima problema sa prostatom...dok joj nisam rekla svoj problem.. :/ )
    Ajme..i ja sam mislila da je u meni problem. Ni u snu mi nebi palo napamet da je problem dolazi iz ranih dana. Tocno tako sam i ja istempirana.
    Nikako ne smijem uciniti istu pogresku.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Tanja, ja mislim da je sve ovo apsolutno normalno i da će brzo proći - samo se valja skulirati i ponašati se tako da ne ostavimo neke posljedice na djeci, što je meni već teže. Lea recimo nije uopće htjela tražiti kakati pa smo došli na to da ona sjedi i sjedi na kahlici ne bi li se pokakala - evo, tako se valjda stvaraju oni ljudi koji satima sjede na WC-u i čitaju stripove

Evo kako je kod nas

1. Lea rijetko traži da treba piškiti. Valjda bih ju trebala pustiti da traži, ali ne, ja ju stalno podsjećam i nudim Kad zaboravim, ona ipak traži.

2. Isto nije htjela piškiti izvan kuće, osim u putnu tutu. Sad već hoće piškiti u parku, dapače to joj je fora. Počela je otkad je vidjela jednu curicu prema kojoj gaji neobične osjećaje (sviđa joj se i htjela bi se s njom igrati ali se valjda srami) da piški i sad traži čim vidi neko drugo dijete.

3. Kakanje je zadržavala, pa je kakala tvrdo, pa smo joj čak dali sirup i smekšala joj se stolica i od tada hoće kakati na tutu ali baš i ne traži (tražila je sve skupa valjda dva puta), nego sjedi i sjedi i sjedi pa se pokaka.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Danas sam mu dala jesti breskve i trešnje, u nadi da će ga to otvoriti i potjerati na tutu prije spavanja.
    Natrpao se voćem, ali se nije pokakao. Zato je tražio piškiti dvaput, i to sam od sebe, čak i nakon kupanja. Ajde, bar nešto.
    I pokakao se otprilike pola sata nakon što je zaspao - breskve su se požurile van, ali ipak nisu bile tako brze

Citiraj Mima prvotno napisa
    Lea recimo nije uopće htjela tražiti kakati pa smo došli na to da ona sjedi i sjedi na kahlici ne bi li se pokakala - evo, tako se valjda stvaraju oni ljudi koji satima sjede na WC-u i čitaju stripove
    Ovako je kod nas bilo u počecima početaka navikavanja na tutu, ali smo svi skupa (i mi i Andrej) ubrzo uvidjeli da to nema smisla. Sad ponekad čita slikovnicu na tuti, ali to ne traje predugo. Ajde, bar smo jednu fazu prošli.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa i nema smisla, ali s druge strane mora dijete imati priliku da se pokaka.
    Mi smo se savjetovali i sa našom pedijatricom i ona nam je rekla ( a to stalno ponavlja i dr. Richter na Cybermedu) da je najvažniji jutarnji impuls za kakanje i kad se to propusti da dolazi do problema. Pa ako dijete namjerno neće tražiti, a ja ju dižem sa tute svaki puta nakon piškenja, kad će se onda uopće pokakati. Ja recimo kad gledam npr. vikendom - mi uvijek nekud jurimo i Lea uopće nije imala KADA kakati. Tako smo mi nju počeli puštati da sjedi na tuti - e sad to što ona kuži da joj je to super zabava i što to namjerno iskorištava, to je već druga priča.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Danas sam mu dala jesti breskve i trešnje, u nadi da će ga to otvoriti i potjerati na tutu prije spavanja.
    Natrpao se voćem, ali se nije pokakao. Zato je tražio piškiti dvaput, i to sam od sebe, čak i nakon kupanja. Ajde, bar nešto.
    I pokakao se otprilike pola sata nakon što je zaspao - breskve su se požurile van, ali ipak nisu bile tako brze

Citiraj Mima prvotno napisa
    Lea recimo nije uopće htjela tražiti kakati pa smo došli na to da ona sjedi i sjedi na kahlici ne bi li se pokakala - evo, tako se valjda stvaraju oni ljudi koji satima sjede na WC-u i čitaju stripove
    Ovako je kod nas bilo u počecima početaka navikavanja na tutu, ali smo svi skupa (i mi i Andrej) ubrzo uvidjeli da to nema smisla. Sad ponekad čita slikovnicu na tuti, ali to ne traje predugo. Ajde, bar smo jednu fazu prošli.
    A kad si mu dala to voće? Možda da probaš da većinu voća poklopa prije podne tak da stigne djelovati? (kajaznam :? )
    Kod nas funkcionira tak da on voće poklopa prije vrtića i još jedan obrok u vrtiću, a popodne tu i tam (prije je bilo i to) i kaka navečer oko 19-20 h, taman prije kupanja (u biti, čim kažeš da idemo na kupanje, njemu se kaka ). Ponekad se pokaka i u vrtiću, ponekad ne.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

moj sin je kao moj muz probavu je definitivno naslijedio od njega, oni to obavljaju cim otvore oci
    marko iznimno ovisno o tome sto jede jos jednom popodne ili predvecer.

mene brine to sto trpi piskiti, jer se bojim onih upala mokracnih puteva zbog zadrzavanja mokrace.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Voće je jeo u 5 popodne. Znam, kasno. Ali tek tad smo došli doma.

A nekako će se to već valjda pomaknuti. Ovo što Mima piše stoji, ali ako njemu stvarno nije sila, ne mogu ga natjerati da se pokaka ujutro. Dok je bio u pelenama, kakao je 2-3 puta dnevno, nekad i češće, i to se pomicalo, od jutra, do poslije ručka, pa do navečer, kao mali vrabac. Nikad nije imao problema s tvrdom stolicom. Pa se nadam da će se nekako samo izregulirati, samo što je malo bedasto, presvlačiti ga usred noći.
    Btw, breskve su odradile svoje, pa se pokakao i ujutro, opet u pelenu ali me skrušeno dočekao u krevetiću i rekao: pokakao sam se u pelenu, nisam tražio tutu. Znači da je ipak svjestan što se dešava. Rekla sam mu, dobro, drugi put ćeš tražiti tutu; on je odgovorio da hoće, i to je to - za danas. Vidjet ćemo dalje.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Mjesec dana bez pelene - novi problemi!

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    ....ne znam ima li smisla "nametati" mu neki red u odlascima na tutu (ujutro, prije spavanja, prije izlaska, i sl.) ili da sve prepustim njemu? Nisam pametna.

3. i najveći problem - kakanje.
    tvoj i moja princeza su se negdi u isto vrime skinili iz pelena.
    pa evo ti moje iskustvo:
    nametnila sam red: ujutro je prva stvar čim je probudim stavit na tutu (bome obavi količinski koliko i ja). u početku sam je stalno pitala treba li joj pišit. sad već ona sama zna kad joj je potriba i pita. prvih par dana sam je ja pitala, a nakon toga više ni nema potrebe jer sama zna. prva dva dana smo imali malih nezgoda u gaće, ali od tada :D više ne.

noćnu pelenu smo skinili 7 dana nakon dnevne i niti jednom se nije popiškila u krevet jer je opet obavezno prije spavanja stavim na tutu dok makar nešto ne popiški.

i nama je kakanje problem. neće u tutu da se ja okrenem naopako. u početku je baš bila "zapekla" jer nije danima kakila, sad traži da joj stavim pelenju kad joj se kaki. očito za taj korak micanja pelene još nije spremna i ne forsiram. stavim joj je, ona obavi posal i sve 5. doduše, dosta rjeđe kaki nego što je to radila kad je bila prava pelenašica. i to me malo muči.

ako ti je već misec dana bez pelene ja mu je ne bi vraćala ni slučajno. samo ćeš ga zbunit. proći će i ta faza.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

i vidu se nekad ne da na wc, pa koristim fore kao i mamma san: tko će prije, vidi kakav konjić (tutnem mu konjića u ruke, a ja ga skinem i posadim na wc).
    imaš li šanse da bude uz neko drugo dijete koje ide na wc/tutu? vidim da je mojima to jako puno značilo - osvjedočiti se da i druga djeca to rade, vidjeti kako, po mogućnosti kakati u društvu 8) ...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj aleta prvotno napisa
    imaš li šanse da bude uz neko drugo dijete koje ide na wc/tutu? vidim da je mojima to jako puno značilo - osvjedočiti se da i druga djeca to rade, vidjeti kako, po mogućnosti kakati u društvu 8) ...
    Ima. Kod tete čuvalice još se jedna curica skida iz pelena, a kako ona i Andrej kopiraju jedno drugo gotovo u svemu, tako i on sjeda na tutu kad i ona

A nadam se da će od jeseni i vrtić imati svoj utjecaj, pa da će nekako s tute prijeći na wc... jer doma neće ni čuti da sjedne na zahodsku školjku (ništa ne pomažu nastavak za školjku i stepenica iz ikee :/ )

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

bog,cure
    evo i mi smo u fazi odvikavanja od pelena, mislim da nam dosta dobro ide, jedini problem je u tome što moja šefica kad ima pelenu zove da joj se piški i kaka i kad je bez pelene uvik joj malo pobigne, zato je sad stalno bez pelene tjedan dana i uspila se dobro iskontrolirati, mogu reći da smo zadovoljni. Čak i tokom spavanja dogodi se da viče brzo, brzo a to je znak da joj se piški, recite mi dali da je noću dižem za piškenje ili ne? 8)

Ejla-S avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Bog svima.
    Mi smo jako friški u skidanju pelena. Tek treći dan ali mi se čini da fino napredujemo. Prvi dan je piškio di je stiga, jučer samo jedna nezgoda a danas do sada nijedna. Čak je sam rekao da treba u wc. Što se tiče kakanja to je sve isto kao i kad je imao pelenu. Nema neke ure oko koje se to događa. Ova dva dana je samo legao na trbuh, naravno kad ja nisam u blizini, obavio što je imao i zvao da ga očistim jer je on šporak.
    Noćnu pelenu smo skinuli drugu noć. Naravno da se popiškio (pije 2 dcl mlika u krevetu), ali sam ipak odlučila poslušati roditelje koji savjetuju skidanje odmah pa što bude.
    Uglavnom, oko ničega ne dižemo paniku nego polako objasnimo situaciju i nadamo se da je shvatio.

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A ja vas napeto pratim jer mi krećemo, već u startu dernjava na moju molbu da skinem pelenu jer će joj biti ljepše i neće biti vruće itd., bujice suza.....
    Pomalo.....

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tanja, ja ću ponoviti ono što sam ti i prije rekla : nije bio spreman. i mislim da su ovo posljedice toga. a vi me i dalje ignorirajte

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moj Roko još ima pelenu,nije još spreman.
    Ne da se na tutu,kupila sam dječji nastavak za školjku,neće ni to.
    Pa sam odustala.Već će on meni dati do znanja kada bude spreman.

Međutim,primjećujem da noć provede totalno suh.
    Ujutro se budi sa čistom pelenom.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

1. umjesto tute daj mu nesto u sto moze pisati stojecki. ponekad je to razlog da klinci (muski) ne zele tutu. mi smo u toj fazi koristili kanticu za igranje, malo vecu.

2. sto se putne tute tice, "zaboravi" ponijeti vrecicu, pa nek se popisa tamo gdje ju stavis.

3. sto se kakanja tice, slazem se s Mimom. nekima treba malo duze, daj mu da nesto prolista

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    tanja, ja ću ponoviti ono što sam ti i prije rekla : nije bio spreman. i mislim da su ovo posljedice toga. a vi me i dalje ignorirajte
    Tko kaže da te ignoriram itekako sam razmišljala o svemu tome i o onome što si napisala, ali nisam puno pametnija nakon svega.

Ja ga ne bih još odvikavala od pelene da nije on sam potaknuo cijelu priču. Kako rekoh u prvom postu, vjerojatno zapravo nije bio svjestan što sve uključuje nošenje gaća, ali nikad se nije jako ni bunio. Nego to kod njega ide po principu: jedan dan piša u tutu, sam se skida (ili sam javlja kad mu je sila), sve super; a onda dva dana neće ni čuti i ponaša se kao da se to njega ne tiče.

Kako on nikad nije imao nagle promjene u razvoju niti nagle skokove, ni u čemu, nerealno mi je očekivati od njega da bi mogao skinuti pelene u dva dana, kao što je to slučaj kod neke djece. I očekivala sam da će nam trebati više vremena za sve to. A da treba puno strpljenja, treba. Ono što me zanimalo je, kako se nositi s problemima koji se javljaju "u hodu" i na dulje periode (npr. s kakanjem mjesec dana uopće nije bilo problema, da bi problem odjednom "izvirio").

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da ne otvaram novi topic.
    Kod nas je sve manje-više funkcioniralo. I tako već dva mjeseca.
    Međutim, u zadnjih nekoliko dana počeo je opet s piškenjem bilo kuda (kao nekontrolirano) i to ne jednom dnevno, nego čak nekoliko puta na dan. A između toga bude da normalno kaže kada treba piškiti i ode sam do WC.
    Nemam pojma što da radim sada s njim. Ne želim mu vraćati pelenu jer je već sve bilo kako treba, a osim toga moramo se riješiti pelena do jeseni radi vrtića.
    E, sad. Ja sam u zadnje vrijeme morala dosta duže ostajati na poslu, pa je I. dosta bio ili sam s tatom ili s mojima. Da li se on inati ili što je razlog, ne znam.
    Imate li prijedlog?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Švrćo, ne znam što je u vašem slučaju, ali mi smo imali faze inata, npr. ponedjeljkom (tj. nakon vikenda) bi iz protesta kod tete čuvalice piškio u gaće, a u utorak bi već bilo sve ok. Tako da je i to moguće.

Inače, naši problemi su se malo-pomalo riješili sami od sebe :D

1. Počeo je sam javljati "piški se mi" ili se čak sam skine i sjedne. Do toga smo došli tako da sam ga, u trenucima kad mi se činilo da mu je sila, skidala gologuzog i puštala ga da takav jurca po stanu - redovito bi nakon kratkog vremena sam sjeo na tutu i popišao se u nju (nikad to nije napravio na pod)

2. Riješili smo se putne tute (juhuuuu) - vani je pristao na igru "idemo zaliti drvo" ili "idemo zaliti travu"

3. Kakanje smo uspjeli regulirati na moru - nakon što je dvije noći kakao u pelenu (opet) i dvije večeri u gaće, primijenila sam istu metodu kao pod br. 1 - u ključno vrijeme bih ga skinula gologuzog i sam bi sjeo na tutu kad mu je bilo sila. Nakon 5 dana je uhvatio rutinu i sad se sam skida i prijavljuje obavljen posao.

Ostaje nam još: skidanje noćne pelene (to će malo pričekati, jer previše pije navečer) i navikavanje na pravi wc (tu nisam baš pametna, ali nadam se da će možda vrtić imati pozitivnu ulogu u tome).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

marko je godinu dana odbijao wc ,samo tuta

i u nastupu jada tuta je lansirana u kontejner, jer je mladi gospodin svoje fekalije čuvao kao relikvije

primjer, to su MOOOOOOJA govanca, kak su mi lijepa,neka još malo budu u tuti da ih gledam

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

tanja, samo da ti se pohvalim, pošto smo u sličnim situacijama ;

pišanje u tutu ili vani, na travu, je apsolvirao u manje od 24 sata, nezgoda skoro pa uopće nismo ni imali, svega par puta, kad mu je baka dala da se natrpa lubenice

jedino smo se malo mučili sa kakanjem, ali nakon 10-ak dana i po tom pitanju smo jako napredovali, ne boji se više tute, manje više sam traži, iako ponekad zaboravi, pa samo počne trčat po stanu, drži se za guzicu i viče "mamaaa, meni nešto nije dobro, mislim da će mi se nešto dogoditiiiii"

mislim da nam super ide :D

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    i u nastupu jada tuta je lansirana u kontejner, jer je mladi gospodin svoje fekalije čuvao kao relikvije

primjer, to su MOOOOOOJA govanca, kak su mi lijepa,neka još malo budu u tuti da ih gledam
    Analna faza?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •