Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Crvenilo u pregibima

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Crvenilo u pregibima

Kako je moje malo četveromjesečno zlato bucasto tako nam se sada po vrućini jako crveni područje ispod koljena (pregib) i kod laktova, te pomalo i oko vrata.
    Zanima me kako vi to rješavate, mažete li s kremicama (kojim?) i ima li tome pomoći?
    Meni se nekada učini da je bolje kada je to područje otvoreno, bez odjeće ili pak kada namažem s vitaminskom kremom ili Bepanten masti, da bi opet ustanovila da se pogoršalo. Nisu to samo prištići od vrućine, to se baš crveni .

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Kod tog osipa od vrucine pomaze Termalna voda u spreju. Kupuje se u ljekarni. Proizvodjac Avene ili Vichy. Avene je bolji samo jer ima manje pakiranje od 50ml koje kosta 20-ak kn a Vichy ima veca pakiranja pa samim time i skuoplja pa je Avene za probu bolji.
    Posprica se na osipano mjesto ostavi par sekundi i obrise balzinicom.

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

nakon kupanja potrebno je ta mjesta dobro osusiti i premazati uljem (parafinsko)

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja ih mazem pavlovicevom, a prijateljica mi je rekla da ona stavlja mustelin puder. Nekako sam protiv tih pudera ali ona kaze da joj to pomogne nakon sat vremena.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i meni je puder pomogao vise nego te termalne vode,a uljem se i ne usudjujem mazat na ovoj vrucini, i moja bebica ima 4 mjeseca i mala je buca... probaj

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja pokušala s morskom vodom, imam je u zalihi. Ne znam što reći za nju.
    Ali, pa gdje mislim, pudera se uopće nisam sjetila. Jer ga ne koristim.
    Pokušat ću.
    Hvala vam.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

moja beba je imala jako crvenilo ispod vrata. Rekli su nam da poslije kupanja to namažemo s baby uljem i prošlo mu je nakon tjedan dana. E da i nama su rekli da nikako ne stavljamo puder :/

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hm, koliko kontroverzi oko pudera.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

A zasto ne puder? Nama je bas oko vrata bilo crvenilo i do ujutro je proslo, od pudera

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

cini mi se da sam procitala kako puder ulazi i u disne puteve (jer je prah)pa moze uzrokovati probleme. prije su se djeca samo pudrala, ali danas rijetko tko to preporuca. vremena se mijenjaju

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj šnapi prvotno napisa
    cini mi se da sam procitala kako puder ulazi i u disne puteve (jer je prah)pa moze uzrokovati probleme. prije su se djeca samo pudrala, ali danas rijetko tko to preporuca. vremena se mijenjaju
    Tako je, beba ga moze udahnuti. . . ja isto ne bi stavljala puder.

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni ništa ne pomogne kao puder. Ja sam ga stavila u skroz malu bočicu kao solenka(iz nekog kapučina je ta posudica sa rupocama za čokoladu posipavat)
    Mislim da treba jako pažljivo ga nanosit da ne praši okolo i ne previše i sve ok.
    A sigurna sam da neke mame koje neče ni čuti za puder posivavaju kolače sa štaub šečerim koji dakođer nije dobru udisati pa evo preporučam radije malo kristal šečera svaviti ako baš treba ili naribat čokoladu

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Da li si sigurna da je crvenilo od znojenja a ne AD-a? Evi smo otkrili upravo u toj dobi zahvaljujući crvenilu i lišajevima u tim pregibima.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

MBee,
    mi jučer bili kod pedijatra. Da, dijagnoza AD. Dobili Afloderm i da kucam (kuc, kuc) nakon tri mazanja bolje. Dakako, kad ima kortića, ali vrlo malo, proučila i ja sastav i sve ispitala. Mažemo još nekoliko puta.
    Nego, kako ste se vi dalje "borili" s AD? Koliko često se recidivirao?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam tog trena promijenila prehranu, izbacila mlijeko, citruse i orašaste plodove. Nakon toga se stanje popravilo ali joj i dalje crvenilo periodično izbije iako se hrani u skladu sa zabranama (alergična je na jaja, mlijeko, kikiriki itd.). Ako baš bukne namažem lagano kortićima i povuče se za jedan dan.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Danas se ujutro Patriku pojavilo crvenilo ispod desne strane vrata i ispod desnog pazuha. Jel bi to mogla biti alergija ili je od vrućine. Crvene mrlje koje malo izblijede pa se pojačaju s vremena na vrijeme.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    Danas se ujutro Patriku pojavilo crvenilo ispod desne strane vrata i ispod desnog pazuha. Jel bi to mogla biti alergija ili je od vrućine. Crvene mrlje koje malo izblijede pa se pojačaju s vremena na vrijeme.
    Vrlo vjerojatno od vrućine.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Što je AD i kakve veze ima s crvenilom?

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Lukina mama hvala na odgovoru
    Za sada se nije proširilo, ali je malo jače pocrvenilo. Što da radim? Jel se treba zbog takvih stvari voditi kod doktora? Ježim se od dežurnih ambulanta jer oni samo šalju u bolnicu, a čim uđeš u bolnicu oni odmah ostavljaju.
    Da je nekakva alergija onda bi to već jače buknilo?

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj anima prvotno napisa
    Što je AD i kakve veze ima s crvenilom?
    atopijski dermatitis i bolje da niste bili prisiljeni saznat

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Dorotea24, ne znam jel' te pametno savjetovati ne ići liječniku. Mi dugo nismo išli (sve do cijepljenja) jer smo mislili da je to od vrućine. Kad ono, atopijski.
    Procijeni sama, kod nas je crvenilo u pregibima povezano s istanjenom, pomalo naboranom kožicom, kao da je opečena (slikovit opis). Eto, to ti je tako kod AD. Barem kod nas je tako.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Simba32 mi smo bili kod doktora isti dan i ona je rekla da je to od vrućine. E sada....osip izgleda baš ovako kako ga ti opisuješ. Bili smo na dežurstvu, a tamo znaju raditi doktori opće prakse koji nisu specijalizirani pedijatri nego obiteljski liječnici, ali mogu i sa djecom raditi pa joj ne vjerujem previše. Svejedno nakon ovih praznika idemo kod naše da pogleda iako mi se čini da je sazreo i lagano prolazi.

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Za obično crvenilo od vrućine - češće tuširanje + termalna voda za osvježenje ako je potrebno + puder na pregibe. I trebalo bi biti bolje.

A što koristite kad je koža već iziritirana znojem? Moja dijete je na putu na more dobilo osip na spoju pelenice. Ja je sad treći dan mažem adermom (kao za iritiranu kožu) i čini mi se da je bolje...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Za kožu iritiranu znojem (jaaaako crvenu) koristila sam Bepanten mast ili vitaminsku kremu. Pokušaj s njima!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

jer ima gdje slika kako izgleda AD? Moj isto ima na pregibu između noge i stopala crvenilo, koje ga užasno svrbi pa se stalno češe....a ne prolazi iako ga mažem i mustelinom kremom i pavlovićevom.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

U ljekarnama ima dobrih edukativnih brošura od linije A-derma. U toj knjižici ima primjera slika s AD-om, opis i primjena pojedinog aderma preparata te još nekih zgodnih savjeta tipa kako nanositi ispravno kremu kod AD-a, što izbjegavati....
    Možeš otići i na Google pa upiši atopijski dermatitis i klikni na slike. Ima puno primjera. Međutii, bojim se da nećeš moći na temelju njih dijagnosticirati AD. Odi bolje pedici zato jer se AD manifestira na više načina i intenziteta.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •