Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: čišćenje d.kolica

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno čišćenje d.kolica

Kolica su nam puna flekica od keksića koje onako fino razmočene u ustima vadimo prstićima van i zadivljeno pokazujemo prolaznicima pa me zanima kako očistiti kolica a da ne uništim tapecirung (tamno plava) - navlaka se ne skida pa me zanima ima li netko iskustva sa kem. čistionama? Imaju li oni neke ručne aparate na paru koji bi mogli očistiti i osvježiti kolica?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Spuzvetina, detergent, slauf i udri. Osusis na suncu i to je to.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja navlaka se skida pa je operem u kadi, s det za osjetljivi veš

kad odemo do svekija (imaju dvorište), onda ni ne skidam navlaku, nego ih samo našamponiram i isperem crijevom za vodu

kad je ružno vrijeme (pa mi se ne mogu osušiti), onda ih samo usisam i prebrišem par puta vlažnom gazicom, meni sasvim zadovoljavajuće rješenje

možeš možda probati pitati u autopraoni?

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U perilici, s deterdžentom za osjetljivo rublje, na 30 stupnjeva i programu za vunu/svilu.

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hvala na prijedlozima ali
    - perilica i kada otpadaju jer se navlaka ne skida
    - pranje crijevom i sušenje na suncu isto tako jer me strah da ne izblijedi boja

budem pitala u kemijskoj jer mi se čini da bi čišćenje parom (tipa onaj usisivač na paru) bilo najbolje riješenje....

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa kak se ne skida navlaka, koja su to kolica :? .
    Mi imamo kolica, bit će eo 3 godine, prana nekoliko puta u mašini na 30 i još izgledaju kao nova. Nigdje ofucana, poderana...Sda oprane navlake čekaju da se rodi malena seka...

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

na našim kišobran kolicima se isto ne može skidati navlaka tako da ćemo iskoristit priliku kad budemo kod bake na moru da ih operemo. Nadam se da se neće uništit jer smo ih masno platili

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Pa kak se ne skida navlaka, koja su to kolica :? .
    Mi imamo kolica, bit će eo 3 godine, prana nekoliko puta u mašini na 30 i još izgledaju kao nova. Nigdje ofucana, poderana...Sda oprane navlake čekaju da se rodi malena seka...

Peg_perego Martinelli
    istina, moram još malo bolje pogledati uputstva (kad ih pronađem) ali ovako kako sam gledala ne čini mi se da se skida. (navlaka na košari se dala skinuti i nju sam super oprala u mašini ali navlaka na sjedačim kolicima izgeda ne ide dolje)....

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ivano2 prvotno napisa
    - pranje crijevom i sušenje na suncu isto tako jer me strah da ne izblijedi boja

budem pitala u kemijskoj jer mi se čini da bi čišćenje parom (tipa onaj usisivač na paru) bilo najbolje riješenje....
    A ak izblijedi boja vise nikada necete moci na spicu s tim kolicima..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa stavis cijela kolica u kadu i udri

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Mamaitata prvotno napisa

A ak izblijedi boja vise nikada necete moci na spicu s tim kolicima..

Nismo baš neki špiceri ali volimo čuvati stvari koje imamo i održavati ih da nam i ostanu i lijepa i funkcionalna...

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pranje crijevom i sušenje na suncu isto tako jer me strah da ne izblijedi boja
    kolica br. 1. - isto su nam bila tamno modra, najnormalnije bi ih prala šlauf, sapun/detrđen i ribača četka, i ostavila ih na suncu da se suše. navlaka se mogla skinit, ali je meni bilo ovako lakše i boja nije izblijedila niti malo.

kolica br. 2. - bijalo/roza - dio navlake se mogao skinuti, dio ne. isto pranje kao i kod modrih. nisu nikad izblijedila niti požutila na suncu.

kolica br. 3 - creno/siva - isto pranje i četkanje jer se navlaka preteško skida (trebaju se razmontirat kolica za skinit je).

želim samo kazat kako nam nije otišla boja (niti malo izblijedila) ni od četkanja ni od detrđenta ni od višednevnog sušenja na suncu.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

- pranje crijevom i sušenje na suncu isto tako jer me strah da ne izblijedi boja....
    Pa ne moras susiti na suncu. Susi ih u hladu, na vjetrovitom mjestu-propuhu, u sjeni. Po ljeti je i u hladu 30 C. Susenje mozes ubrzati sa fenom ili kaloliferom. Osim toga, materijal je sintetika i to se obicno brzo susi.

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hvala svima na savjetima...
    Materijal nije sintetika već nešto kao mebl-štof - ne znam kako objasniti ali nije sintetika, pa se duže i suše, a nama trebaju svaki dan. Moram potražiti uputstva pa provjeriti kako se skida, a po katalogu koji sam našla na Peg-perego stranici pere se na 30C.
    Hvala ....moderatorice možete slobodno obrisati ovaj topic...nema smisla da se nadopisuju isti savjeti....

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam naša prala sa spužvicom za suđe i deterdžentom za suđe (pur) i super su otišle sve fleke isto od keksića i kašica.Prvo lagano sa deterdžentom,a zatim prelazila sa krpicom mokrom.Na kraju istrljala suhim ručnikom i ostavila preko noći da se suši (u stanu).Ujutro spremna ta pokret!

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    U perilici, s deterdžentom za osjetljivo rublje, na 30 stupnjeva i programu za vunu/svilu.
    Potpisujem. Samo kaj ja još prije mašine, mjesta sa flekovima natrljam sa venišom. Nakon pranja, još jednom pustim u ispiranje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •