A mislim... Mene ne iznenadjuje da taksisti nemaju djecje sjedalice - cak, realno gledano, to ni ne ocekujem od njih...

Sjedalica bi im trebala zauzimati jedno sjedece mjesto (ili cak i nesto vise), a ako i nije montirana na sjedalu onda bi trebala biti u gepeku gdje su automatski anulirani ukoliko dvoje ljudi ima prtljagu... uostalom, zar bi trebali uopce imati onda sve kategorije? pa gdje bi im to stalo?... mozda eventualno neki booster negdje....

iz osobnog iskustva znam da policija ne dira taksiste - cak te ni ne tjeraju da se vezes, ni na prednjim sjedistima... barem su u Zagrebu taksisti ultra-politicki jaki da im valjda "ni Bandic ne moze nista, a kamoli policija"...

Jednom, doduse prije x godina, sam se vozio po noci taksijem i policija ga je zaustavljala... covjek je usporio, osvjetlio natpis na krovu (koji je evidentno bio iskljucen jer je imao "gazu"), i policajac mu je samo odmahnuo da nastavi voznju... toliko o strahu od policije... kladim se da im ni kazne za prebrzu voznju sa kamera ne salju.... mislim da to ipak ide pod onu kategoriju da bi taksisti ipak trebali biti bolji vozaci od "nas ostalih" - ako vec ne sluzbeno (jer je valjda neustavno), onda barem "presutno"...

ako i zanemarimo te cinjenice, ostaje ona potreba da SAMI RADI NAS djecu prevozimo u sjedalici... tu nam jedno taksisti mogu izaci u susret nekom evidencijom gdje bi neki vozaci mozda iskoristili neki marketinski prostor i neki od njih se "izdvojili" od ostalih na nacin da objave kako imaju sve kategorije sjedalica na raspolaganju (sa certifikatima), da ih uredno odrzavaju i mijenjaju svakih 6 godina, da recimo, pored toga, uzimaju i kreditne kartice ili tako nesto... kada jednom uhvatis nekog postenog taksistu, pogotovo ako je iz tvog kvarta, onda ostavis njegovu vizitku u djepu i uvijek njega zoves... cesto je dostupan i vrlo rado izlaze u susret... ja sam jedno vrijeme stalno koristio usluge istog taksiste u sluzbene svrhe jer mi je covjek bio bitno jeftiniji od ostalih (meni, doduse, svjedeno, ali volim da postenjaci imaju posla) i nikada nije jamrao kada mi je trebao dati racun za firmu i naplatiti kreditnu...

dakle, ja vjerujem da bi kvartovski taksist dosao na poziv sa djecjom sjedalicom - mozda ne bi bio za 2-3 minute ispred zgrade/kuce (kao inace), ali bi na kraju obije strane bile zadovoljne....

uostalom, ne postoji "hitno", postoje samo ljudi koji kasne... nije li?

eto... apeliram na ostale da, ako naidju na baby-taxistu, da sa svima podjele kontakt podatke... UVJEREN sam da ce nakon prve-druge objave lavina sama krenuti od sebe... nakon toga cemo jamrati kako imaju one jeftine/noname sjedalice po taksijima... pa nakon toga kako ih ne znaju montirati... a negdje 2045. godine cemo se zaliti da nam klinci povracaju na odvratne kombinacije presvlaka sjedala i auto sjedalice....

pozdrav svima....