-
Kondilomi!!!
Bok svima....
da li je neka od vas imala iskustva sa kondilomima, a da joj je Papa-test uredu i ne pokazuje HPV....ja sam dobila prije dva mjesece jedan ...a sada imam još dva tri sićušna...ginegologica mi je rekla da to nije ništa... :?
-
Imala sam ja jednu bradavicu i par pristica. Pristici prosli sami od sebe, bradavicu sam bila na mazanju nekakvom otopinom pa je prosla. Papa test - "nije CIN, ali nije ni uredan". Kolposkopija - sve ok. HPV tipizacija - negativno. Brisevi - sve sterilno i klamidija negativna.
Kasnije je "nije CIN, ali nije ni uredan" narastao na CIN1 i trebalo mi je dosta dugo da ga se rijesim. Ponovne pretrage su uvijek bile nagativne, osim CINa. Dobila sam predavanje o imunitetu, prehrani, stresu.... Sad je ok, nema ni CINa ni nikakvih bradavica (samo ta jedna je bila, nista vise).
-
Ja sam ih imala puno. Na papa testu se ništa nije vidjelo, a na ostale bolesti mi nikada nisu radili nikakve testove, a tome ima i 10 godina!?
Počelo je sa jednim velikim kondilomom, pa ih se najednom stvorilo jakkooo puuunoooo sitnih.
(sva sam u panici da imam klamidiju ili nešto tako, ali bez simpotma).
Za kondilome su mi dali pondofil - ili tako nešto se zove, i terapiju interferonom...iskreno da ti kažem nisam se baš pridržavala terapije iako sam interferon platila ihhiiiiii...
Kondilomi su se sami povukli nakon 10 mjeseci i to na moru (da li je to bila slučajnosti ili šta...), ali uglavnom sam čitala da dolazi i do samoizlječenja nakon 10 - 12 mjeseci. E sada da li si ti u toj skupini -ne znam.
Sve strahujem da je samo pritajen, ali mi nitko ne preporučuje testiranje ili bilo šta drugo, jer znam i sama da nema baš smisla.
-
Puno hvala...jer sam ja jako zabrinuta...niti meni se ne vidi na PAPA testu...a liječnica je rekla da to nije ništa...imam ih pet-šest sitnih...iskreno se nadam da će se i meni povući...recite mi samo da li su Vam rasli ili se širili dalje...ja ih imam tek mjesec-dva....i te kreme da li idu na recept i jeli Vam ih je liječnik aplicirao...dali ginekolog ili venerolog...
lijep pozdrav.
-
Meni je krenulo od 1 povećeg, pa su se jedan po jedan počeli pojavljivati i bilo ih je jedno 20-ak (čini mi se). Ovaj 1. je bio najveći, a bilo ih je i sitnih nekih. Samo su izvirali jedan po jedan.
Kad sam bila kod ginekologa pokazala mi je sliku, jooj, nikad je neću zaboraviti, ali sreća nisam došla u tu fazu. Pa na toj slici su bili jedan na drugom...
Uglavnom, povukli se kako se i pojavili... jednog dana ih nije bilo.
Aplikacija pondofil (ili kako se već zove) ide za početak u ambulanti, pa onda kada vidiš (a imaš šta vidjeti....mora se stavljati na svaki pojedinačno po par minuta) nastavljaš sama. Ja sam bila JAKO neodgovorna po tom pitanju.... Mah!!!!
Uglavnom, pazi se, a nemoj se previše oko toga, jer stres ih može pojačati...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma