Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: UPOMOĆ, HEMATOM RASTE!!!

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno UPOMOĆ, HEMATOM RASTE!!!

Sa 6+2 bila sam na uzv i dok je vidio hematom veličine 12x11mm, dva tjedna kasnije sa 8+2 bio je 11x9mm i sad tri tjedna kasnije sa 11+2 je 25x16mm. Zašto hematom raste?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~
    da se apsorbira što je najčešći slučaj..
    gdje je smješten, mislim da je i to bitno - da li je iznad ploda, sa strane ....

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Smješten je retroplacentarno i jednim djelom se drži za cerviks. Dok kaže da je to najbolja moguća solucija. Ok, ali zašto je narastao to mi nije rekao.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nemoj se onda brinuti nego pokušaj mirovati što više iako vidim da je to kod tebe malo teže... nemoj se zabrinjavati s tim zašto raste nego misli na to kako ga na sljedećem pregledu neće biti jer će se apsorbirati, sigurno ne možeš ništa više učiniti nego što činiš - to se vidi....

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Draga ZO hvala na podršci, to mi jako puno znači. Moram biti optimist.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nemaš razloga ne biti, gledaj kako krasne potpise imaš... za par mjeseci biti će još jedan

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa
    nemaš razloga ne biti, gledaj kako krasne potpise imaš... za par mjeseci biti će još jedan
    potpisujem

držim fige da sve bude u redu

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

da bude sve ok

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

gogica bit će to sve ok. položaj hematoma je dobar i on će se čistiti neovisno o plodu. i sama sam imala hematom koji se u 12 tjednu počeo čistiti a tko zna je li možda rastao od početka do tada. na prvi pregled sam išla sa 7 tjedana i doc je napisao MOGUĆI MANJI HEMATOM, znači nije bio siguran jer to može biti i samo zadebljanje na maternici...
    nemoj se brinuti najčešće se ti hematomi očiste ali bitno je da nisu iznad ploda jer je onda plod u opasnosti!
    puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    da bude sve ok

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Doktor je rekao da bi mogao početi krvariti. Sad nisam pametna je li bolje da iscuri ili da ne iscuri. Osim toga nitko mi nije objasnio ni mogući razlog zašto je počeo rasti. :/

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja ti ne znam, samo puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ šaljem!!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

on može rasti jer se jednostavno puni krvlju!
    ali svakako je bolje da se očisti jer tamo gdje je hematom nema protoka hranjivih tvari, ali ima žena koju cijelu trudnoću iznesu sa hematomom on ode pri porodu i sa bebom bude sve u redu, dobije ona dovoljno hrane i s drugih stana

samo se opust, bit će kako treba biti! mene je upravo ovo držalo kad sam muke mučila s hematomom, to je stvarno igra živaca

puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da bude sve ok

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

~~~~~~~~~~~~~
    i moj je rasao jedno 3 tj. cak je dosegao velicinu bebe, al se onda poceo smanjivati i valjda nestao, pojma nemam
    dr. mi je objasnio da se puni krvlju

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~ da bude sve ok

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Gogica 24 prvotno napisa
    Doktor je rekao da bi mogao početi krvariti. Sad nisam pametna je li bolje da iscuri ili da ne iscuri. Osim toga nitko mi nije objasnio ni mogući razlog zašto je počeo rasti. :/
    Navodno zbog manjka progesterona. Pretpostavljam da si dobila Dabroston ili Utrogestan, ali to su ipak manje količine nego što će lučiti posteljica kad "proradi" kako treba, oko 12. tjedna - zato se do tada i hematomi obično povuku.

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Koristim maksimalnu dozu utrogestana vaginalno 3x2. U nedjelju će mi biti 12 tjedana. Pijem i normabel 3x1, iako mene osobno ne smiruju baš. Ovo je doista igra živaca. Moja prijateljica imala je hematom dosta veći od ovog negdje oko 4cm međutim ona je pila utrogestane i iscurio je u 14 tjednu. Nadam se da će moj nestati, smanjiti se bilo što samo da ne ugrožava bebicu.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne brini! kao što sam rekla to je stavrno igra živaca!
    probaj se opustiti jer je to najbolje za tebe i bebicu i misli pozitivno!!!!

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

meni je dr. bauman objasnio da je problem ako on pukne da ne povuce cijeli fetus van (to ja laicki prenosim njegove rijeci )
    ja i jesam krvarila ali lagano
    zbog toga sto vise trebas mirovati, do wc-a i nazad u krevet

joj ja sam negdje tu na forumu nasla strucno objasnjenje kako i zasto on nastane, netko je super bio opisao, probaj upisati hematom u pretrazivac pa malo procitaj, imas dosta tema oko toga

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •