mi pečeno na sred staklenog stola na balkonu, ništa ne strada jer se ta vanjska posuda ne zadgije i ne treba nikakav podložak ispod. Špricanje dok se peče meso s gornje rešerke je nep isto kao kad pečete meso u tavi na štednjaku, pa ja nakon roštiljanja uvijek obrišem balkon đogerom, ali obrisala bi i pločice u kuhinji nakon pečenja mesa, ma i balkon nakon sjedenja na njemu i običnog ručka, tak da po meni ništa izvanredno.
Meso dok se peče cijedi se u tu limenu posudu koja je u sredini. Ukoliko pečete špek ili nešto masno postoji mogućnost da se, nakon što se u toj posudi nakupi tekućine od mesa , pa kapne masnoča pojavi plamen, no to isto se dogodi i na klasičnom rotilju, pa opet kažem nema razlike..
pranje svega s roštilja - može u perilicu osim sredine u koju ide ugljen , to ne peremo jer upute kažu da ne dolazi u doticaj s vodom. Ja osobno sam probala staviti u perilicu jednom ali onda samo njega perem, svo drugo suđe od tog ručka mi ostane, tako da radije suđe potrpam da se pere a njega ručno perem. Našpricam rešetku permetalom ali ni to nije nužno, jer kad ga nosimo u goste perem bez iakvih pomagala, s običnom spužvicom za suđe, grubljom str. Središnji dio, ta limena posuda nije problem za oprati, istresem to što se okapavalo i najnormalnije operem. Ma još jednom ću reći..sve kao i svaki drugi roštilj osim eto što ga je stvarno svugdje moguće koristiti - naš se vozi u autu s nama. na koje god druženje krenemo ide i on.