Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Južni balkon-zaštita od sunca

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Južni balkon-zaštita od sunca

Kako ste ovo riješili?
    Mi imamo desetak m dugi uski(oko 1m) balkon koji je na južnoj strani, a ja volim otvorene škure. Tenda mi se čini nekako...ma treba neka glomazna za to sve pokrit...i skupa :/
    Jel netko ima one bambusove rolo zastore, kolko to izdrži vremenski, koje su dimenzije?
    Mislila sam da ću nać neku biljku koja će zgodno tu isplest svoje grane, al nisam još u tome uspjela.dodouše, nisam se ni time sustavno pozabavila. Na 3. smo kat, tako da, ako sadimo, to treba bit u pitaru na našem balkonu.
    Dakle, šta će Dalmatinci pitat nego, kako u ladovinu

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Re: Južni balkon-zaštita od sunca

Citiraj makita prvotno napisa
    Jel netko ima one bambusove rolo zastore, kolko to izdrži vremenski, koje su dimenzije?
    ovo kod nas odlično funkcionira. zrak prolazi a svjetlosti i vrućina ne.

zimi ih skidamo pa su nakon pet godina još kao nove. obješene su na kukice ubušene u balkon iznad nas, u ogradi su druge kukice za koje ih zakvačim da ih vjetar ne nosi.

na terasi na moru imamo lozu koja raste iz vrta, em to netko treba šišati i održavati, em su rupe baš tamo gdje se susjeda namjesti da zaviruje...

Datum pristupanja
    May 2006

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    em su rupe baš tamo gdje se susjeda namjesti da zaviruje...

Nego. rolo od bambusa, koje su dimenzije

Datum pristupanja
    Jun 2006

Nego. rolo od bambusa, koje su dimenzije
    Bok makita
    evo drzim Bricov letak u ruci i piše: Super Akcija Odlična ponuda, bambus rolo natur več od 19,90 kn. Dimenzije max 140x160. Manje 60x160. Ne znam ima li igdje drugdje većih

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ak želiš zelenilo, preporučam divlju lozu, traži malo zemlje, nije zahtijevna, no treba će staviti metalni nosač po kojem će se penjati

zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja se skoro već odlučila za tendu (zapravo ne tenda, nego bi bio materijal ko za tendu, ali bi bile zavjese), rezervirala materijal i sad me kopka da li ipak bambusove role :/

i kopka me, kopka

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj zrinka19 prvotno napisa
    ja se skoro već odlučila za tendu (zapravo ne tenda, nego bi bio materijal ko za tendu, ali bi bile zavjese), rezervirala materijal i sad me kopka da li ipak bambusove role

i kopka me, kopka
    Mi na moru imamo veliku terasu i do prošle godine smo imali bambusove zastore i bilo je super. Prošlo ljeto stavili tendu i katastrofa. Nekako mi je prevruće, a što je najgore više ne mogu staviti bambus, jer je nosač od tende na mjestu gdje su se vješale.
    Ja sam za bambus.

zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

kod mene odluka je pala, neka bude bambus

e sad ??? vidim da ima raznih cijena, od 40 do 100-tinjak kuna

čini mi se da sam na reklami iz mercatonea vidjela jako povolnju cijenu, ali valja li to ???

je li se isplati kupit skuplje, je li bolje hlade

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne čini mi se da mogu skuplje bolje hladit, nego da eventualno imaju neki sistem za podizanje i da je bambus, recimo tako, obrađen, pa da bolje izdržava atmosferalije(jel se tako reče)

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mi na balkonu imamo tri uske rolete, više nemam pojma gdje su kupljene i po kojoj cijeni ali bila je ona jeftinija varijanta. i nemam nikakve zamjerke.

inače, kad je jako vruće poprskajte ih vodom i uživajte. deda mi je davno pričao kako u indiji imaju prirodnu "klimu" u kućama - svaka soba u kutu ima udubinu u koju se stavlja slama i polijeva vodom. uz zrak koji stalno cirkulira zbog specifičnog načina gradnje, bude sasvim ugodno.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Bambus rolne uopće nisu skupe. U Kiki ih imaju u bojama. Kod mene izdržale 3 godine, bacili ih i kupili nove.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Amelie, kaj nisi ti imala trsku?????
    Inače, evo već četvrtu godinu imamo rolo (zapravo nije rolo nego se onako nabiru) od bambusa - one malo tamnije jer su mi ok uz stol i stolice boje mahagonija. Nismo ih uopće skidali niti zimi i sve vremenske uvjete su odlićno preživjele, tako da ih ne namjeravam još mijenjati.
    Kupili smo ih u Bauhausu ali vidim da ih sad stvarno ima svugdje. Odluka za takvu zaštitu od sunca smo donjeli kad smo vidjeli cijene tendi ....

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

MM se nekako nije baš složio s bambusom, kaže da bi nam kuća izgledala ko ...cirkus. Ma i ja se dijelom slažem- mi smo na 3.kat, balkoni su zasad više manje slični i ovo bi mijenjalo vizuru :/
    Opet se vraćam razmišljanju o nekom stabalcu koje ću nakeljit u veliki pitar i molit Boga da se jako razgrana

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

imaš za kupit drvenu rešetku i pustiš neku biljku penjačicu po njoj
    meni bambus lijepo izgleda, kao zastor, nije to onaj debeli bambus koji se koristi za parkirališta i sl. on izgleda katastrofalno

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Opet se vraćam razmišljanju o nekom stabalcu koje ću nakeljit u veliki pitar i molit Boga da se jako razgrana
    Slak ti jako brzo raste i napravi pravi hlad

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja kao Mgrubi i Slavica. Zasadit ću si par stabalaca eukaliptusa. Vidjela kod frenda i oduševila sam se. Brzo raste, dobro podnosi sunce, odbija komarce, fino miriši, a drvo mu je jako elastično i upija zvukove (što je meni jako važno jer mi južni balkon gleda na cestu). Inače, starci su prije imali divlju lozu i pasifloru za hlad, sad su preselili i imaju pvc žaluzine. Isto su zadovoljni.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Slavica,

gdje ima za kupiti slak i kako brzo naraste? I je li OK za malu djecu-nije otrovan ili tako nešto?!

Mi također imamo, za ne falit', zapadni balkon, a na njega gledaju dječja i spavaća pa nam je za crknuti...s tim da smo mi imali bambus rolo ali je sunce bilo jače od njega...tj.od tri do osam (dok ne zađe sunce) nije bilo za izaći na tu stranu...
    nekako mi je najbolje funkcioniralo objesiti mokre plahte, to je apsorbiralo svu vrućinu...

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Hej,

evo ovdje malo vise o ovoj biljcici i otrovnosti sjemenja, ma najbolje da vidis sama: Inace je stvarno nezahtijevna i super brzo raste.

http://www.hic.hr/vrt24.htm

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi smo jednom na ljetovanju bili u apartmanu s terasom na kojoj je bio zasađen jasmin - daje prekrasan hlad i miriši. Ne znam da li bi uspijevao u tegli.
    Ja isto imam bambus rolete ali čini mi se da se i kroz njih dosta ugrije. Pokušat ću s tim polijevanjem (samo da me sin ne vidi, jer onda ćemo imati polivene rolete cijele godine...)

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj Slavica prvotno napisa
    Hej,

evo ovdje malo vise o ovoj biljcici i otrovnosti sjemenja, ma najbolje da vidis sama: Inace je stvarno nezahtijevna i super brzo raste.

http://www.hic.hr/vrt24.htm
    Ja sam ljubitelj slaka, ali MM neće ni čuti za njega otkad ga je morao skidati s krova. Slak je omotao vitice oko žl****va, zavukao se u letve, posvuda pa kad se posušio to je grozno izgledalo.

Inače slak ima gadnu manu, ko ni kućnog ljubimca ne možete ga ostaviti samog dok ste na godišnjem. Treba mu jako puno vode i svakodnevno zaljevanje inače se sparuši i objesi lišće ko mokre krpe.
    Inače je stvarno prekrasan.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Bambusove role imam i ne bi ih dala ni za što.

zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

već odavno sam se odlučila za bambus role, ali još ih nismo postavili jer nas mući kako ih zakačiti na balkon

balkon je na jugu i ponekad zna "malo" jače puhati
    kako ste ih vi zakačili?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A pogledajte što sam našla o jasminu:
    Jasmin zbog svog specifičnog mirisa ima veliki utjecaj na um i emocije. Indiciran je kod stanja depresija, nervoze, impotencije i frigidnosti naročito ako su uvjetovane depresivnim mislima o neadekvatnosti i neželjenosti. Dobar je za urogenitalne infekcije i olakšava traume dugotrajnih poroda. Zbog velike količine estera pogodan je za njegu zrele i umorne kože.

Jasmin je puno više od seksualnog stimulansa, svojim toplim, senzulanim mirisom utječe na um i emocije i oslobađa osobe straha i sputanosti, dozvoljavajući našoj pravoj prirodi da se izrazi u svoj svojoj punini.

Prava biljka za mene

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I još tebi zrinka19 da odgovorim, cilo jutro pokušavam...
    Meni je nekako dobra ideja ovo što je rekla ms.ivy sa kukicama jer po potrebi, ne samo zimi nego i kad puše, sve možeš skinit sa kukica

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Mi imamo desetak m dugi uski(oko 1m) balkon koji je na južnoj strani
    Šta vam je ta prostorija u stanu ostakljena čitavom dužinom balkona?

Datum pristupanja
    May 2006

Citiraj paws prvotno napisa
    Mi imamo desetak m dugi uski(oko 1m) balkon koji je na južnoj strani
    Šta vam je ta prostorija u stanu ostakljena čitavom dužinom balkona?
    nije, ali svejedno peče sunce...još tome dodaj porpterm, žbuku koja čuva toplinu. taracu na kojoj nema krova....vruće je!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •