Isto je bilo i kod nas. Mi smo za dečka imali specijalni ortooptički flaster s gusarima. Nema toga baš u svakoj ljekarni, ali mi smo ih nabavljali u lokalnoj ljekarni (magistra je nabavljala za nas, i danas to radi) ali i kod optičara - oni isto to imaju.
Nailazila sam na više vrsta tih flastera, a najbolji su nam se pokazali 3M flasteri, obični bez slika.
Druga varijanta - naš sin je kasnije nosio flaster preko naočala. Pitaj liječnika da li to i u ovom slučaju dolazi u obzir jer ne ide to uvijek. Ispod flastera stavlja se tupfer (gazica) da se ne zalijepi za trepavice. Ovi flasteri sa sličicama su drugačije kvalitete, izgledaju kao da im je podloga od papira/tkanine, ali nema druge nego probati. U ljekarnama ih prodaju na komad, pa ne moraš kupiti cijelu kutiju za probu. Ako ide direktno na oko (bez naočala) treba uzeti veće... Skidaš od unutarnje strane oka prema vanjskoj (u smjeru rasta obrve) da ne čupa, ali to je često teško izbjeći. A kako staviti - pa predloži da se "igrate doktora". Ne sjećam se više što smo mi izmišljali, ali naš sin je relativno kratko vrijeme nosio flaster direktno na koži, samo do prvih naočala. Od tada mu godinama lijepimo flaster na staklo naočala.
Btw. pregledat ću ja svoje zalihe, imali smo raznih vrsta, nešto bi se našlo...

Odgovori s citatom