Danas smo bili na prvoj revakcinaciji sa 5 u 1 (zadnje od četiri cijepljenja). Imamo temperaturu 38.1 i čini se da raste? Je to normalno?
Doktorica je rekla da bude samo oteklina na nogici, i kod prva tri cijepljenja je tak i bilo.
Danas smo bili na prvoj revakcinaciji sa 5 u 1 (zadnje od četiri cijepljenja). Imamo temperaturu 38.1 i čini se da raste? Je to normalno?
Doktorica je rekla da bude samo oteklina na nogici, i kod prva tri cijepljenja je tak i bilo.
Mi smo svaki put imali reakciju, na temp. 38,5 stavljala sam cepic i mijenjala obloge dok temperatura nije pala. Bio je dovoljan jedan cepic od 80. Baš sam mislila da smo jedini.
i mi smo svaki put reagirali,ali kazu da je to ok,dala bi joj cepic i proslo bi
kod nas se u ordinaciji cepic dobivao po defaultu
i toma je imao temperaturu kao reakciju na 5u1 - i to preko 39 (kad je dosla do 39,5 u guzi, nismo dalje ni mjerili). po savjetu pedice dali čepić lupoceta u guzu - ali nakon sat vremena temperatura je i dalje rasla. Onda smo ga okupali (ima onaj letak - kako pravilno skinuti temperaturu djetetu) i tek je onda počela padati. Onda mi se smirio na cici i tak je zaspao. Do ujutro je temperatura nestala.
Nadam se da je bolje![]()
evo, evo.... Sve dok je tako kao što je taceki opisala/o, normalno je... čak i nešto viša temperatura, kao što toma_06 veli, je normalna. Pod normalna smatram uobičajena nuspojava.zmaj prvotno napisa
Ako temp padne na lupocet i sve to skupa ne potraje dulje od 3-4 dana, ne treba se puno brinuti. Ali ako temp ne pada uz lupocet, ili postoje neki neobični simptomi, ili predugo traje, ipak bi trebalo ići pedijatru.
...jer se dijete u međuvremenu razbolilo od tasmanijske hunjavice, a s time nema labavo.
dobro jutro, Davore.![]()
Ne, Davore. Ne mislim na tasmanijsku hunjavicu.Davor prvotno napisa
Ali otkuda mogu znati da temp. od 38 neće sutra biti meningokokna sepsa?
Ima još bolesti osim tasmanijske hunjavice i nuspojava cijepljenja, ali ti to valjda ne znaš.
A sto bi se desilo da nema Lupoceta? Bas me zanima koliko dijece ovdje na forumu dobije temperaturu koju moraju skidati sa cepicima? I to je sasvim normalno, kaze pedijatrica? hm?
na primjer MImarilu prvotno napisa
![]()
baš sam htjela pitati ako postoji i reakcija na to zadnje docjepljivanje![]()
vidim da nas opet čeka svašta...![]()
ako nema lupoceta, čovjek se snalazi kao i kada nema lupoceta, a je dijete bolesno od npr. gripe...
nuspojave su moguće uvijek. A na DTP, 5u1, 6u1, 100u1, su lokalne reakcije još češće nakon docjepljivanja nego nakon prvih doza.
Mi smo imali bas jaku reakciju na docjepljivanje 5 u 1, ne volim se ni sjetit, u travnju sam o tome pisala. Sad je sve ok.
možeš mi pliz naći taj topik