pri otpustu iz bolnice mi je sestra rekla da mi AS ne odgovara novorodenome djetetu, iako na njoj pise da jest!?!
imamo ovu: http://www.oeamtc.at/netautor/html_s...esisxplus.html
sad sam malo nesigurna. sta kazu iskusni savjetodavci???
pri otpustu iz bolnice mi je sestra rekla da mi AS ne odgovara novorodenome djetetu, iako na njoj pise da jest!?!
imamo ovu: http://www.oeamtc.at/netautor/html_s...esisxplus.html
sad sam malo nesigurna. sta kazu iskusni savjetodavci???
Isto je i meni rekla sestra pri otpustu, pa smo se malo zakačile, ja sam tražila pedijatricu pa je odustala. S tim da u istom rodilištu na trudničkom tečaju napominju kako zdravo novorođenče treba voziti isključivo u AS.
Dakle - i nekim medicinskim radnicima ne bi škodio tečaj.
Koliko ja znam, samo prerano rodjene bebe treba voziti u kosari u lezecem polozaju a sve ostale u AS. Koliko vidim, imas sjedalicu 0-13kg pa mi nije jasno zasto ti je receno da u tome ne vozis dijete?
Ivana, ako ti dijete nije niske porodajne tezine (ispod 2,5 kg) ili rodeno puno prije termina, i nema nikakve tjelesne hendikepe, onda je ova sjedalica za vas savrsena. Nemoj se dat zbunit losim znanjem sestre iz rodilista.
I prati kad ce kod vas blizu biti skoro pregled, mislim da se uskoro sprema jedan u Osijeku, pa odi provjeri da ste je dobro namjestili i bebu u nju dobro vezali.
Ne samo da sestre ne znaju, nego mojoj prijateljici je prije par dana pedijatrica na SD rekla da je protiv AS. Ja sam je morala uvjeravati da ipak dijete izvede iz bolnice u ASu, na kraju me je poslušalaNije mi jasno
kako službene osobe koje trebaju savjetovati novopečene majke mogu davati pogrešne informacije.
I meni je receno da nevozim djete u AS do 6mj zivota jer da moze iskrivit kicmu.
Kad sam je upitala u cemu bi onda trebala voziti djete u autu rekla mi je da ga drzim na sebi :shock:
Sreca da sam se dobro informirala prije nego sam rodila![]()
I meni je receno da nevozim djete u AS do 6mj zivota jer da moze iskrivit kicmu.
Kad sam je upitala u cemu bi onda trebala voziti djete u autu rekla mi je da ga drzim na sebi :shock:
Sreca da sam se dobro informirala prije nego sam rodila![]()
ah, sad mi je puno lakse! hvala![]()
u zadnje vrijeme dobivam toooliko puno razlicitih misljenja i savjeta u vezi svega, da vise ne znam gdje mi je glava...![]()
ja se sjecam da na SD roditelji donesu ili AS ili kosaru/jastuk i onda sestre kad oblace bebace za doma uvijek izlaze vani u kosari ili jastuku
trebalo bi informirati med. sestre u rodilistima o tome
posto sam tamo provela 15 dana puno sam se toga nagledala
i meni je rekla da bolje da ga nosim na rukama doma![]()
Moj se život drastično promijenio kada sam shvatila čije savjete valja poslušati, a čije ne![]()
mi smo bebu iznijeli na rukama do auta jer je sjedalica bila u autu
mislim da se sjedalica ni ne može dobro namjestiti u auto ako je beba već u njoj
I nama je babica rekla da ne sme staviti bebu u AS. Ona ce je obuci, da joj damo neki prekrivac da je u to stavi, a mi kako zelimo.
I tako je ona Unu isporucila tati u ruke, a mi je pred njom odmah u AS. Nije se bunila ali je rekla da ne sme :?
Oni su ubedjeni da bebe sede u AS. Nikako da obrate paznju da je beba oslonjena ledjima, a nogice blago podignute. I ja sam bila :shock: dugoooo jer tako malena bebica u tako neobicnom polozajuSada sam se vec navikla
![]()
mi bebu nismo mogli staviti u autosjedalicu ako je zavezana
remen ide preko sjedalice i iza (Maxi-Cosi Cabrio)
tek kad je beba očvrsnula-mogla držati čvrsto glavicu, stavljali smo je u AS dok je bila pričvršćena u autu
mi imamo bebe confort creatis, za nju govorim,Ancica prvotno napisa
ali pretpostavljam da je lakše manevrirati praznom sjedalicom nego kad je beba u njoj :/
Mi isto imamo creatisovu as, i kad je mm dosao po nas sa njom, ono sestra je nosila Zaru do ulaza i namješta on sjedalicu da je stavi unutra a sestra ce: Ja vam je u to neću stavljati! Uvali mi dijete u ruke (doslovno uvali) i okrenu se bez pozdrava :shock: Na dobro nam došli novi roditelji i imali još puno djece(fali onaj smiley di jedan drugom razvija glavu maljem)
:shock:Astralis prvotno napisa
Upravo sam pročitala mama_još_malo priču s poroda iz Feldbacha i ovo je dio koji se odnosi na autosjedalice:
Mislim, gdje mi živimo, sto godina iza njih :/Za izlazak iz rodilišta roditelji sami odijevaju bebu, a ne može se otići bez autosjedalice. Roditelji koji nemaju svoju AS, dobiju od rodilišta na posudbu i dužni su je vratiti.
Da ne govorim o kulturi, okrenuti se bez pozdrava!
Svugdje isti problemiJa sam još na tečaju reagirala kad je sestra počela govoriti da se donese jastuk ili košara za iznijeti dijete iz bolnice al sam dobila komentar: pa ovisi financijskim mogućnostima. ja sam ispala ka da spavam na lovi a samo želim najbolje svom djetetu i zašto se tu uopće novci spominju kad je u pitanju sigurnost djeteta???
Naravno MM je donio AS u bolnicu a onda je počeo rat sa sestrom koja nas je otpremala van: pa nije vam to za ovako malu bebu...odgovaram da ima umetak za novorođenče (Chicco AS), pa vidite da vam ona u previše sjedećem položaju to vam proizvođači samo kažu da prodaju i samo je stavi unutra i ode ispred mene. Ja za njom vičem da stane da zavežem dijete a ona mene začuđeno pogleda: pa što vi nju mislite stvarno u ovome voziti![]()
Ajme di smo mi od Europe![]()
ja sam N. koja je puno prerano rođena (rođena s 1220g, kući išla s 2200g) uz blagoslov dr. Stanojevića (SD) vozila kući u sjedalici (nije imala problema s disanjem), a ni sestra kod otpusta nije imala nikakve primjedbe, samo moram priznati da sam od uzbuđenja što konačno ide kući potpuno zaboravila da li ju je sestra stavila unutra, čini mi se da je :? i da sam je ja samo zavezala
mi smo jedino imali preporuku da je isključivo u autu vozimo u sjedalici, a inače da je vadimo van, tako da u početku nismo kačili sjedalicu na kolica
AS sigurno nije neka sreca za dijete ali je nuzna zbog sigurnosti i tu nema price. Onaj ko kaze da je sjedalica losa za dijete neka lijepo ponudi jednako sigurnu alternativu za sigurnu voznju djeteta u autu pa nema problema, necemo uzeti sjedalicu.
Ovo teoretiziranje pojedinih pedijatara mi dize zivac i iskljucivo ide s ciljem da se za njega cuje. I losa reklama je reklama pa ajmo reci nesto sto drugi ne preporucuju i odmah ce se procuti za mene...
Dia prvotno napisa
i meni isto...kako je njoj to grozno da se male bebice pate u tome...bla, bla...
i još mi je rekla da ju ona neće u to staviti, nego da ju stavim sama ako baš hoću.
:shock:
OT - ali meni se čini da je ovo jedini pedijatar sa čijim stavovima se uglavnom slažemmirjana prvotno napisa
hej, mene zanimaju te AS od 0-13
naime čula sam se s prijateljicom koja je rodila prije 1mj i ja ju pitam jel drži bebu u tome, kaže ona ne, da njoj to izgleda kao da beba sjedi. ja ju pitam pa kako onda, a ona kaže ili je u kolicima ili kinderbetu, a povremeno ju i drže na sebei :?
ja znam da su moju nećakinju držali u tome od prvog dana (iako su stavili mali jastučić u to)
pa me zanima vaše misšljenje, iako mi djeluje da bih joj pametovala jer nemam svoje, ali ne znam kako da joj pristupim
mislim da li držite bebu u tome samo kad se vozite ili vam je beba i tijekom dana u toj AS?
ustvari, da se ne pravim pametna, ako je jedna ovako da mora i druga, a i sama ne znam šta je ispravno ako može neki link ili nešto.....
ali me najviše zanima da li držite bebe u tome samo u autu ili i doma...
vjerojatno ću i ja jednom imati bebolinu pa da znam šta je ispravno, a šta ne
za novorođenčad je AS nužno zlo
znači svakako izbjegavati da je u AS i u stanu
kada se novorođenče ne vozi u autu, preporuka je da bude na ravnoj podlozi, tako da ni vožnja u AS kao nastavku na kolica nije preporučljiva.
neki dan razgovaram sa curom iz Njemačke koja mi kaže da su kod njih nova istraživanja pokazala da se dijete ne smije voziti u AS jer nije dobro za kičmu, samo ne znam kako da vozimo djecu ili možda nebi trebali nikud ići dok dijete ne napuni 6mj![]()
Ja više stvarno neznam tko je tu više lud, non stop nešto mjenjaju i ono što se danas preporuča sutra više nije dobro. Užas!!!!
hvala cure!evo imala sam 3 susreta s time i malim bebolinama
1. su u AS stavljali jastuk, onaj mali i beba je bila na ravnom (koliko toliko)
2. beba im je stalno u tome
3. bebu ni ne stavljaju u to jer je prerano
eto sad, a valjda svi najbolje znaju šta je najbolje za njihovo dijete.... ja ne mogu nikome ništa reći jer nemam svoje, a ne mogu ih savjetovati kad eto, jedni su za as, a drugi ne....
pitam se kako će biti kad budem imala svoje... vjerojatno solucija 1. ove dvije ne...
u AS se NE smije stavljati jastuk jer onda nije sigurna u prometu
AS je po meni nuzno zlo, NE preporuca se dugo boravljenje u njoj, znaci SAMO u autu, na duge relacije se preporuca svakih 1,5-2h stati i izvaditi bebu iz AS
ivana B-G je rodila u Os?mislim da jeste i nije mi jasno jer sam sad pričala sa curom koja je prije neki dan izašla s bebom iz bolnice i iznjeli su ju u AS maxi cosi cabrio fix, nitko nije rekao ni riječi, kaže da je čak sestra pohvalila kako su sve fino kupili za bebicu!
zanima me koje su moguće posljedice za bebu ukoliko ipak "predugo" bude u AS.Dia prvotno napisa
To me zanima čisto zbog toga što sam ja svoje dijete od otprilike mjesec dana vodila u šetnje (doduše ne duge) u AS montirnoj na kolicima, a kasnije, ne baš dok je bio novorođenče, nego već kad je znao jasno pokazati svoju volju (a to je bilo valjda nakon što je napunio više od nekakvih 6,7,8, mj. ) znala ga ostavljati da spava u nosiljki (AS) čisto zbog toga što sam primijetila da mu je udobna (znao je mirno i spokojno spavati u njoj i do 3 sata - naravno danju), tražio je u nju za uspavljivanje, a nisam ga nikako kad bi zaspao uspjela premjestiti u krevetić, a da se ne probudi.
Isto tako, do sada (pune 2 godine) nisam primijetila da je imao bilo kakvih problema koji bi radi toga ev. mogli nastati - motorika mu je od najranije dobi bila i više nego dobra, propuzao sa nekih 7 mj., prohodao s 11, penje se po svukud, trči - mislim čisto to pokušavam povezati s nekim ev. problemima u razvoju kralježnice, ako je to to.
Ili se to odnosi samo na skroz male bebice?
O tome se već neko vrijeme raspravlja, a ja zapravo još uvijek nisam uspjela čuti argumente niti za niti protiv (možda moj propust), nego samo da se ne preporučuje.
ja ti nisam savjetnica za AS, ovo sam sve procitala i naucila tu na forumu
mislim da se odnosi samo na male bebe jer bi najbolje bilo zbog kicme da su na ravnom, kad vec pocnu samostalno sjediti mislim da onda nije bed
a posljedice, nemam pojma :/
Razumljiva mi je činjenica da mala bebica mora biti čim više na ravnom i da zbog toga ne smije biti dulje vrijeme u autosjedalici. Ali, zakaj onda nitko ne kritizira nošenje tek rođene bebe u marami u kojoj je sva savinuta (mislim da je to položaj kolijevke)? Nije li to jednako štetno za bebinu kralježnicu?