Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Kawasaki sindrom ?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Kawasaki sindrom ?

Maleni (4 god) od moje prijateljice je upravo završio u zaraznoj. Doktori misle da se radi o kawasaki sindromu (?).
    Imao je temperaturu par dana, zatim se osipao, mislili su da je šarlah. Primio je dva puta penicilin ali osip je postao jos gori.
    Na netu nalazim nekakva srčana oboljenja.
    Da li netko zna ista konkretno o gore navedenoj bolesti.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Posredno znam za slucaj kada je beba od nekih godinu dana imala taj sindrom, nikada nisu nasli uzrok zaraze, cak su sumnjali da je dobila preko igracaka iz Kine ili plisanaca. Bilo je dosta gadno, bojali su se da ce ostati posljedice (mislim, na srce, nisam sigurna), ali srecom danas je sve ok. Bilo je to prije nekoliko godina.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kawasaki sindrom se tretira gama globulinom i to idealno u okviru 10-14 dana od nastanka bolesti. Ako se tretira u ovom periodu, bolest se smiruje za par dana. Ako se ne tretira i ne prepozna u ovom periodu, tada moze doci do komplikacija koje izmedju ostalog uzrokuju i probleme sa srcem. Najprepoznatljivi simptomi Kawasakija su visoka temeratura (39 i vise) koja je stalna, crvene i upaljene oci te izrazito ispucale usne i natecene limfe.

Ako je dijete u bolnici i ako je sindrom prepoznat, sve je pod kontrolom. Moze se jos i tretirati visokim dozama aspirina, sto je naravno u ovisnosti o djetetove dobi (zbog Rayovog syndroma, ali to je neka druga prica).

Uzrok se ne zna i nema veze sa stvarima iz Kine ili Azije. Cinjenica je da djeca azijskog porijekla vise oboljevaju Kawasaki sindroma nego ostala populacija.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •