Zna li tko gdje u Zagrebu ima neka šnajderica koja se s tim bavi? Krevetić nam je malo van uobičajenih dimenzija.
Ili to možda radi tko od cura s foruma?
Hvala
Zna li tko gdje u Zagrebu ima neka šnajderica koja se s tim bavi? Krevetić nam je malo van uobičajenih dimenzija.
Ili to možda radi tko od cura s foruma?
Hvala
Svojedobno je na jednom roditeljskom forumu forumašica oglasila šivanje posteljine (ogradica i ostalog) po želji ( ti izabireš boje, motive, veličinu ). Pokušah pretražiti no ne nađoh post sa slikama i tekstom, a ono što je bilo pokazano bilo je vrlo lijepo ( nekakova livadica s ogradicom, kućicom stablom i cvijetovima ). Žena šije u Zagrebu, inače se bavi izradom odjeće za djecu, no šije i posteljinu za krevetiće. Vrlo lijepo i kreativno. Ukoliko te zanima, ja onomad zapamtila broj telefona i ime: Anita 098804022. Ne košta ništa, ako nazoveš i pitaš.
ja sam maloj dala šit svu posteljinu za krevetić i to kod "obične" šnajderice.Becky prvotno napisa
meni se niti jedan dezen dječje posteljine nije sviđao, a onda sam naletila na neke materijale koji su mi bili predivni, dječji, disney, veseli. i jeftini (po 12-15kn/m, topli- stao mi mozak pa se ne mogu sitit kako se zove onaj topli materijal od kojeg se rade plahte).
sve u svemu, izmirila krevetić, kupila malo više materijala i dala šnajderici upute. ona mi je na donje plahte stavljala i laštik. ja prezadovoljna, i došlo me troduplo jeftinije nego da sam kupovala gotovu posteljinu.
flanelstao mi mozak pa se ne mogu sitit kako se zove onaj topli materijal od kojeg se rade plahte
inače to nije problem podrubiti. ako nemate šivaću mašinu, možete izrezati plahtu na željenu dimenziju, s tim da računate oko 2-5 cm sa svake strane za porub, i onda svali rub 2 put presavinete i uhvatite koncem, pa date nekom da vam samo prođe na mašini...
Da li netko zna gdje bih u Zg-u mogla nabaviti tanku spužvu koju bih presvukla tkaninom da napravim "onu ogradicu" koja ide u (s unutrašnje str.)krevetić da mi se beba ne izbuba na stranice krevetića?Jer mi je nebulozno davati za komplet posteljine polovicu cijene krevetića(i to s madracem).Ili netko zna gdje ima jeftinijih kompleta posteljine(ono što sam vidjela nije ispod 500 kn)?
kod nas upozoravaju da se bebama ne stavljaju te spuzvaste umetke u krevetac jer su bili slucajevi da su se bebe gusile i nama to stoji na listi da je opasnorea prvotno napisa
ako se ne varam bilo je ok koristiti kad prodje rizik na sids, znaci sa preko godinu dana
Hvala na upozorenju.Nisam razmišljala o tome da bi beba mogla licem nalegnuti na to.
spužvi bi inače znalo biti u dućanima koji prodaju tepisone, tapete, stolnjake plastične i takve materijale.rea prvotno napisa
Jeftino posteljine ima najčešće u dućanima koji prodaju materijale za posteljinu- oni često znaju i šiti. Komplete posteljine za dječji krevetić je najpovoljnije naći po velikim trgovinskim centrima. Najskuplji su u dječjim i specijaliziranim dućanima.
Bilo je u KIKI samo ogradica za kupiti (pretpostavljam još uvijek), ne sjećam se kolika je bila cijena (mislim oko 150 kn).
Nazovi Kiku traži Baby odjel i pitaj (da ne ideš uzalud).
ana. m ti radi posteljinu, jastucice...kontaktiraj nju..nama ce ona sve to raditi![]()
Slicna stvar i ovdje u V.Britaniji - te spuzvice smanjuju cirkulaciju zraka oko bebe. A vec sam imala spremljeno sve za sivanje!stray_cat prvotno napisa
Mene inace zanima funkcionalna, a ne samo dekorativna uloga tih umetaka - cini mi se da su zgodni ako se beba jako vrpolji, da se ne udari u ogradicu krevetica. Ili se brinem bez razloga?
ja mislim da je to i jedina funkcija tih ogradica oko krevetića :?ornela_m prvotno napisa
Nama recio super koriste jer Petra plovi krevetićem dok spava i obavezno glavu gurne u ogradicu i tako je nađemo ujutro! Da nema tih spužvica bubnula bi glavom direkt u drvo!tinkie winkie prvotno napisa
![]()
Ja sam svom štrumfu napravila ogradicu od spužve debele 2cm, presvukla šarenim materijalom, na drukere da mogu prati i stavila sam trakice za pričvrstiti za ogtadicu. Mislim da bi bez toga imali puno razbijene glave![]()