nikada nisam upotrebljavala mlijeko u prahu, ni nitko od ljudi koje poznam, a baš me zanima jel vi koristite i za što. koliko je to dobro, kako se pravi...ako znate...
nikada nisam upotrebljavala mlijeko u prahu, ni nitko od ljudi koje poznam, a baš me zanima jel vi koristite i za što. koliko je to dobro, kako se pravi...ako znate...
Ja ga imam doma za rezervu - za slučaj da mi ponestane običnog mlijeka u vrijeme kad ne radi dućan (nedjelja, blagdan...), a da mi se baš tad pravi griz/puding/krema...![]()
hvala.
a koliko je to dobro za djecu?
Sigurnije od npr. tetrapaka ( u kojeg se pakira razmuceno mlijeko u prahu, u cijelosti ili mijesano sa svjezim + sve one krasne stvari koje nam tetrapak sobom nosi).
ok. sad sam zbunjena. glupo pitanje, ali što mislite da je bolje za djecu od npr. 4 (pa nadalje) godina - trajno mlijeko u tetrapaku ili mlijeko u prahu?
Možda griješim ali meni je najdraže svježe mlijeko.
meni mlijeko u prahu strašno smrdi.
jednom sam s njime napravila rafaello... i sve bacila.
odonda kolače radim s bijelom čokoladom umjesto tog mlijeka.
Svjeze mlijeko, tetrapak treba izbjegavati. Mlijeko u prahu je bolja opcija od tetrapaka. Je li bolje svjeze ili prah, ovisi o tvornici. Ja vjerujem da je svjeze bolje.
Ja obozavam mlijeko u prahu, samo ga rijetko jedem-pijem.A vrsta ima puno, ljepsih i ruznijih. Ako je kvalitetno i dobro skladisteno, onda je fino.
U rafaelo po receptu ide mlijeko u prahu, pa ako ti ni jedan rafaelo, ukljucujuci kupovni,originalni , ne odgovara (ili bijeli eurokrem, npr)- ne volis mlijeko u prahu. Ja ne volim r. kucne izrade zbog masla/margarina.
Postoji i sojino "mlijeko" u prahu koje mi je bolje od tetrapakiranog sojinog.
Podizem. Ako mi netko moze rec u kojem omjeru razrjeđujete mlijeko u prahu, s vodom. Klincima se jedu palačinke, a bez mlijeka sam, i bez auta pa nemrem do dućana, a mlijeka u prahu imam, pa pomažite, hitno je!
Vidi fakat, za palačinke isto može poslužiti. I mene zanima! (inače s njim radim rafaello kuglice, meni budu izvrsne, i ništa mi ne smrdi)
Jelena, a kaj onda staviš, samo vodu, brašno,jaje, ja umjesto šećera stavljam vanilin šećer, ili stavljaš joj kaj.
moze voda, obicna ili mineralna, ili malo pive.
dodaj jedno jaje vise nego obicno.
bice malo zilavije nego sa mlekom.
meni su palacinke dobre i bez mlijeka
ustvari, nikad ne radim samo s mlijekom, uvijek dodam i dio vode
ne vidim razliku u okusu, fine su mi u obje varijante (i u trecoj, samo s mlijekom)
mlijeko u prahu sam kupila samo jednom ili dva puta, kad sam radila raffaelo kuglice
i onda se vuklo mjesecima po ormaricima, jer je pakiranje cini mi se od pola kg
ja radim palačinke po onome ko to jede, mala nije godinama jela mlijeko pa ide bez mlijeka ( i sad, jer sad mi veliki klinci jedu kozje mlijeko, kojeg baš i nema previše), a može i bez jaja, može i bez svega samo ne bez vode.
sad najmnajem radim palačinke od mješavine rižinog i prosenog brašna.
ja radim bez šećera, a muž stavi sve kaj mu padne pod šake
Posljednje uređivanje od jelena.O : 25.01.2014. at 18:01