Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Skidanje kilograma

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Skidanje kilograma

Ne znam da li je tema baš za "Kružoke trudnica" (ako nije, nek admin premjesti na neko drugo mjesto).

Ja sam u prvih 37 tjedana trudnoće dobila 18 kg :/ i neću reći da ne znam odakle mi jer jedem sve što mi dopadne ruku.
    Nakon prve trudnoće (u koju sam krenula s 52 kg) ostalo mi je 10 kg i njih sam nosila sljedećih 10 godina - do ove trudnoće.

Kako imam još tri tjedna do poroda, nabacit ću još koju, a onda... ne bih htjela da mi i iz ove trudnoće ostane 10 kg pa da na kraju imam 72 kg; htjela bih se zapravo što je moguće prije vratiti na neku normalnu kilažu, ali istovremeno bih htjela i što dulje dojiti.

I sad pitanje: Da li je moguće nekakvom uravnoteženom prehranom nakon poroda istovremeno gubiti kilograme, a imati dovoljno mlijeka za dijete? Ako ne ide, radije ću kilograme bacati kasnije, ali ako postoji neka takva dijeta, bila bih vrlo zahvalna da me netko uputi na nju (što jesti, koliko...).

Kako je to bilo kod vas?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Amalthea, sudeci po knjigama o dojenju i mojim online prijateljicama koje su nedavno rodile itekako je moguce. Dojenje je jako dobro za skidanje kilograma. Naravno, trebas kvalitetno jesti dok dojis. Ipak, kilogrami, kazu, idu dolje.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moja sestrična je prošle godine 20.08. otišla roditi sa 97kg.
    Jučer je imala 65. Izgleda fantastično!" Bez dijeta (Slavonka) uz dojenje i uz malo kretanja.
    Ne brini!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja se isto kunem u dojenje!

10 mjeseci dojenja, 10 kg dole - znam da ovako ne zvuci nesto narocito, ali 10 kg je 10 kg. sad se mjesecima mucim da skinem 2-3 kg, a onda su odlazile prakticki same od sebe.

na prehranu sam pazila, nisam nisto posebno izbacila, bila je raznovrsna, uravnotezena, pila sam puno tekucine, puno smo se setali....

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Moja sestrična je prošle godine 20.08. otišla roditi sa 97kg.
    Jučer je imala 65. Izgleda fantastično!" Bez dijeta (Slavonka) uz dojenje i uz malo kretanja.
    Ne brini!
    Neznam zasto al uvijek mi Apricot vrati volju za zivot i velik osmijeh na lice

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mostarko, priznaj koliko si kilogramica natukla
    Iz tvoje price sam zakljucila da smo slicne gradje, pa me zanima. Ja sam na pocetku trudnoce imala 71 kg, a otisla rodit sa maleckih 94 kilogramica Ponovo zadtrudnila sa nekih 76/7 kg
    A ako zena nije pretjerano sklona debljanju, kilogrami lete sami. Bez ikakvih dijeta.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam zatrudnila sa nekih 60, rodila sa 74 recimo, i nakon manje od 6 mjeseci (ne znam točno kad) došla na 58-59, na visinu od 174cm

bez ikakvih dijeta, samo dojenje i trčanje za mališom

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

isto. dobila osam, nakon dva mjeseca bila na nuli a nakon tri na minus dvije kile. u životu nisam bila tako mršava! a jedem, kako se moja sestra fino izrazila, ko termit. sve se potroši, što na dojenje što na trčanje i nespavanje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

OK, onda neću brinuti o tome uopće. I svakako ću vam javiti kako je išlo.

Cure, thnx! 8)

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Amalthea, sretno na porodu!

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj snorki prvotno napisa
    Mostarko, priznaj koliko si kilogramica natukla
    Iz tvoje price sam zakljucila da smo slicne gradje, pa me zanima. Ja sam na pocetku trudnoce imala 71 kg, a otisla rodit sa maleckih 94 kilogramica Ponovo zadtrudnila sa nekih 76/7 kg
    A ako zena nije pretjerano sklona debljanju, kilogrami lete sami. Bez ikakvih dijeta.
    Inace sam uvijek vagala oko 65kg. medjutim 2/3 mj. prije trudnoce sam prestala pusiti nekih mjesec dana i dobijem jos 5 i podjem sa 70 kad sam zatrudnijela.Zadnji dan kad samm posla na porod sam imala 94.60. Visoka sam 180 cm.
    Snorki imamo iste mjere samo se nadam da ce i meni brzo spasti suvisni ne prijatelji .

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam u trudnoci dobila 17 kg. Iz bolnice sam došla sa minus 10, a sada sam još na plus 2kg. 15kg u 2 mjeseca a jedem normalno i naravno dojim i pijem puuuno vode jer sam non stop žedna. Kažu mi da postoji mogučnost i da odem u minus sa kilama s obzirom da sam u samo 2 mjeseca skinula skoro sve dobiveno i dalje dojim i želim to što duže. A ja sam baš sretna zbog toga jer ionako imam malo viška kila. !

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

drage moje,
    ma ništa vi ne brinite oko kg ako dojite.
    moja iskustva su:
    - prva trudnoća: 13 kg, dojila 11 mjeseci, na krstenju 4 mj nakon poroda stala u svoju robu bez problema, mjesec dana nakon poroda
    - druga trudnoća: 17 kg, dojila 8 mjeseci i u tih 8 mjeseci došla opet na svoju kilažu od 58-59 kg.
    prošle godine sam imala spontani u 17-tom tjednu i do tada nabacila 3 kg od kojih su mi 2 sigurno ostale i kojima sam ušla u ovu treću trudnoću. sada sam u 28-mom tjednu i do sada sam dobila 9 kg. u početku su kile išle kao lude, jer sam jela sve čega se oko dotaklo, a onda sam malo stala na loptu, tako da zadnjih 5 tjedana ide normalnije. mislim, jedem normalno, vidim da trbuh raste, beba me sve jače tuče
    to je to. samo dojiti i naravno, nema jedenja za dvoje, kako neki lakomislenici kažu.... skužit ćete i same koliko vama i bebi treba.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj IcsiChick prvotno napisa
    Amalthea, sretno na porodu!
    Hvala!

I tebi isto (vidim da smo tu negdje...)

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo, ja sam na svojoj staroj kilaži i bez problema stanem u svoju staru odjeću još od prije mjesec dana !

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ana.m i ja sam bila žedna ko graba svaki put kada sam počela dojiti.
    Moja Dora je još uvijek na prsima 4 puta!!Imam +5 kg,ali vidim da mi se unazad tjedan dana tijelo promijenilo.Izgubila sam trbuh i bokove.To je valjda od njenog hodanja i dizanja po noći zbog zubića.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ah, te kile ...

Primljena u bolnicu 16.12. s 80 kg; danas smotuljak ima 9 dana, a ja sam već na 65 kg...

Možda malo i prebrzo, ali, ove kile idu k'o lude (kad se sjetim koliko sam bila zabrinuta radi njih, bude mi smiješno).

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sad pazi da se ponovo ne udebljaš!
    Zapamti, zbog dojenja ne moraš jesti ništa više no prije - hrani se kvalitetno, pij tekućinu... živi "normalno".
    I... čestitam na bebici!

ivarica

Početno

bitno je paziti na raznoliku prehranu, ali i to da unos kalorija ne ide ispod nekih 1500 - 1800 na dan.

kod unosa ispod 1500 kalorija na dan postoje istrazivanja koja dokazuju da se tad u mlijeko ispusta dosta masnih stanica, sto nije dobro ako znamo da su one prava skladista pesticida i ostalih toksina-

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I ja se javljam s upozorenjem da paziš da se ne udebljaš. Ja sam prvi puta ostala s 3 kile viška, drugi sa okruglo 0, a evo me s 20 više od prije prve trudnoće... sve ti je jasno...
    Osobito krizno je meni bilo razdoblje kad smanjuješ broj podoja, tj počinješ dohranu.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Eh, i čestitam na smotuljku!

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Primljena u bolnicu 16.12. s 80 kg; danas smotuljak ima 9 dana, a ja sam već na 65 kg...
    :shock:
    Dobro te krenulo, nema šta.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Da, krenulo me...

Ipak, moram priznati da sam jedan dio kilaže izgubila u bolnici (5 kg), jer sam u bolnicu primljena zbog edema nogu, ruku, lica... sva puna vode. Kad se tome pribroji bebica, posteljica, plodna voda... izgubila sam vjerojatno samo 5 "pravih" kila.

Ma, nije mi to uopće više važno.

Svima zahvaljujem na čestitkama, a sad moram ići. Mali sisavac cokće usnama... gladuš mali...

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Samo vezbe i lagana ishrana mogu pomoci u skidanju kilograma.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj ksahalina prvotno napisa Vidi poruku
    Samo vezbe i lagana ishrana mogu pomoci u skidanju kilograma.
    Ja ne radim nikakve vježbe trenutno, a i kad sam radila to je bila obična yoga. Samo zdrava ishrana- van izbaila sve prženo i masno, izbacila kruh- zamijenila ga prepečencem. skinula u 3 mjeseca 8 kila! To me spasilo da sad nisam i tih 8 kila još u plusu u trudnoći.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •