Nakon svih peripetija kroz koje ste prošli da li biste mogli preporučiti liječnika s puno iskustva na području liječenja muške neplodnosti?
Prateći postove vidim da se tu spominje dosta imena; dr. Ježek, Šimunić, Lučinger, Jukić, Vlaisavljević...
Do sada sam imao piliku kontaktirati samo s dr. Colakom na VV jer sam dobio dojam da se samo ondje vrše androloški pregledi i pretrage. No uz svo duzno postovanje, cini mi se da sve traje predugo (prvo obavim spermiogram, a nalazi su, kaze sestra - za 2-3 TJEDNA (ne DANA, vec TJEDNA!!!!), nakon toga zatrazim termin da vidimo kaj dalje, a sestra veli da dodjem za 5 tjedana i to zato - jer su ranije svi termini zauzeti!! 5 TJEDANA!!! I tako svaki put - jos od sijecnja! Pa ak se nastavi ovom tempom postat cemo roditelji sa 60!! Jednostavno ne mozemo si to priustiti!
OK, jasno mi je da neke analize treba vremena, ali...
Ukratko: kako se cijela stvar moze ubrzati? Kamo otici? Kome se obratiti? Postoje li u HR neke privatne klinike u kojima se sve to moze KVALITETNO obaviti I UZ STRUCNO VODSTVO? Ili treba ici nekamo izvan zemlje?
Unaprijed hvala!

Odgovori s citatom
), dijagnostika je i meni još davne 2003. na VV-u trajala cca godinu dana - malo muž spermiogram, malo ja HSG, pa onda su nastale i neke zdravstvene komplikacije - polip itd. tako da sam ja u prvu inseminaciju isto dugo čekala. Nije ti to od doktorskih "hirova" nego je sura realnost. Imaš mali milijun privatnih klinika već u cijeloj Hrv. - IVF Poliklnika, Poliklnika VIli su ti u ZG, imaš Škvorc (novootvoreno) u Samoboru, imaš Maribor (ali tamo se isto čeka godina dana), u Splitu CITO itd. Sretno i sori na ovako brutalnoj iskrenosti, ali šta ću ti "bajat", nemaš od toga koristi.
) nužna je upotreba kondoma radi spriječavanja prijenosa na partnera.
ali što možeš...platiti privatno neki od postupaka; početi koristiti nešto na biljnoj bazi; nama tj MM-u je Čolak isto napravio andrološku obradu - otkrio varikokelu koju želi operirati - ja ne dam jer nema podloge 100%-tne.....svuda se red čeka....mi čekao još par dana pa ćemo ponoviti spermiogram nakon BioAstina...e da....mi još imamo sa liječnicom opće prakse problem jer ona NE DA upunice za bezveze - citiram ju - pa se patimo svakako.....nabrusi živce..i polako....
Ne znam, on smatra da nam nakon operacije nece trebati dalja pomoc (da bar), a i onaj drugi se cudom cudi sto do trudnoce ne dolazi. Vidjela sam tu na forumu da rijecki ginici idu na G.O. i da se navodno neka preuredjenja spremaju na odjelu. To nam taman dodje ta 3 mj dok vidimo ima li ikakvih pomaka. A namjeravam MM-a sopati i vitaminima, za svaki slucaj,hehe... Ja sam za IVF pitala vec prvi puta kada sam bila na pregledu pa mi je dr rekao da se ne ceka i da mogu ici 3x i da se to moze ponavljati svaka 3 mj (to mi je ipak malo pregusto). Ja bih najradije sutra u MB i da sam prije cackala po forumu to bi i napravila jer nisam znala da se toliko ceka. Zezam se sa svim frendicama da je najpametnije nazvati MB i ostale klinike kad pocnes planirati trudnocu, pa ako ne ide prirodnjak da odmah imas jokera u rukavu