Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Krauter Salz- jel' OK?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Krauter Salz- jel' OK?

Kupila sam u DM u Krauter Salz od Alnature kao zamjenu za Vegetu (meni preporučila dermatologica da ju ne koristim, a Svenu je naravno nismo ni davali).

No, po sastvu piše da je to: 85% neprerađena morska sol i 15% miješanog začinskog bilja iz bio uzgoja. Ne piše da sadrži nikakve konzervanse i ine E-ove.

Šta mislite, jel' ok davati to malcu od 19 mjeseci s obzirom da se trudim da više ne kuham posebno za njega, a posebno za nas (naravno, nama još u tanjuru po želji dosolim i popaprim), Jel' koristi to netko?

P.S. Oriđiđi je sav text na njemačkom, što znači da ne razumijem ni riječi pa se uzdam u našu deklaraciju. (Piše: ohne zausatz von rieselhilfen, šta 'oće reć' ? Bez čega....?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Oriđiđi je sav text na njemačkom, što znači da ne razumijem ni riječi pa se uzdam u našu deklaraciju. (Piše: ohne zausatz von rieselhilfen, šta 'oće reć' ? Bez čega....?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

a zašto ne koristiš normalnu, običnu sol i svježe ili sušene začine, a ne vegetu ili tu Krauter salz?
    sve to može izazvati alerg. reakcije? a i sadrži pojačivače okusa, pisalo to na sastavu na ambalaži ili ne...

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ju koristim kao zamjenu za vegetu u juhama i cušpajzima, u malim količinama, ali ionako ne koristim puno začina. Ono pakovanje već imam oko 4 mjeseca i ovim tempom imat ću ga valjda još 4 godine.
    Ja nisam baš toliko ekstremna da ću izbaciti baš sve začine osim onih koje vlastoručno uberem, a ovo mi se čini bolje nego vegeta.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa
    a zašto ne koristiš normalnu, običnu sol i svježe ili sušene začine, a ne vegetu ili tu Krauter salz?
    sve to može izazvati alerg. reakcije? a i sadrži pojačivače okusa, pisalo to na sastavu na ambalaži ili ne...
    Kao što sam napisala izbacila sam Vegetu i koristim sol+travuljage, ali mi se ovo učinilo zgodno (naravno ne uvijek i za sva jela) , a ukoliko je sastav na ambalaži istinit onda ne bi trebalo biti razlike između jednog i drugog. Ili??? :? Zar mogu postojati i kojekakvi pojačivači a da to nije navedeno?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa
    Ja nisam baš toliko ekstremna da ću izbaciti baš sve začine osim onih koje vlastoručno uberem, a ovo mi se čini bolje nego vegeta.
    Zaboravih ovo potpisati, a Dijani se zahvaljujem na prijevodu.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako sadrži samo sol i sušeno povrće, onda je ok.
    pojačivači okusa moraju biti napisani ako ih ima(kao recimo u vegeti).

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi to koristimo vec duze vrijeme, klinciam smo poceli davati od cca 2 godine.
    BTW, nisma znao da je ima u dm-u, do sada smo kupovali u Austriji (jedno kratko vrijeme je imala BIlla pa su prestali prodavati)

Inace, gotovo istu vrstu soli (ali drugi proizvodjac) imaju u bio&bio, cijena je naravno nesto visa, ali kaze naljepnica da je eko-proizvod, ma sto to bilo.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Re: Krauter Salz- jel' OK?

Citiraj Svenovamama prvotno napisa
    Kupila sam u DM u Krauter Salz od Alnature kao zamjenu za Vegetu (meni preporučila dermatologica da ju ne koristim, a Svenu je naravno nismo ni davali).

No, po sastvu piše da je to: 85% neprerađena morska sol i 15% miješanog začinskog bilja iz bio uzgoja. Ne piše da sadrži nikakve konzervanse i ine E-ove.

Šta mislite, jel' ok davati to malcu od 19 mjeseci s obzirom da se trudim da više ne kuham posebno za njega, a posebno za nas (naravno, nama još u tanjuru po želji dosolim i popaprim), Jel' koristi to netko?

P.S. Oriđiđi je sav text na njemačkom, što znači da ne razumijem ni riječi pa se uzdam u našu deklaraciju. (Piše: ohne zausatz von rieselhilfen, šta 'oće reć' ? Bez čega....?

to ti je ok, jer je to eko proizvod, mi ju već duže koristimo.
    inače kad proizvod ima eko oznaku, pouzdam se u to, jer znam da prolaze oštre nadzorne sgtanice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •