Luna Rocco prvotno napisa
Tvoje dijete je tvrdoglavo, a ne razmaženo.
Prema ovom što pišeš, jedino mi se čini da
si pogriješila što si sve radila umjesto nje...Ali to je ispravljivo, osim toga, još je ona dosta mala. Ako te to što tješi, većina mojih prijateljica je ispalila na živce baš kad su im malci bili negdje te dobi kao što je tvoja malena.
S nekih 3,5 godine situacija navodno postaje daleko lakša. 
znam da sam falila i kad vidim kako druga dica sve rade sama, dođe mi kosu počupat sama sebi. ona je toliko napradna u jednu ruku za svoju dob (motorički i konverzacijski), a u drugu je ko mala beba (nesamostalnost)
i sad se trudim da ona radi ono što je primjereno njenoj dobi, a onda opet iz mene provali: mama će ti...
čula (i čitala) sam i ja da je razdoblje između 2-3 godine najteže, pa se nekako tješim da će proć uskoro. i brojim dane (ko ane iz pisme: brojim dane i noći

). a onda ćemo vidit koliko mi je živaca ostalo.
mene najviše izluđuje i frustrira njeno bezrazložno plakanje za svaku glupost. imam ponekad osjećaj da ona ništa ne zna priupitat normalnim tonom i glasom neko sve nešto kenjkavo i poluplačno. i odma mi se kosa digne na glavi.
a ako to šta je upitala nije iste milisekunde ispunjeno onda ide aaaaa, buuuu, huuuuu, urlanje. uz obavezne suze koje doslovno iskaču iz očiju.
bože, kad će je proć to plakanje ili će cili život bit tako plačljivo i kenjkavo dite????