koka fige su tu ----javi![]()
koka fige su tu ----javi![]()
evo i nas...ne moramo više u dnevnu bolnicu... :D
flixotide mjesec dana kod kuće 2x1potisak......
u četvrtak radimo kloride![]()
a za mjesec dana kontrola+alergološki test
dobili i mi rezultate - alergijska astma.
izrazito alergican na grinje, dlaku macke i bjelanjak jajeta, te blago alergican na pastrvu i opcenito bijelu ribu.
ukinut nam je singulair mini, nastavljamo trajno sa flixotidima 2x2 potiska.
pitala za inhaliranje sa fizioloskom - kaze 'ni govora'.
:shock: :?momze prvotno napisa
eto ti ga sad - ponekad poludim na medicinare, svaki ima svoju verziju pa ti budi pametan
stvarno mi je žao zbog dijegnoze...![]()
sad lijepo mičite tepihe, zavjese, plišance i općenito sve sakupljače prašine
antial. jastuk i madrac, smrzni deke svako malo da pobiješ grinje![]()
Ovak, što se tiće čekanja - prošli smo super! Napravili su mu testiranje na alergene iz zraka - sa malim pikicama na ruci, drugo nam nisu htjeli raditi. Nakon 15min. su nas ubacili kod glasovitog Dr.R koji nas je pogledao i pitao - "A kaj vi tu radite, kaj vi hočete; zašto vas je uopče dr. poslala?"
A mi - pa tri bronhitisa, 3 laringitisa, jedna atipična upala pluća i to sve ove godine, pa ti svi silni antibiotici - i poslali su nas kod Vas da vidimo te alergene, čujemo savjet....
Dr...- nije na ništa alergičan, vidite, a što se tiče "vaših bronhitisa i laringitsa" ja vam to ništa NE VJERUJEM jel JA ga nisam čuo kako kašlje, nisam mu JA pisao recepte, niste bili ni tu, pa što se mene tiće on je zdrav - do viđenja.....![]()
:shock:
Dino je zaslužio sve pohvale - bio je dobar ko bubica, no mi smo bijesni ko risevi...
Putovali smo doma sat i pol do Z dijela grada, valjda je neki sudar. A mi ljuti, a on si pjevaaaaaa, prićććaaaaa, komentira - ma on je super!
Ne znam kaj da mislim o dr.R, ništa dobro.
Sretni smo kaj nije na ništa alergičan, a jedna sestra nam je savjetovala da drugi puta kada nam pedica dijagnosticira bronhitis - da ga snimimo na kameru i dođemo sa njime direkt gore, jer doktor ne prizna mišljenja drugih??? Pa kaj pedijatri ništa ne znaju, sad još imam i laganu sumlju u moju pedicu, ma divno...
Moram se danas malo otpuhati!!!![]()
isuse i boze dragi-a zakaj nisi trazila ravnatelja ili sl :shock: pa ja bi ga zgromila...koji doktor-on je bolesnik u glavu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kriste kakav je to covjek???daj drugi puta kada odes trazi dr. Ćaleta Drago-on je divan-reci da te preporucila mama malog antonia Grbelja Winzig - samohrana mama i da sam ga nahvalila kao doktora i covjeka.
ja ne vjerujem svojim usima naprosto
joj mila zao mi je
toni i ja ti saljemo pusu i nasem malom prijatelju
Upravo sam iz provjerenog izvora ćula Momze obrisala komentar koji se tice privatnog zivota lijecnika
Hladim seeeeee 8)
Romi, pa to je super vijest da nije alergican!![]()
R je malo poseban, ali kada se radi o ovakvim stvarima ja mu vjerujem.
Imga, ne znam sto bih ti rekla, nama je receno nikakvo inhaliranje. :/
Sada moram isprazniti stan od plisanaca i ostalih stvari.
ako je strucnja super-ali zar je to nacin razgovora jednog obrazovanog doktora-ma dajte molim lepo
Hm..ja sam očito jako ostarila kad nisam ovo primjetila.
Karlo je astmatičar, astma trajna umjerena. Ovih zadnjih par dana primjetila sam da malo više kašljuca, ali ne u naporu vež onako, iz čista mira. Povezujem to sa početkom grijanja.
Od terapije uzima Symbicort 160/4,5 2x1 potisak i Ventolin po potrebi, ali nismo ga uzimali već tri mjeseca.
Kontroliramo se u Vinogradskoj i jako smo zadovoljni lječnicima...malkice su ponekad neorganizirani, ali nije ništa gore nego u drugim bolnicama.
A, o dotično liječniku ne bih ništa komentirala. Baš ništa. Dovoljno je NE napravio kada smo bili tamo s Karlom prije nego što smo otišli u Vinogradsku.
Ohladila sam se, tableta protiv glavobolje i trbobolje djeluje, pa mi sad već ok!
Čovjek NIJE bio ok, ja ću mu stvarno sljedeći puta donjeti na kameri snimku kašljanja (kada mu moja pedica potvrdi dijagnozu bronhitisa) i doći u njegovu smjenu, pa me sada jakoooo zanima šta će mi onda reći!
Da, kaže on priznam vam tu atipičnu upalu pluča - pošto ste bili u Vinogradskoj i slikali pluča - a koji doktor vas je pregledavao? Pa zar je to toliko bitno? Znači Dinina bolest se ravna po potpisu liječnika?
Zar ne bi takve dijagnoze trebali biti - rutinske?
Šta bi tek onda trebali reći neurokirurzi??? Ma je, al ako ja nisam vidio - nije!
halooo :?
Bronhitise nam uopče nije uvažio jer je moja pedica - tak,tak... - Tatjana Kujundžić, a od 1.9.2007 Dubravka Zdelić.
Laringitise - ok, al sigurno su i tu pretjerali sa dijagnozom (a mi 3x završili na hitnoj otorini u Vinogradskoj uz još dodatne pikice, lijekove, kontrole...)
ma daj-tip je ---bez komentara-kaj ce mu strucnost kad je ovakav????
draga drzi se-dino je najbitniji
kissi kissi![]()
![]()
Mi isto idemo kod R i ja sam se pripremila na te njegove ispade, ali stvarno, stvarno nikad nije bio bezobrazan, neljubazan ili na bilo koji način neugodan prema nama.
Prije dva tjedna smo bili na redovnoj kontroli i na naš zahtjev su Aleksandru uzeli krv za spec. IgE. Dokazalo se alergija na grinje (+5) i trave (+1). Poslao nam je sve nalaze e-mailom.
Idem sad naći neki topik za posteljinu
Ja mislim da bi mi isto trebali tražiti alergene iz krvi. Lea je sto posto na nešto alergična, iako je prick test bio OK, ali ona ima tipične reakcije alergičara. A opet, tako su joj divljački izvadili krv gore zadnji puta da sad ima šokove od doktora općenito (prvi puta u životu, inače je obožavala doktore) da mi je muka opet prolaziti kroz to ako doktorica ne traži.
cekaj malo jel to moj ili tvoj post![]()
ne smijem se tebi nek njemu , covjek nije normalan, kaj se snimio pa svima isto govori, isto smo nazalost prosli kod njega a i mnogi drugiDr...- nije na ništa alergičan, vidite, a što se tiče "vaših bronhitisa i laringitsa" ja vam to ništa NE VJERUJEM jel JA ga nisam čuo kako kašlje, nisam mu JA pisao recepte, niste bili ni tu, pa što se mene tiće on je zdrav - do viđenjaposlat cu ti pp, mi smo se prebacili kod druge dokice gore i prezadovoljni smo, konacno nas netko ne tretira ko umisljene bolesnike kao R
![]()
ne sekiraj se , to mu je normalna mantra![]()
za inhalairanje fizioloskom znam, astmasima smeta vlaga pa tako i te inhalacije vlagompisala sam nize o tome , isto je s kupanjem .
ne trudi se nek mijenjaj lijecnika. ja sam mu nosila isto i onda je pogledao s vrha na sekundu doslovno i rekao bezveze to nije nis :shock: :/ja ću mu stvarno sljedeći puta donjeti na kameri snimku kašljanja
i mene je doveo do toga da sam sumnjala u svoju pedij. pa sam kad bi mi rekla spazam odvela ju jos i na hitnu i na djecji odjel , pa kad su svi rekli da ga ima shvatila sam da je greska u r. a ne u drugima.
on jednostavno ne prizna da postoji astma koja nije alergijska.
gago drzim fige za dobar nalaz :up javi odmah, meni je to uzelo 10 godina zivota :/
Mojoj R. je napisao nespecificirana astma - infekcijska.lunahor prvotno napisa
A mi nikad nismo bili kod njega sa spazmom - ipak smo iz Čk-a. Možda zato imamo neke "privilegije"![]()
Romi, pretpostavljam kako se osjecas.... Bas mi je zao, al s druge strane ipak jako drago da je Dino OK :D I jos kako je to sve podnio 8)
Iako sam o privatnim susretima pacijenata (roditelja s djecom) s dr. R cula sve najbolje, nije mi u redu ovakav njegov stav da ne vjeruje svim tim dijagnozama koje si mu predstavila i u redu je znaci da on ne vjeruje svojim kolegama, a na cybermedu napada sve koji se jave i u cijem pisanju moze i nazrijeti trunku nevjerovanja svojem lijecniku - dvostruki standard, rekla bih![]()
No, ipak smatram kako je strucnjak, i kako izmedju redaka mozes iscitati da ti zapravo govori (a ne smije otvoreno zbog kolegijalnih razloga) - mijenjaj pedijatricu, koja vam je ocigledno cesto davala krive dijagnoze,a samim time i krive lijekove.
Razmisli, mozda bubam napamet, jer ipak si se ti uzivo susrela s njim - ja ovo zakljucujem na osnovu onog sto si napisala.
Ipak je dobro da je sve OK.
Pusa D.!![]()
p.s. ajd mi u pp stavi ovo sto si saznala, a sto je momze pobrisala![]()
![]()
ma ne znam poslid, pa nismo ni mi iz zg. nece biti to,. mozda si mu se ti svidjela a nas dvije nismo![]()
,tesko, doslovce istu recenicu je rekao nama :/ uostalom kako bi on to mogao znati ako nije nikad vidio dijete dok je bolesno .. nas je konkretno uvijek vidio zdrave ko dren i naravno da nije bilo ni spazma ni niceg. nama je prvi put tako rekao , skinuo nas sa sve terapije da bi l. za tri dana na hitnoj opet zavrsila sa spazmom itd. i ja mu to kazem, a on meni da nisu svi doktori jednako strucni s time da ni ne zna gdje smo bili i tko nas je pregledao .ipak smatram kako je strucnjak, i kako izmedju redaka mozes iscitati da ti zapravo govori (a ne smije otvoreno zbog kolegijalnih razloga) - mijenjaj pedijatricu, koja vam je ocigledno cesto davala krive dijagnoze,a samim time i krive lijekove![]()
ja sam nakon toga provela godinu dana ko luda marta u raznim pretragama i promjenama doktora u nadi da netko se s njim slozi, srecom nije i sad smo pod terapijom i sve je ok
isto tako poslao nas je vaditi sva 3 krajnika jer kao to je od toga, nakon vadjenja krajnika i od tada imamo opstrukciju na opstrukciju, no kako i ne bi kad je sada put do pluca potpuno otvoren. doktor orl je inace bio vise za to da se samo 3 ukloni no R je inzistirao da mijenjamo doktore dok ne neadjemo nekog tko misli ko on, i jesmo naravno, no sada imamo astmu a do vadnjenja krajnika smo imali samo laringitise i 3 opstrukcije , a sada ih imamo svaki mjesec. toliko o tome. uglavnom svi se cude kako smo sve vadili a ne samo 3 , bas zbog toga sto sada nema barijere upali da ide na pluca, no eto mi smo slijepo tada slusali njega ...dok se nismo naucili ..
Mony -
No, ipak smatram kako je strucnjak, i kako izmedju redaka mozes iscitati da ti zapravo govori (a ne smije otvoreno zbog kolegijalnih razloga) - mijenjaj pedijatricu, koja vam je ocigledno cesto davala krive dijagnoze,a samim time i krive lijekove.
Razmisli, mozda bubam napamet, jer ipak si se ti uzivo susrela s njim - ja ovo zakljucujem na osnovu onog sto si napisala.
Romi - Pa promjenila sam pedicu i to 1.9.2007. jer je stara otišla iz struke - Kujundžička (muž joj je ravnatelj Rebra, pa je R samo rekao - a dobra je ona...) A baš nam je ona pisala recepte i slala nas u bolnicu svaki puta da nam POTVRDE bronhitis!!! Nije nam pisala recepte - odočnom metodom - nego uz potvrdu bolnice.
Znači - ne vjeruje dvjema pedijetricama, doktorima na pedijatriji Vinogradskoj, na ORL-u u Vinogradskoj - do kuda ide popis???
Otvoreno nam je rekao da mu naša uputnica izgleda "kao uputnica isforsirana od strane roditelja, a rukopis doktorice - kao rukopis nekoga koga su roditelji prisilili da ide na medicinu"....![]()
![]()
- vrišim od smijeha!
Pedica - ova od 1.9. me pitala - pa šta vam je to sa malim, svaki mjesec pije konjske antibiotike, te nakon 2.tj. je opet dobio bronhitis, pa opet nakon 2.tj. laringitis - na njeno inzistiranje da odemo gore vidjeti šta je sa malim - smo se naručili! Eto cijela priča!
Malo mi je čudno da bi ti svi doktori toliko fulali jer ako mu temp. ne pada 8 dana (38-39.5), kašlje kao kronični pušač od 60 godina, pun je šlajma, i ide na gore - pa koliko moraju biti sigurni?
Morala sam mu detaljno objašnjavati kako kašlje kod bronhitisa i laringitisa, no kao što sam rekla NULA bodova.
Naravno da SAM PRESRETNA radi Dine - zbog nalaza, no nisam čula niti jednu stvar, zbog koje smo došli - osim alergo testa - no to tako ionako nema veze sa njim.
Ma MIJENJAMO mi doktora! I gotova priča!![]()
![]()
![]()
![]()
tak je![]()
moja prijateljica vodi malu kod gore navedenog dr i ima samo riječi pohvale za njega...
Možda privatno, a onda smo ćuli da je druga prića!
Jao, da sam se sjetila uključiti mob. na snimanje - objavila ovih par legendarnih rečenica...svejedno gdje!
Mi smo čekali taj pregled 3.mj. baš da čujem mišljenje tog doktora - pa evo mi ga sad na.
Odljutila sam se, ohladila sam se, i sad hladne glave - ravno dalje! 8)
Koliko god je gore Dino bio ok, poslije se ispostavilo da ga je ipak bilo strah - naime popiškio se predvečer i po noći, a sanjao je tetu kako ga pika, pa je plakaoooo,te dočekao jutro sa nama u krevetu.
Danas je ok.![]()
Danas kao da mi je netko pljusnuo šamar i kao da sam se probudila iz duboke kome...
krenuli smo u šetnju...toplo je a i dr nam rekla da šetamo po zraku...
i ono sve u ruksak i na polici vidim pumpicu i sjetim se da moram ventolin nosit s nama... tad kao da mi je netko opalio šamar i kao da sam tek sad shvatila da situacija nije baš bezazlena...
stalno si ponavljam biće sve u redu...ali sutra radimo kloride i ne mogu dočekat nalaze...
Curke imate apsolutno pravo na svoje misljenje ali morat cu uvesti malo diskrecije u topic. Od sada pa nadalje radi se o dr. R.![]()
ok C![]()
Cvrčak - respect!!!
Kratka nam je bila sreća!
Eto ga danas laringitis....:/
![]()
![]()
gago mislim na tebe danas![]()
curke vibre i pozitivne misli uputimo danas na gagino dijete koje vadi kloride danas
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Hvala...![]()
Nalaze ćemo dobiti sutra,tj ja ću zvati da pitam....
Nadam se dobrom nalazu....
..Karlo mi ima lagani bronhitis,od sinoć...-idemo dva puta na dan na inhalaciju i tako kažu tjedan dana.Ako dobije temperaturu ( trenutno je 36.9) dobit će antibiotik.Inače je OK,malo cendrav-preporučili nam 5 x na dan operil P u spreju i sat nakon svakog špricanja-Aquamaris isto u spreju...-nemam pojma kako mu se to pojavilo.Smanjili smo grijanje i povećali broj posudica za vlaženje po radijatorima-inače simptomi su mu stalan kašalj,začepljen nos,hropta dok diše i curenje iz nosa i razdražljivost,drugo je sve više manje OK.![]()
![]()
Leeloo - držim fige da bude bolje, a Gago - držim fige za nalaze!!!![]()
![]()
![]()
Kaj je to nešto u zraku, p se svima aktiviraju boleštine u 24h???
U nedjelju je najavljena jaka promjena vremena sa kišom, a cijeli iduči tjedan snjeg! Ne znam da li da se veselim ili ne!
Dino nije dobio napadaj - za sada lagano kuri, kašlje - no nije "tragično".
LeeLoo![]()
Romi hvala![]()
Gago, ~~~~~~~~~~~~~ za dobre nalaze.![]()
LeeLoo, me nije to nista strasno - inhaliraj ga i ispiri nosic fizioloskom. najgore ti je dan-dva kod tih prehlada, onda je vec lakse.![]()
Gago, da i ja malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
za dobre nalaze.
![]()
ok evo i nas....kasljemo onak jako zadnja dva dana-a ja ko sotona kasljem. mali ima svoju uobicajnu terapiju jos smo bez inhalatora , ja sam na antibioticimaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaa![]()
mene je to prije postavljanja dg ubijalo, dijete kaslje svaka dva tj a zdrava ko dren, nit nos curi, nit temp, opce stanje super no po noci se davi od kaslje i ne prestaje ni trena :shock: pa koji je to vrag onda![]()
sada mi je lakse moram priznat, jer vidim da svi kaslju ovdje u isto vrijemetakvi smo po prirodi
![]()
drugi dio topica cemo preimenovat u kasljavce![]()
malo samosale![]()
najgore mi spavat, cijelu noc ne spavam , samo slusam kak dise i kasljeko da imam novorodjence u kuci ... kad cemo se mi vise naspavat
jos malo pa ce pubertet pa ni onda necemo spavat i eto ti onda , a uvijek sam se cudila mojoj mami kaj nemre spavat , sad mi jasno i zakaj , te su mali te jedu po noci, pa pisaju, pa kaslju, pa su u pubertetu pa mi ne spavamo pa se pozene poudaju pa dobiju djecu pa ih oni cuvaju pa opet ne spavaju i dok bi i mogli vise su u bioritmu stalnog budjenja
![]()
Kaj je ovo - skrivena kamera.....![]()
Šalim se, ajme curke - strašno! I mi smo na tom principu - dva tjedna ok, dva doma i šizim, ni ja ne spavam zadnja dva dana - jer točno to, po danu je ok, a po noći katastrofa - kao neki okorjeli pušač kašlje. Ako i zaspim - probudim se sva u strahu, pa tak ionak onda ne spavam..
Onda si odem pogledati snimljenu epizodu "cobra - specijalci sa autoputa"![]()
![]()
- sad se vi ubijate od smijeha, no onaj novi visoki glumac je za 10!!! Jesam vas cimnula, a ? Pa u 3,4 ili 5 ujutro ne moram slušat MM, kak mi prigovara zbog toga kaj napokon ima na toj telki za nas žene!!!! (Onaj mali glumac se zove Semir, a za ovog ne znam, javim vam sutra)
![]()
![]()
. Evo da nas malo i zabavim.
Puse
e dakle romi...kad bi ja jadna jos gledala i tv -lupila bi glavom negdje----uf,nespavanje me ubija kod kaslja,on kad krene kasljati nocu to je strasno,samo cekam da se ispovraca,sve vec imam spremno-rucnici,pidjama i ostalo......joj kad ce ljeto :/
a kad smo kod serija- si ti romi mila sigurn ada gledas dobre te specijalce---da ne fulas program...mislim unoiforme i ostalo ok....sam kak ddalje ide zaplet......
bum ja razgovarala s tvojim MM-om da malo nabaci kontrolu tvog bolesnickog bdijenje![]()
koji visoki :? jel i on ima napadaje kaslja-mislim da mu se pomogne??
jooooo umorna sam pa mi jezik letiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii![]()
sad ozbiljno dal tko ima srecept za sirup protiv kaslja od luka? navodno ja jako dobar, pa da probam
veliku glavicu luka kuhaj 2-3 sata..
kad se dobro skuha.. propasiraj ga kroz cjedilo i stavi meda po želji... (ja stavim više da ubije okus luka)..
to uzimaj na žličice dnevno-kad kod se sjetiš...
također-skuhaj nekih 5-10 dkg lovorovog lista, nek odstoji jedno pol sata-sat-procijedi+med i limun
to od domaćeg (kod mene to najbolje djeluje)
-nasla na nekom portalu :D
Nalazi su gotovi zvala sam dr....upravo sad...
15,7 što će biti SASVIM UREDAN NALAZ :D :D :D
:D :D :D :D :D
Koje olakšanje...
Jupiiiiiii, hura za nalaze!!!!! :D :D :D
jassi, posebno ću obratiti pažnju na "specijalca",a i dal mu treba pomoč...
Za sad je bezimeni, danas bum saznala kak se zove. Ma serija je u glupo doba oko 15h na RTL-u, pa ju stavim snimat na RDVD, pa gledam kad oću...
Noć, opet isto, kašalj, kašalj, hrčeeeeee, pa repriza - a sada zakašlje jednom u 30min. Još piški po noći....ne znak jel i mjehur prehladio ili se još u podsvjesti nije smirio od bolnice... Jer po danu ništa više ne piški, niti se žali, no po noći oko 6 mokar... Budim ga oko 2-3 i furam piškiti, no opet isto. Ne ljutim se, ne vičem - strah me da ne pogoršam situaciju...