eto sad mi poštar donio paketić i viče da treba platit 115 kn, nisam imala love kod sebe pa rekla da ću popodne do pošte. jel imaju oni to uopće pravo ocarinit i zašto tako puno?![]()
(naručila preko mooncup stranice i došao za desetak dana)
eto sad mi poštar donio paketić i viče da treba platit 115 kn, nisam imala love kod sebe pa rekla da ću popodne do pošte. jel imaju oni to uopće pravo ocarinit i zašto tako puno?![]()
(naručila preko mooncup stranice i došao za desetak dana)
Paketić? Meni je došlo u koverti, malo većoj, žutoj. Nikakav paketić... :?iraz prvotno napisa
ja platila carinu. stigao u kuverti.
pa se ljutim na nasu carinu. a mooncup i dalje - obozavam![]()
ma ok, krivo se izrazila, i meni je u koverti. Ovo je osveta jer na pelene nisam dva put platila!
Mislim, osim nama, sluzbeno.Nekome poslat prigovor da je do 300 kn bez carine, a ovo je 200 i trazit povrat love?
A mene ludo zanima u koju su kategoriju to ubacili.Ako su po njima platnene pelene odjeća
, što im je onda Mooncup?
![]()
pa to i mene zanima, kome se žalit? Da li da podignem kuvertu ili ne dok se ne žalim? Zvat Carinu?
zovi ih, ako ništa drugo, samo da čujemo u kojoj je to kategoriji.
kućanski aparati, protetičko pomagalo...![]()
Baš i mene zanima! Alat za vinogradarstvo? Suđe?TeddyBearz prvotno napisa
![]()
oće mi neko objasnit kakva je to stvarčica? :? :/
sorci, da i ja tebe jednom obrazujem![]()
tu ti sve piše
iraz platila i ja pred godinu dana, a i svi ostali kojima ide prek riječke carinarnice, već je nekad davno bilo govora o tome.
Ne znam šta ti reći, bilo bi super da to istražiš i da se žališ pa da nauče o čemu je riječ i da prestanu to cariniti![]()
:shock: bljaaaaaaak...enela prvotno napisa
Kaj, gadi ti se tvoja vlastita krv ili što točno?![]()
ne... gade mi se raznorazni umetci... :/Maja prvotno napisa
meni se ne gadi ništa moje vlastito, ali mi se pada u nesvijest od krvi.Maja prvotno napisa
nekako sam se navikla kad je upijena u tampon/uložak, ali spljoštila bi se na pločice da ju moram izlijevati.:sleg ramenima:
pa ne moraš gledati![]()
ja sam gledala u početku jer me fascinirala količina - uvijek mi se činilo da je puuuno više krvi u pitanju.
Sad više u principu niti ne vidim - izvadim, izlijem u wc i operem pod vodom a da ni ne pogledam čašicu (ali to je više zato kaj radim 5 stvari odjedamput pa gledam u nešto drugo, ne zato što mi se gadi..)
jesi ti njih zvala :? što je na kraju bilo :?
a jel se može zamoliti da pošalju i račun uz mooncup, pa da ne bude slubodnih procjena carinika?
Ja još uvijek gledam, fascinira me sedimentacijaSun prvotno napisa
![]()
Znam da je off topic, ali me uvijek zanimalo, šta kad ste u javnim WC-ima, kako onda. Wc je iza vrata i onda zajednički lavandini/lavaboi. Kako isprat pa vratit natrag?
Evo sto veli kloklo:Hady prvotno napisa
Ako sam doma, lavabo je blizu pa je sjedećki isperem i vratim, a na poslu si uzmem flašicu vode koja je više nego dovoljna za temeljito ispiranje (što toplijom vodom).
Majko moja![]()
Nikad mi ne bi palo na pamet da ovako nešto postoji.
Al je ime super: mooncup
Je li se desi da procuri sa strane?
Desi ako se ne stavi dobro da se stvori vakuum.chris blue prvotno napisa
Al eno 3 topica malo ispod ovog pa citaj.![]()
heh ja nisam baš sigurna da bih se sjetila svaki put bočice, ali u tom slučaju bi ga vratila nakon izljevanja nazad, a oprala samo rukeplavaa prvotno napisa
![]()
Maja- i razlika iz dana u dan, sve je to fora proučavati
mooncup lovers
ja ovako radim u javnom wcu samo operem ruke i PRIJE ulaska. Na poslu imamo jedan wc skup s lavaboom, inače bih ovako s bočicom ko klo.Sun prvotno napisa
do 300 kn je ako šalje fizička osoba, nešto tipa kao poklon...plavaa prvotno napisa
Vidis, ja mislila da je univerzalno pravilo. Hvala!may prvotno napisa
i ja,ali platneno pelenaško carinsko iskustvo me naučilo![]()
sori nisam stoiga prije javit...
zvala riječku carinarnicu, ono za 300 kn vrijedi za granične prijelaze, a ako se šalje poštom i ako ti to šalje neka pravna osoba onda se naplaćuje carina. Dobila sam račun za MC i obračun carine od 12% + PDV +carinske i upravne pristojbe+poštarina 20-tak Kn i to je to. Trebalo bi im naznačiti da šalju kao gift pa možda ne bi bilo ocarinjeno. Eh da, svrstan je u kategoriju "higijenski proizvodi od gume".
Molim vas da ne dajete savjete ovog tipa koji korisnike navode na ilegalne radnje i/ili zaobilaženje zakona.iraz prvotno napisa
Brisat ću ovo kasnije.