Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: boli ju trbuh?!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno boli ju trbuh?!

ako ima tema, molim admina da me prebaci.

dakle, radi se o tome da ima osjećaj da malo izmišlja kako bi privukla pažnju..ili ipak ne?!
    Anja ima 5 godina, i unazad 10 dana boli ju trbuh! pokaže područje želuca! e sad, ono što me buni je to da joj stolica je malo rijeđa, kao da ju skroz tera da mora kakat, onda samo prdne, i to je to. sve joj se poremetilo, kakanje je sad ujutro,pšrije vrtića, možete zamilsit koja frka u 6 ujutro sad kad uz sve ostale radosti oblačenje, češljanja i ostalog moramo i kakat! dođe s tim kod nas u sobu, da hoće bit kod nas iako ima svoju sobu, da mora kakat, i onda samo prdne, ali to mora bit na wc-u.

apetit joj je super, kao i inače.
    ono što je novost je da joj je izrasla 6. kutbnjak, ima li to kakve veze?
    zapravo mislim da je imala laganu virozu , jer je prije 10 dana imala temp. i kakala nešto češće, i kao da joj je od tada poremećeno....
    ne znam šta da mislim ni kako da se postavim, ako je spihički, šta mi je činiti.. gliste možda?!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Iva je imala prošli tjedan lagano povišenu temp i jednom je povraćala. Stolica joj je bila normalna. U tom se tjednu žalila da ju boli trbuh. A navodno vladaju te neke virozice, pa...Znam da ti nisam baš puno pomogla, ali bar nešto...

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Iva je imala prošli tjedan lagano povišenu temp i jednom je povraćala. Stolica joj je bila normalna. U tom se tjednu žalila da ju boli trbuh. A navodno vladaju te neke virozice, pa...Znam da ti nisam baš puno pomogla, ali bar nešto...
    pa je, moguće je....

btw, POTPIS TI JE PREDIVAN I ZAVDIM TI NA NJEMU

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pa zar niko nema nikakvo drugio iskustvo, možda ako ima bolove u trbuhu, ali izazvane nekih netjelesnim uzrocima? npr. ne želi spavatu sobi sama? ( iako nemam takav dojam!?)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa Vidi poruku
    pa zar niko nema nikakvo drugio iskustvo, možda ako ima bolove u trbuhu, ali izazvane nekih netjelesnim uzrocima? npr. ne želi spavatu sobi sama? ( iako nemam takav dojam!?)
    Moj stariji i danas zna imati bolove u trbuhu kao sastavni dio viroze... Svaki organizam virus "proradi" na svoj način. (Moj stariji je jako osjetljiv baš na probavu, mlađi na dišne organe).

Dalje - ovo što kažeš može isto biti uzrok (neki stres, polazak u vrtić/školu, početak spavanja u vlastitom krevetu) ali priča je ista - organizam reagira tako da se bol pokaže tamo gdje je imunitet najslabiji. Moj stariji će tako dobiti proljev prije nekog neugodnog događaja (testovi mu nisu problem, ali tako je reagirao kad se jednom morao ispričati prijatelju zbog nekog nemilog događaja).

Mi bol u trbuhu rješavamo probioticima u tabletama (Linex ili slično - moj stariji loše podnosi mliječne proizvode) i stvarno djeluje, bez obzira na uzrok. Ako je dijete napuhnuto, vjerojatno je viroza poremetila crijevnu floru. A s druge strane, ako je uzrok druge vrste, primjerena doza pažnje riješit će sve. Ja bih joj dala probiotik - to ne može škoditi, a može pomoći i na drugi način (kao placebo). To pali i kod moje djece - odmah se osjete bolje čim pomisle da bi im trebalo biti bolje jer su dobili tableticu.

Još jedna stvar - moj mlađi loše podnosi ranojutarnji dril (spavalica je) i zna tako reagirati. Spasit ćemo se kad se okrene sat ovaj vikend. Možda pomogne i vama...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i moji su imali prošli tjedan bolove u trbuhu, a bogme i ja..mislim, da je ipak ovog puta viroza u pitanju..jer nikad nisu imali takvu virozu da je ih je samo bolio trbuh..isto su par stolica bile rijeđe..tako da moguće je da je baš viroza..ja sam imala bolove u želucu cijeli tjedan..

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

aj dobro, nadam se da je samo to..
    sad sam malo čitala i o candidi u crijevima, pa ne znam... sad me i to muči. ne bih ju vodila kod dr nepotrebno, ali opet, možda je i potrebno, ne znam....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •